بازدید پاپ بندیکت شانزدهم همزمان با اوجگیری تنش‌های مذهبی

پ.اپ بندیکت شانزدهم با سفر خود به لبنان در واقع پیام امیدی به تمام مسیحیان خاورمیانه ارسال می کند که در حال مهاجرت از این منطقه هستند.

لبنان در منطقه ای واقع شده که مهد مسیحیت بوده اما قرنها است که اکثریت را مسلمانان در این کشور تشکیل می دهند. در لبنان آزادی مذهب مطلق بوده و اصل نهم قانون اساسی این کشور از آن حمایت می کند.

به گزارش « محبت نیوز» خبرگزاری یورو نیوز خبر داد، کشیش های سایر کلیساها در سراسر خاورمیانه برای دیدار با پاپ به لبنان و فرودگاه رفیق حریری رسیده اند.

در همین حال خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد که پانزده سال پس از آخرین سفر پاپ قبلی ژان پل دوم به لبنان، کشوری متشکل از یک سوم مسیحی و دو سوم مسلمان، رهبر کنونی کاتولیک های جهان در وضعیت بحرانی کنونی قصد دارد در سخنان خود کشورهای منطقه را به اتحاد و مسلمانان و مسیحیان را به صلح و آشتی دعوت کند.

یک کشیش فلسطینی می گوید:'ما برای استقبال از پاپ به لبنان آمده ایم همچنین لبنان را دوست داریم زیرا کشوری باز و مهمان نواز است. ما اینجا همراه گروهی از کشیشان هستیم که از حیفا و بیت المقدس می آیند.'

یک کشیش اردنی نیز می گوید: 'ما اینجا آمدیم برای گوش دادن به سخنان پاپ زیرا بازدید وی از منطقه بسیار پراهمیت بوده و مربوط به تمام خاورمیانه است و این یک رویداد تاریخی نیز به حساب می آید. امیدوارم که روحیه ای تازه به این منطقه دهد.'

در این زمینه سخنگوی واتیکان تأکید کرده است که پاپ بندیکت شانزدهم به عنوان رهبر کاتولیک های جهان به لبنان سفر کرده است نه به عنوان یک رهبر سیاسی پر قدرت. بدین ترتیب می توان حدس زد که پاپ از هر گونه اظهار نظر و موضع گیری سیاسی پرهیز خواهد کرد.

در لبنان سیزده جامعه مسیحی وجود دارند که در این میان شش کلیسا به واتیکان وابسته هستند. مهمترین آنها کلیسای مارونی است که رییس جمهوری لبنان به آن تعلق دارد. مارونی ها پیش از جنگهای داخلی اصلی ترین بخش از جامعه لبنان را تشکیل می دادند اما امروز آنها کمتر از یک میلیون نفر هستند و از نفوذشان نیز کاسته شده است. در تمام نقاط خاورمیانه مسیحیان از بیم جنگ و خشونت منطقه را ترک می کنند.

در حال حاضر بین 13 تا 15 میلیون مسیحی در منطقه وجود دارد.

در لبنان مسیحیان یک میلیون و 600 هزار نفر یعنی 35 درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند، در سال 1932 میلادی این رقم 51 درصد بود.

در سوریه یک میلیون و 100 هزار مسیحی یعنی پانزده درصد از جمعیت زندگی می کنند.

شمار مسیحیان در مصر هشت میلیون نفر بوده و 10 درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند.

در عراق پیش از سال 2003 مسیحیان یک ونیم میلیون نفر معادل 5 درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دادند.

از زمان دخالت نظامی آمریکا در عراق 550 مسیحی کشور را ترک کرده و به سمت اروپا، ترکیه و آمریکا برای فرار از خشونتهای اسلامگرایان و فقر وبدبختی روانه شده اند.

این سناریوای است که اکنون در سوریه در حال وقوع است جایی که مسیحیان بیش از پیش تحت فشار و آزار و اذیت مخالفان بشار اسد هستند. مخالفان این مسیحیان را به حمایت از رژیم متهم می کنند.
از سال 2011 تا کنون حدود 90 درصد مسیحیان حمص از این منطقه اخراج شده اند.

  • By mohabatnews.com
  • 1391/06/24

گروه

تازه های مسیحیت

مسیحیان و بودائیان خواستار ترویج اقتصاد عادلانه شدند

مسیحیان و بودائیان خواستار ترویج اقتصاد عادلانه شدند

مسیحیان و بودائیان طی دیداری در تایلند فراخوان مشترکی در رابطه با اقتصاد عادلانه با عنوان ' کلام مشترک...

بزرگترین مجسمه عیسی مسیح + عكس

بزرگترین مجسمه عیسی مسیح + عكس

بزرگترین مجسمه عیسی مسیح در شهر مرزی لهستان با آلمان نصب شد. ساختن این مجسمه 33 متری 5 سال طول کشید....

پاپ: مذاکره می تواند منتهی به صلح در خاورمیانه شود

پاپ: مذاکره می تواند منتهی به صلح در خاورمیانه شود

پاپ بندیکت شانزدهم بر اهمیت گفت و گو در خاورمیانه به عنوان راهی برای پایان دادن به درگیری های اسراییل...

شرط استعفا برای پاپ

شرط استعفا برای پاپ

وی در کتابي که اخيرا منتشر شده اعلام کرد که اگر از نظر جسماني و حتي معنوي نتواند کليسا را هدايت کند،...