نهاد نمایندگی یا بازوی اجرایی رهبر در دانشگاه ها
تاسیس نهادها و ارگانهای سیاسی در داخل کشور هریک مسبوق به سابقه و بر اساس ظرورتهایی از جانب رهبران جمهوری اسلامی پدیدار گشتهاند و در دوران رهبری آیت الله خامنهای نیز بصورت گسترده متولد و هریک بازویی برای اجرای منویات رهبر شدهاند.
گزارش ، دیدگاه و مطلب منتشره در این صفحه توسط مدیر وب سایت از میان وب سایت ها و یا وبلاگها انتخاب شده است . در صورتی که در مورد این نوشته نقد و نظری دارید، می توانید مطالبتان را جهت انتشار برایمان ارسال نمائید .
بقلم : مهدی ساوالانپور
«محبت نیوز» - بیت رهبری در طی سالهای پس از شروع حاکمیت آیت الله خامنهای، نظارت بر حوزههای علمیه، دانشگاهها، قوای سه گانه و رسانه ها را جزو وظایف مهم و حیاتی خود شمرده و برای تک تک این سازمانها مسوول و دفتری را تحت عنوان نماینده رهبر مشخص کرده است.
این دفاتر و نهادها به دلیل اینکه رهبر کنونی انقلاب در سالهای ابتدای حاکمیت خود هنوز نتوانسته بود مقام مطلقه ولایت خود را در ادبیات سیاسی و اجرایی کشور مستحکم کند و با شوق و اشتیاقی که وی برای فرماندهی و یکه تازی داشت؛ بهترین وسیله برای بسترسازی برای این منظور بود، که سیطره رهبر را بر امور کلی و جزیی کشور گسترده نماید، که از جمله این دفاتر میتوان از نهاد نمایندگی رهبر در دانشگاهها نام برد.
این دفتر جزو نهادهای زیرمجموعه بیت رهبری قرار دارد در سال ۱۳۶۸ تاسیس و در دانشگاههای کشور مستقر شده است و آیت الله خامنهای مقام فردی را به عنوان نماینده خود و رییس این نهاد تعیین و رییس نهاد نیز در هر دانشگاه، مسوولی برای این دفتر معین میکند.
یکی از دغدغههای اصلی دانشجویان همواره ایجاد فضای امنیتی و دخالت نهادهای دیگر در دانشگاهها است که همیشه یکی از سرمنشاهای اصلی این جریانات، به دفتر نهاد نمایندگی رهبر ختم شده است.
این دفتر در طول حیات خود همواره سعی داشته است با حمایتهای گسترده مادی و معنوی از کانونهای وابسته به خود، در مقابل تشکلهای مستقل و بعضا مخالف دانشجویی حمایت کند تا از این طریق خواستههای متولیان امر در دانشگاهها را به منصه ظهور برساند.
مسوولان دفاتر این نهاد در دانشگاههای مختلف کشور توانستهاند با ایجاد رقیب برای تشکلهای دانشجویی و انجمنهای اسلامی، بارها جلوی رسیدن این تشکلها به یک اتحاد منسجم را گرفته و حتی در صورت تشکیل هم با اعمال نفوذ گسترده، افراد وابسته به خود را در قالب مسوول بگنجانند.
راستی آزمایی این مساله را در انشعابات جدید و عمومن با تعداد انگشت شمار اعضا برخی از تشکل های دانشجویی به خوبی میتوان مشاهده کرد که با حمایت مسوولان این نهاد کار جمعی و تشکیلاتی را برنتابیده و سعی در ایجاد انشقاق در تشکلهای دانشجویی دارند و تشکل جدیدی را به وجود میآورند.
این در حالی است که مسولان دفاتر نهاد نمایندگی رهبر در دانشگاهها برای دفاع از این روش، از لزوم تکثر در تشکلهای سیاسی و فرهنگی سخن میگویند در حالیکه عملن تمامی تلاش خود را بر این نکته استوار کردهاند که تنها تشکلهای هم سو و هم راستا با سیاستهای بیت بتوانند به حیات خود ادامه داده و مابقی در طی زمان کمرنگ و در نهایت محو گردند.
یکی از تشکلهای سیاسی در دانشگاهها دفتر تحکیم وحدت است که در طی سالیان گذشته دیگر رنگی از یکپارچگی و وحدت به خود ندیده است و با دخالتهای مسوولان نهادهای امنیتی و بالاخص نهاد نمایندگی رهبر دیگر تنها نامی از آن بر جای مانده است.
این دفتر که بطور اولیه در سال ۱۳۵۹ به عنوان مرکز انجمنهای اسلامی دانشجویان پا گرفت و در سال ۱۳۶۱ بطور اصولی اعلام موجودیت کرد، امروزه با تفرق گسترده تشکلها به واسطه این گونه سیاستها مواجه شده به گونهای که همواره زمزمههای اختلاف و انشعاب به ویژه در سالهای گذشته مشاهده میشود.
یکی از مسائلی که همواره در انتخابات دفتر تحکیم وحدت مشکل ساز بوده است دخالت برخی افراد از نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها است که در تازه ترین واکنش، ۱۴ انجمن اسلامی دانشجویان با صدور سومین بیانیه خود در اعتراض به دخالت نهاد نمایندگی رهبری و معاون وزارت علوم در انتخابات دفتر تحکیم وحدت، خواستار ابطال انتخابات شده و انجمنهای اسلامی سراسر کشور را به تشکیل دفتر تحکیم وحدت واحد دعوت کردند.
در این بیانیه خطاب به مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها آمده است: شاید شما و وزرای دولت گذشته، پاسخی برای بیش از ۱۰ شکایت نامه و درخواست رسیدگی قانونی به این سه مجموعه نداشته باشید، اما ما از حقوق خود کوتاه نیامده و نخواهیم آمد، همچنانکه مستندات خود را به دفتر مقام معظم رهبری نیز ارائه دادیم تا عملکرد نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه که با مشی فراجناحی به کلی در تضاد است، بیش از پیش مورد بررسی قرار گیرد.
البته حجتالاسلام طاهری مسوول تشکلها و هیاتهای دانشجویی کشور در نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها، درباره اتهام دخالت این نهاد و شخص وی در انتخابات دفتر تحکیم، با رد این ادعاها اعلام کرده است: سیاست نهاد همواره حمایت و تقویت دفتر تحکیم بوده است به قدری که نهاد رهبری از این تشکل حمایت کرده از تشکلهای دیگر حمایت نکرده است. اگر یک مورد پیدا میشود بگویند. دفترانجمنی را نشان بدهند بگویند که من زنگ زدهام، باید برای ادعاهایشان مدرک داشته باشند.
این در حالی است که امروزه میبینیم که به واسطه سیاستهای انقباضی اتخاذ شده از سوی بیت، مسوولان نهاد نمایندگی رهبر در دانشگاهها عملن به ذبح تشکلهای مستقل و مخالف مشغول هستند و در این توانستهاند سیاستهای بیت رهبری را به خوبی جامه عمل بپوشانند.
امروز از تشکلهای دانشجویی ارادهای برای اجماع حتی در مسایل ساده نیز دیده نمیشود و با نگاه به اتفاقات چند ماه گذشته به خصوص در انتخابات دفتر تحکیم وحدت، سرنوشت و آینده این تشکل در هالهای از ابهام قرار دارد و زمان مشخص خواهد کرد که وحدت ظاهری این دفتر حفظ خواهد شد یا باز هم شاهد تولد تشکلهای دیگر دانشجویی خواهیم بود.
- By mohabatnews.com
- 1392/08/13