تاریخ، نشاندهنده دوستی ایرانیان و یهودیان است
جمعی از فعالان ایرانی کانادایی که در پاسخ به آگهی یک سازمان کلیمی در روزنامه نشنال پست دست به فعالیت مشترک زده بودند، در روز سهشنبه 10 آپریل در جریان یک نشست مطبوعاتی به تشریح اقدامات و دستاوردهای آن پرداختند.
« محبت نیوز» - نمایندگان این جمع در قالب کمیته مدیا در برابر خبرنگاران قرار گرفتند که اسامی آنها عبارت بودند از دکتر «محمد ظهوری»، «علی وکیلی»، دکتر «فرخ زندی»، «مهدی امین»، «آزاده شاهنواز» و «حسن زارعزادهاردشیر». این جمع در پایان نشست مطبوعاتی یک بیانیه صادر کرده است که در پی میآید.
ما به عنوان گروهی از افراد با تفکرات و گرایشهای مختلف از جامعه ایرانی کانادایی، از حضور مسوولانه شما از رسانههای مختلف در این نشست تشکر میکنیم. امروز در اینجا قصد داریم تا گزارشی از روند کار تیمی و دستاوردهای آن در ارتباط با چاپ آگهی که مغایر با تاریخ و فرهنگ ایرانی در روزنامه نشنال پست را به شما و جامعه ایرانی کانادایی گزارش کنیم. امروز در اینجا همه افراد فعال در این کار گروهی حضور ندارند و تنها تعدادی که به عنوان گروه مدیا انتخاب شدهاند حضور دارند.
موضوع از آنجا آغاز میشود که یک سازمان غیردولتی و غیرانتفاعی به نام «B'nai Brith Canada» همزمان با سفر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل به کانادا با درج آگهی در روزنامه «نشنال پست» در روز شنبه سوم ماه مارس با عنوان «بدون تاج پادشاهی. همان برنامه مرگبار» تاریخ و فرهنگ ایرانی را زیر سوال برد. به باور ما، این آگهی چهره جامعه ایرانی را مخدوش و خطرناک جلوه میدهد و میگوید ایرانیان از زمان خشایار شاه یهودیکش بودهاند.
از همان ابتدا که این آگهی در روزنامه نشنال پست درج شد، جمع ما در فرصت زمانی کوتاهی برای پاسخگویی دورهم نشست. افرادی که دور هم جمع شدهاند از فعالان اجتماعی و فرهنگی ایرانی در تورنتو و از جریانات و طیف های گوناگون فکری و اجتماعی هستند و کوشش کردهاند تا با اتخاذ تدبیر و اخلاق مناسب و در شان جامعه ایرانی کانادایی با این موضوع برخورد کنند.
در واقع ما خواستیم به حرکتیهایی که ممکن است علیه تاریخ و فرهنگ ایرانی جهت بگیرد و جامعه ایرانی- کانادایی را زیر سوال ببرد، بر پایه واقعیتهای موجود و اسناد تاریخی واکنش نشان دهیم.
همچنین لازم دیدیم جامعه کانادا را نسبت به موقعیت تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ایرانیان از دید این گروه آگاه کنیم، و دست آخر اینکه مخالفت خود با سیاستهای ضد مردمی و ضد حقوق بشری جمهوری اسلامی ابراز داریم و اعلام کنیم که ماجراجوییهای بینالمللی جمهوری اسلامی ارتباطی با مردم ندارد.
اولین جلسه ما در روز ششم مارچ با حضور 27 نفر از جمله دکتر رضا مریدی نماینده پارلمان انتاریو برگزار شد. و حال، این جمع بسیار مسرور است که پس از روزها جلسه و کار کارشناسی، توانست موفقیت قابل توجهی بهدست آورد. چرا که مکاتبات با سازمان آگهیدهنده و همچنین روزنامه نشنال پست با واکنش مثبت آنها روبهرو شد، روزنامه نشنال پست نامه انتقادی و تصحیحی ما را درج کرد و از طرفی سازمان «بنایی برت» در پاسخ به نامه ما نوشت که قصد تخریب جامعه ایرانی را ندارد، و از حقوق بشر در ایران حمایت میکند. ما در نهایت یک آگهی رنگی تمام صفحه، برای اولین بار در روزنامه نشنال پست در روز شنبه 7 آپریل، در جهت بهبود چهره و موقعیت ایرانیان به چاپ رساندیم. این آگهی با پیام صلح و دوستی منتشر شد و جنبه اطلاع رسانی و آموزشی داشت.
کمیته مدیا – جمعی از فعالان جامعه ایرانی کانادایی
متن آگهی جمعی از ایرانیانی کانادایی در روزنامه نشنال پستما همه یک ملت هستیم
تاریخ دوستی ایرانیان و یهودیان را به یکدیگر پیوند میزند
در حالی که خاورمیانه دچار بلاتکلیفی است، برای جهانیان تمایز بین دولت ایران و مردم آن مفید خواهد بود. در حالی که انتقاد کردن از دولت ایران و علیالخصوص نفرت پراکنیهای رییس جمهوری احمدینژاد مسلمن سرگرمی منصفانهای برای همه است، باید به خوبی به خاطر داشت که ایرانیها میراثدار غنی تمدنی هستند که مدارا سرمشق آن و نسبت به پیروان ادیان ابراهیمی احترام قائل است.
کوروش بزرگ، پادشاه کهن پارسی، به دلیل برخورداری از جامعهای چند فرهنگی در عهد عتیق به عنوان مسیحا نام برده شده. به همین نحو، جانشین او خشایار، توانست در اثر مشورت با همسرش، ملکه استر، و رییس مشاوران خود مردخای، توطئه های تنفربرانگیز وزیر الوزرا را خنثی کند و قوم یهود را از خطر انقراض نجات دهد.
در عصر نوین، باید به نشان برجسته انقلاب مشروطه ایران در سال 1906، هنگامی که ایرانیان مسیحی، یهودی و زرتشتی دارای نماینده دایمی در مجلس شدند، توجه کرد. پس از آن، وقتی بسیاری از کشورها طعمه اثرات مهلک ضد سامیگرایی در دوران جنگ جهانی دوم شدند، ایران از رویدادهای نظاممند ناشی از عدم مدارا در امان ماند، رویدادهایی که گرد زنگار بر تاریخ بسیاری از دیگر ملل نشانده است.
برای مثال، در دوران جنگ جهانی دوم، یک دیپلمات ایرانی در پاریس، که عمومن به عنوان «شیندلر اسکار ایران» از آن یاد میشود، هزاران یهودی را با دادن گذرنامههای ایرانی و هدایت و حمایتشان به مرزهای امن خارج از اروپا، از مرگ نجات داد.
تا به امروز، بزرگترین جامعه یهودیان در منطقه شرق خاورمیانه، که خارج از اسراییل و ترکیه هستند، در ایران بوده است. یکی از کارهای اخلاقی صلحآمیزی که اخیرن از ایرانیان پس از فاجعه غمانگیز 11 سپتامبر سر زد، آن بود که بسیاری از آنها برای شرکت در مراسم روشن کردن شمع و محکومیت اعمال تروریستی، از حکومت خود نافرمانی کردند.
همین اواخر، در تابستان 2009 میلیونها ایرانی به خیابانها ریختند تا خشم گروهی خود را از انتخابات ریاست جمهوری که در آن تقلب شده بود ابراز کنند و از پذیرش احمدینژاد به عنوان رییس جمهوری سر باز زدند.
تظاهرات مسالمتآمیز آنها با واکنش وحشیانه حکومت ایران روبهرو شد. این رویداد غمانگیز، یک بار و برای همیشه، برای جهانیان، شکاف عمیق بین آرزوهای والا و ماهیت مسالمتآمیز اکثریت ایرانیان و وحشیگری حکومت آنها را که زنگاری از بیقانونیهای انتخاباتی بیشماری بر آن نشسته، تایید کرد.
عید فصح و بهار بر همه مبارک باد!
- منبع: رادیو كوچه
- By mohabatnews.com
- 1391/01/25