انتقاد یونسی از 'خودسری و تندروی' در امور اقلیتها
دستیار رئیس جمهوری ایران در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی از 'برخی افراد و جریانهای تندرو' در ایران که به این موضوع نگاه امنیتی دارند انتقاد کرد.
« محبت نیوز» - علی یونسی، دستیار رئیس جمهوری ایران در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی از 'برخی افراد و جریانهای تندرو' در ایران که به این موضوع نگاه امنیتی دارند انتقاد کرده و گفته است که این افراد 'ممکن است در نهادها و ارگانهای امنیتی هم نفوذ کرده باشند'.
به گفته آقای یونسی، 'این افراد کم هستند، ولی صدایشان بلند است.'
به نقل از بی بی سی فارسی، وزیر اطلاعات دولت محمد خاتمی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، با انتقاد از این گروه، آنها را 'اقلیت معدودی' خوانده که اغلب به صورت خودسر عمل میکنند.
او گفته است: 'در واقع اینها به معنای فرقهای و سیاسی، اقلیت هستند.'
آقای یونسی به سخنان رهبر ایران در سفر به کردستان درباره 'جایز نبودن اهانت به مقدسات اهل سنت' اشاره کرده و گفته است افرادی در صدا و سیما، سپاه، قوه قضاییه، دستگاههای اطلاعاتی و مجلس برخلاف گفتههای آیتالله خامنهای عمل میکنند.
دولت ایران همواره از سوی گروهها و فعالان حقوق بشر به محدود کردن حقوق شهروندی اقلیتهای قومی و مذهبی متهم میشود.
احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران هم در گزارش اخیر خود از فشار بر اقلیتهای قومی و فرهنگی از جمله 'عربها، آذریها، بلوچها، کردها و مدافعان آنان' در ایران انتقاد کرده است.
حسن روحانی بعد از رسیدن به ریاستجمهوری، برای اولین بار پستی با عنوان 'دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتها' ایجاد کرد و این مسئولیت را به علی یونسی سپرد.
آقای یونسی در مصاحبه با ایسنا این پست را بالاتر از سطح معاونت رئیس جمهوری دانسته و ایجاد آن را نشانه اهمیت دادن به موضوع اقلیتها در دولت آقای روحانی عنوان کرده است.
'سنیها در ایران بیش از شیعیان مسجد دارند'
به نوشته ایسنا، علی یونسی در پاسخ به سوالی در این مورد که مسلمانان اهل سنت از نداشتن مسجد برای برگزاری مراسم مذهبی گلایه میکنند، گفت: 'اهل سنت در ایران بیش از ۱۵ هزار مسجد دارند که این تعداد بیشتر از مساجد شیعیان است.'
مطابق آمار منتشر شده در سایت وزارت کشور، در سرتاسر ایران بیش از ۶۰ هزار مسجد وجود دارد که در صورت تعلق ۱۵ هزار مسجد به اهل سنت، تعداد آنها یکسوم مساجد شیعیان خواهد بود.
آقای یونسی گفت که سنیها در انجام فعالیتهای مذهبی محدودیتی ندارند و این مسئله را باعث ایجاد 'هزینههای سنگینی' برای دولت عنوان کرد.
محدودیت در انجام مراسم مذهبی برای اقلیتهای دینی در ایران از جمله انتقادهایی است که در اغلب گزارشهای نهادهای حقوق بشری به آن اشاره شده است.
آقای یونسی هم به وجود برخی محدودیتها در این زمینه اذعان کرده و گفته است: 'این محدودیتها بیشتر ناشی از فشارهایی است که باید درباره آن تدبیرعاقلانهای منظور و به مرور زمان حل شود و امیدواریم دولت آقای روحانی بتواند خیلی از حساسیتها را در این راستا کم کند.'
علی یونسی در پاسخ به سوالی درباره اعدامهای اخیر در کردستان گفته است که این سوال را باید از قوه قضاییه پرسید.
آقای یونسی همچنین از قوه قضاییه ایران انتقاد کرده است که در انجام وظیفه اصلی خود یعنی 'رعایت حقوق مردم' ضعف دارد.
- By mohabatnews.com
- 1392/09/18