ترکیه گزارش کمیسیون آزادی مذهب را بی اعتبار خواند

.ترکیه از گزارش آزادی مذهب ایالات متحده که این کشور را در لیست ناقضان جدی حقوق مذهبی آورده، رنجیده است و می گوید که ترکیه اعتباری برای این گزارش قائل نیست.

به گزارش آژانس خبری مسیحیان ایران 'محبت نیوز'، به نقل از آژانس بین المللی خبر رسانی آشوریان، وزیر امورخارجه ترکیه طی بیانیه ای اعلام کرد که این گزارش که از سوی کمیسیون آزادی مذهب بین الملل ایالات متحده تهیه شده است اقدامات ترکیه در سالهای اخیر برای حفاظت از آزادی مذهبی و حقوق اقلیت ها را نادیده گرفته است.

در این بیانیه آمده است، 'هیچ ناظر بی طرفی ادعاهای مطرح شده در این گزارش را قبول نمی کند. ادعاهایی که عمدن چشمشان را بر روی اقدامات رو به جلوی و اراده سیاسی ترکیه که بطور جدی مبنای تغییرات را بنا گذاشته است می بندد. این گزارش برای ما اعتباری ندارد.'

گزارش مذکور ترکیه را در کنار پانزده کشور دیگر در لیست کشور هایی قرار داده که بخاطر ایجاد 'محدودیت های سازمان یافته و فاحش' برای آزادی مذهب سبب نگرانی هستند.

در این گزارش همچنین کشور های تاجیکستان، میانمار، کره شمالی، مصر، اریتره، ایران، عراق، نیجریه، پاکستان، چین، عربستان سعودی، سودان، ترکمنستان، ازبکستان و ویتنام در این دسته گنجانده شده اند.

به گزارش رسانه های ترکیه، وزیر امور خارجه این کشور همچنین از این کمیسیون بخاطر عدم بررسی اسلام هراسی روز افزون در اروپا انتقاد کرد و گفت که آزادی های اساسی مذهبی مسلمانان اروپا از سوی برخی سیاستمداران زیر سوال برده می شود و مساجد مورد حمله قرار می گیرند. وی افزود که گزارش کمیسیون آزادی مذهب بین الملل ایالات متحده تنها بر 'یک مذهب' تمرکز کرده و انگیزه های آن 'کاملن سیاسی' بوده اند.

خود این گزارش هم پس از اینکه پنج عضو از نه عضو این کمیسیون اعلام کردند که این سند با وجود مخالفت های ایشان برای انتشار، منتشر شده است، جنجال بر انگیز شد. این پنج عضو کمیسیون در ابتدا بر افزودن نام ترکیه در میان کشور های 'نگرانی زا' توافق کردند اما بعدن یکی از آنها به نام دان آرگیو تصمیمش را عوض کرد. با وجودی که این امر توازن آرا را تغییر داد، اما نظر آقای آرگیو در این سند منعکس نشده است.

ترکیه در سالهای اخیر قدم هایی را برای مقابله با تبعیض دیرینه علیه اقلیت ها برداشته است. از گسترش گفتمان با غیر مسلمانان گرفته تا بازگرداندن املاک مصادره شده ایشان و ارائه لایحه ای بر قانون اساسی برای وسعت بخشیدن به تعریف شهروندی.

سفیر ترکیه در واشنگتن، نامیک تان، پیش از این به این گزارش پاسخ داده بود و گفته بود 'هر چشم دور از تعصبی فورن متوجه خواهد شد که این جایگاه در گزارش سالانه کمیسیون آزادی مذهب بین الملل مناسب ترکیه نیست.'

جمعیت 75 میلیونی و اکثرن مسلمان ترکیه حدود 65 هزار ارتدکس ارمنی، 20هزار یهودی، 15هزار آشوری و حدود 3 هزار و 500 مسیحی ارتدکس یونانی را در خود جای داده است. مجلس ترکیه نیز که در حال دریافت دیدگاه های گروه های مختلف در رابطه با قانون اساسی جدید کشور است نظرات اقلیت های مذهبی را هم در این رابطه جویا شده است. در حال حاضر ترکیه مشغول تهیه پیش نویسی تغییر قانون اساسی تهیه شده در 1982 توسط نظامیان است.

  • By mohabatnews.com
  • 1391/01/24

گروه

تازه های مسیحیت

مسیحیان و بودائیان خواستار ترویج اقتصاد عادلانه شدند

مسیحیان و بودائیان خواستار ترویج اقتصاد عادلانه شدند

مسیحیان و بودائیان طی دیداری در تایلند فراخوان مشترکی در رابطه با اقتصاد عادلانه با عنوان ' کلام مشترک...

بزرگترین مجسمه عیسی مسیح + عكس

بزرگترین مجسمه عیسی مسیح + عكس

بزرگترین مجسمه عیسی مسیح در شهر مرزی لهستان با آلمان نصب شد. ساختن این مجسمه 33 متری 5 سال طول کشید....

پاپ: مذاکره می تواند منتهی به صلح در خاورمیانه شود

پاپ: مذاکره می تواند منتهی به صلح در خاورمیانه شود

پاپ بندیکت شانزدهم بر اهمیت گفت و گو در خاورمیانه به عنوان راهی برای پایان دادن به درگیری های اسراییل...

شرط استعفا برای پاپ

شرط استعفا برای پاپ

وی در کتابي که اخيرا منتشر شده اعلام کرد که اگر از نظر جسماني و حتي معنوي نتواند کليسا را هدايت کند،...