بیانیه شورای کلیساهای همگام در واکنش به قرآن و انجیلسوزی
تری جونز ۶۱ ساله رهبر یك گروه مذهبی در امریكا برای دومین بار فیلم سوزاندن قرآن را به صورت زنده در اینترنت منتشر کرد. این عمل متعصبانه، 'شورای كلیساهای ایرانی همگام' را بر آن داشت تا بر همین اساس بیانیه ایی صادر نماید.
« محبت نیوز» - به آتش کشیدن قرآن توسط کشیش تری جونز، موجب ناراحتی و رنجش بسیاری از مسلمانان در ایران و جهان شده است. این اقدام آقای جونز بر همزیستی مسالمت آمیز مسیحیان و مسلمانان در اکثر کشورهای خاور میانه تأثیر منفی داشته و آتش خشونتها و تنفر مذهبی را شعلهورتر میسازد. به علاوه نام بردن از آقای یوسف ندرخانی، توسط آقای جونز توجیهی نادرست و اقدامی غیرمسئولانه است که نتیجه مثبتی برای آقای ندرخانی و جامعه مسیحیان ایرانی دربرنخواهد داشت.
شورای کلیساهای ایرانی همگام اقدام آقای تری جونز را محکوم کرده و آن را تصمیمی غیرمسئولانه و تأسفبرانگیز میداند. اقدام آقای جونز پیشتر نیز توسط بخش اعظم مسیحیان جهان محکوم شد و رهبران کلیسایی از اولین معترضان به این اقدام او بودهاند.
این شورا همچنین لازم میداند ضمن محكوم نمودن عمل نادرست قرآن سوزی، اقدام مشابه مقامات امنیتی ایران در آتش زدن کتب مقدس مسیحیان را نیز محکوم نماید. در سالهای گذشته اخبار مربوط به این عمل توهین آمیز از رسانههای داخلی وابسته به ارگانهای رسمی انتشار یافته است. این در حالی است که رهبر جمهوری اسلامی در واکنش به تصمیم کشیش فلوریدایی برای قرآن سوزی گفته بود که «ما مسلمانان هرگز به عمل مشابهی در مورد مقدسات ادیان دیگر دست نخواهیم زد. نزاع میان مسلمان و مسیحی در سطح عمومی، خواسته دشمنان و طراحان این نمایش دیوانهوار است و درس قرآن به ما، در نقطه مقابل آن قرار دارد».
علیرغم چنین اظهاراتی، در چند سال گذشته تجاوز به حقوق بنیادی بسیاری از اقلیتهای دینی و بهخصوص مسیحیان رشد کمسابقهای داشته است. دستگیریهای غیرقانونی و گسترده، زندان و شکنجه، تهدید و ارعاب، اظهارات توهین آمیز مقامات رسمی درباره کلیسا و مسیحیان، تخریب و تهدید کلیساها، ممانعت از انتشار انجیل به زبان فارسی و دسترسی به آن، و موارد مستند بیشماری از این قبیل، حاکی از نقض آشکار حقوق اقلیتها و مسیحیان ایرانی در چندین سال گذشته است. هنوز افرادی زیادی همچون آقایان یوسف ندرخانی، فرشید فتحی، نورالله قبیطی زاده، مسعود دلیجانی و ... ، به دلیل باورهای دینی خود و پیروی از عیسی مسیح در زندانهای طولانیمدت به سر برده و تحت فشار و آزار قرار دارند.
جامعه مسیحیان در سراسر دنیا از دولت ایران نیز انتظار دارد تا واکنشی فوری و صريح در برخورد با عوامل انجیل سوزی و آزار شهروندان مسیحی از خود نشان دهد. امید اینکه شاهد اقدامات روشن و عملی جهت پيشگيری از تکرار چنين رفتارهای مسیحیت ستیزانهای باشیم.
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ (۴ مه ۲۰۱۲) - شورای كلیساهای ایرانی همگام
- By mohabatnews.com
- 1391/02/16