طی ابتکاری نماز جمعه در کلیسای جامع واشنگتن برگزارشد
بنگریم سطح مدارا و رواداری با ادیان و آیین ها را در جمهوری اسلامی که بخش بزرگی از پرونده نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی بنا به یافته های گزارشگر حقوق بشر، به نابردباری با پیروان آیین ها و کیش های دیگر اختصاص دارد.
به گزارش « محبت نیوز»، طی ابتکاری بی بدیل، کلیسای جامع واشنگتن روز ۱۴ نوامبر ۲۰۱۴ میزبان جمعی از مسلمانان امریکا بود تا نماز جمعه را در شبستان داخلی این کلیسا برپا کنند.
چنین اقدام بی سابقه ای در حالی انجام می شود که کلیسای یاد شده نه تنها یک کلیسای متروکه و دور افتاده نیست بلکه کلیسای جامع (کاتدرال) پایتخت امریکاست که مهم ترین مراسم دینی پایتخت از جمله مراسم درگذشت روسای جمهور امریکا در آن برپا می شود.
چنین ابتکاری، از سوی اسقف این کلیسا با علم و آگاهی و به صورت تعمدی انجام پذیرفته تا تاکیدی باشد بر ضرورت 'بردباری دینی' حتی اگر مستلزم آن باشد که نماز جمعه مسلمانان در یک کلیسا برگزار گردد.
به گزارش روز، خانم جینا کامپل اسقف این کلیسا که با موافقت او نماز جمعه در این کلیسا برگزار گردید از چنین رویدادی ابراز خشنودی نموده و گفته که این کلیسا در راستای گفتگوی ادیان و افزایش بردباری دینی پیش از این نیز میزبان مراسم دینی بودایی ها و مسیحیان ارتودکس بوده است. در نشانی از اوج تسامح دینی، او گفته: 'کلیسای جامع واشنگتن مکانی برای عبادت همه مردم است.'
ابتکار برپایی نماز جمعه مسلمانان در این کلیسا نتیجه رابطه دوستی سفیر مسلمان کشور افریقای جنوبی با خانم جینا کامپل و همچنین هماهنگی پنج موسسه اسلامی امریکا بود. در این مراسم برای اولین بار بانگ اذان در درون این کلیسا برپاخاست و شخص سفیر مسلمان افریقای جنوبی (ابراهیم رسول)خطبه های نماز را قرائت کرد.
مدیران پنج موسسه اسلامی که در برگزاری نماز جمعه در کلیسای جامع واشنگتن نقش داشتند، بازتاب این ابتکار را در میان مسلمانان بسیار مثبت ارزیابی کردند.
سایت موسسه علامه محمدحسین فضل الله (مرجع متوفی شیعیان لبنان) نیز این ابتکار را خوشامد گفته و آن را اقدامی پسندیده توصیف کرده است.
تسامح و مدارا در ایران و امریکا
بعید به نظر می رسد که اخباری از قبیل اقامه نماز جمعه در کلیسای جامع واشنگتن هرگز مورد پوشش خبری صدا و سیمای جمهوری اسلامی قرار گیرد. در تبلیغات رسمی جمهوری اسلامی، امریکا شیطان بزرگ است که قرار نیست در جامعه باز آن، اسلام و مسلمانان مورد حمایت قرار گیرند.
حال بنگریم سطح مدارا و رواداری با ادیان و آیین ها را در جمهوری اسلامی که بخش بزرگی از پرونده نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی بنا به یافته های گزارشگر حقوق بشر، به نابردباری با پیروان آیین ها و کیش های دیگر اختصاص دارد.
نابردباری با دیگر آیین ها از مسیحیان، بهائیت و مذهب اهل تسنن گذشته و اینک گریبان دراویش گنابادی را گرفته که شیعه دوازده امامی هستند.
در حالی که در سرتاسر ایران حتی یک موسسه را نمی توان نام برد که به ترویج فرهنگ مدارا و تسامح فرهنگی بپردازد، اینک موسسات و پژوهشکده های بسیاری در کشورهای غربی از جمله امریکا به ترویج مدارای فرهنگی همت گماشته اند. این کشورها می دانند که کاهش آستانه مدارا و تسامح فرهنگی خطرهای بزرگ را برای جامعه به همراه خواهد داشت.
در جمهوری اسلامی که سطح مدارای دینی بسیار نازل است، سخنان تازه هاشمی رفسنجانی بهترین گواه است تا بدانیم نابردباری دینی چه خطرهای هولناکی را می آفریند. هاشمی رفسنجانی گفته که ریشه های شکل گیری داعش، طالبان و القاعده را باید در مراسم 'عمر کشان و لعنت صحابه' جستجو کرد. او گفته: 'هی دامن زدیم به اختلافات سنی و شیعه و عمرکشون و لعنت به صحابه، از این کارهایی که خیلی عادی است و بعضی ها هم انجامش را عبادت می دانند. همین کارهایی مثل عمرکشون و لعنت به صحابه و اختلاف انداختن بین مسلمانان نتیجه اش این می شود که ما به این القاعده و داعش و طالبان و این چیزها می رسیم.'
چنین اظهار نظری از سوی یکی از مقامات ارشد جمهوری اسلامی پس از سی و پنج سال شعار 'وحدت شیعه و سنی' گواهی بر آستانه نازل مدارا و تسامح حتی با اهل سنت در ایران است چه رسد به ادیان و مذاهبی که اصلن در جمهوری اسلامی به رسمیت شناخته نشده اند.
بدیهی است این آستانه نازل تسامح و تساهل دینی چه خطرات مهیبی را می تواند به همراه داشته باشد. حال مقایسه کنیم وضعیت ایران را با امریکا که کلیسای جامع پایتخت تا آنجا از بردباری دینی برخوردار است که میزبان نماز جمعه مسلمانان می شود بدون اینکه 'جامعه مسیحیان امریکا' به این اقدام اعتراض کنند.
- By mohabatnews.com
- 1393/08/26