راشد غنوشی: مسیر حزب النهضه همچون حزب دموکرات مسیحی آلمان است
تونس گرچه کشوری اسلامی است اما مطابق قانون اساسی نهادهای سیاسی و مذهبی آن باید از هم جدا باشند
به گزارش «محبتنیوز» همزمان با افزایش رادیکالیسم و تندروی به خصوص در بین مسلمانان وهابی و سلفی، هستند معدود احزاب اسلامی که در مسیر دموکراسی قدم برمیدارند و حداقل به لحاظ ساختاری به آن سطح رسیدهاند که در هر کشوری قانون اساسی باید تعیین کننده چارچوبها باشد.
در ماههای اخیر حزب النهضه در تونس و تصمیم آن برای حرکت در مسیر سکولاریسم از خبرسازترین موضوعات دنیای سیاست در حوزه کشورهای اسلامی بود.
روزنامه فیگارو به مناسبت سفر «راشد غنوشی» رهبر حزب النهضه به فرانسه با او مصاحبه مفصلی نموده و از او درباره میزان تعهد حزبش به سکولاریسم پرسید.
غنوشی حزب خود را یک حزب مدنی دانست و روند آن را با حزب دموکرات مسیحی آلمان مقایسه کرد که یک حزب مسیحی و دموکرات است.
او سپس توضیح می دهد حزب النهضت از سه منبع تغذیه می کند: قانون اساسی تونس، مدرنیته و اصول اسلامی از نظر او اعضای حزب النهضت را کسی از نظر عقیدتی مورد سئوال قرار نمی دهد.
- بیشتر بخوانید: فصل سکولاریسم در جهان اسلام آغاز شده؟
او همچنین توضیح می دهد که اولین بند قانون اساسی تاکید کرده که دولت تونس یک دولت اسلامی است. در نتیجه نمی توانیم بگوئیم این دولت لائیک است.
غنوشی در این مصاحبه ضمن تکذیب هر نوع گذشته مبارزاتی در کنار اخوان المسلمین تاکید می کند که حزبش نیز وابستگی به اخوان المسلمین ندارد.
او همچنین سلفیسم را یک ایدئولوزی خطرناک توصیف می کند.او درپاسخی به پرسش فیگارو درباره هم جنسگرائی ، تاکید می کند که حزب النهضت با هر نوع قانونی که بخواهد به تفتیش زندگی خصوصی مردم بپردازد و ازادی های فردی را محدود کند مخالف است.
او می گوید با ایجاد پلیس اخلاقی هم که بخواهد بداند پشت درهای بسته زندگی مردم چه می گذرد به طور کامل مخالف است.
راشد غنوشی رهبر حزب اسلامگرای النهضه تونس در پاسخ به این پرسش که چرا در آخرین کنگره خود، فعالیت های سیاسی حزب را از فعالیت های مذهبی جدا کردید پاسخ می دهد که قانون اساسی تونس اجازه نمی دهد که این دو نوع فعالیت را با هم تلفیق کنیم. مطابق قانون نهادهای سیاسی و مذهبی باید از هم جدا باشند.
- By Mohabat News
- 1395/04/04
- تونس, حزب النهضه, راشد غنوشی, وهابیت