گرانی صدای مراجع قم را هم درآورد
در حالی که مسوولان تنظیم بازار در جمهوری اسلامی اتحادیه ها را در برابر افزایش قیمت ها با دستور به عدم مصاحبه به سکوت کشانده اند، به نظر میرسد اوضاع اقتصادی و معیشتی مردم تا حدی دستخوش فشار و سختی قرار گرفته که صدای برخی از علمای قم را نیز درآورده است.
به گزارش «محبت نیوز» به نقل از خبرگزاری فرانسه، وزارت صنعت و معدن و تجارت طی نامه هایی فعالان اتحادیه های های تولیدی و توزیعی را از انجام هرگونه مصابحه با رسانه ها در خصوص موضوع گرانی منع کرده است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا در این خبر امده است با توجه به نزدیک شدن به اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها از سوی دولت به منظور حلوگیری از تشویش اذهان عمومی مسولان اتحادیه ها و انجمن ها باید از انجام هرگونه مصاحبه با رسانه ها، خصوصا در مورد افزایش قیمت کالا خودداری کنند.
اما این تلاش ها برای خبری نشدن افزایش قیمت ها و میزان تورم در ایران در حالی است که صدای شکوه دراین زمینه از سویی دیگر بلند شده که شاید چندان برای این وزارت خانه قابل کنترل نباشد: قم.
طی چند وقت اخیر برخی از روحانیون نسبت به افزایش قیمت ها و وضعیت وخیم معیشتی مردم انتقاداتی را مطرح کرده بودند و روز گذشته نیز در آخرین نمونه آن موسوی اردبیلی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، سبحانی و جوادی آملی آیت الله مکارم شیرازی در دیدار با علی لاریجانی رییس مجلس،همگی نسبت به وضعیت اقتصادی مردم و اعتراضات احتمالی برخواسته از آن ابراز نگرانی کردند.
مکام شیرازی، ضمن انتقاد به گرانی نان و ارزاق عمومی و کالاهای مورد نیاز مردم، و همچنین ابراز تاسف از اختلاس های چندین هزار میلیارد تومانی، اظهار داشت:« گرانی سر و صدای مردم را درآورده و باید برای آن فکری شود و یکی از نگرانیهای عمده مردم مخصوصن گرانی نان است. باید برای مقابله با این گرانیها فکری کرد. مردم گاهی ما را هم مقصر میدانند که چرا با صراحت این مسائل را نمیگوییم.»
همچنین عبدالکریم موسوی اردبیلی نیز، طی سخنانی در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد:«امام در بدو پیروزی انقلاب همواره گرانی نان را به مسئولان وقت هشدار میدادند، اما در روزهای اخیر شاهد افزایش قیمت ها به ویژه در نان هستیم که این مسئله وضعیت خوبی برای اقشارآسیبپذیرایجاد نکرده است.»
صافی گلپایگانی نیز، مهمترین نگرانی و دغدغه مردم را گرانی کالاهای اساسی دانست و گفت: مسئله گرانی به صورت دستوری برطرف نمیشود بلکه برای حل آن، باید مطالعات و کارهای کارشناسی انجام شود.
شبیری زنجانی هم انتظار مراجع تقلید از مجلس را حل مسائل و مشکلات اساسی جامعه دانست.
آیتالله سبحانی نیز از نوسان قیمت مواد خوراکی ابراز گلایه و نارضایتی کرد و گفت: در حال حاضر افزایش قیمت ها به ویژه در مواد خوراکی، مردم را به ستوه آورده.
همزمان، آیتالله جوادی آملی هم با اظهار اینکه در حال حاضر ۸۰ درصد مردم با «ربا» و سودهای کلانی که بانکها دریافت میکنند سروکار دارند، تصریح کرد: ما خودمان را فریب ندهیم؛ ما مثل کسی که قلبش ۸۰ درصد از کار افتاده و با ۲۰ درصد کار میکند هستیم. تعارف هم نکنیم، با ۲۰ درصد زندهایم و ۸۰ درصد با ربا به سر میبرند.
موج افزایش قیمت ها در ایران چندی پس از آغاز به کار دولت احمدی نژاد در سال 84 و آغاز رو در رویی وی با غرب بر سر مسایل هسته ای تهران آغاز شد، این پدیده همزمان گشت با بحران جهانی اقتصادی و چندی بعد نیز طرح هدفمندی یارانه ها که دولت وی بر اجرای آن اصرار داشت آب سردی بود در عصر زمستانی اقتصاد ایران تا جایی که این روزها بسیاری از رسانه ها هر روزه لیستی از افزایش قیمت در عرصه های مختلف را منتشر میکنند و یا خبر از تعطیلی کارخانه و کارگاه ها و یا اخراج کارگران بر اثر افزایش قیمت ها منتشر میکنند: از سنگک 600 تومانی تا گیلاس 6500 تومانی و تا بیکاری 5000 کارگر آجرپز به خاطر افزایش قیمت سوخت در کرمانشاه.
اما به نظر میرسد این همه باعث نشده است که دولت حداقل در ظاهر وجود مشکل اقتصادی و معیشتی مردم را بپذیرد. روز بیستم ماه جاری خورشیدی
معاون اول دولت دهم در آیین بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی و تجلیل از هنرمندان این عرصه در محل دایمی نمایشگاه بینالمللی تهران با تأکید بر اینکه وضع اقتصادی کشور خوب است، اظهار داشت: وضع مردم خوب است اما مشکل هم داریم ولی باید دانست نابرده رنج گنج میسر نمیشود.
- By mohabatnews.com
- 1391/03/27