كليساها پرشمارتر از معابد بودایی در کره جنوبی

.به‌جرات مي‌توان گفت كه سرانه كليساها در كره جنوبی از تعداد مسجدها و حسينيه‌ها در ايران قطعن بيشتر است. تا جايی كه ممكن است در يك شعاع حدود 500 متری، برج صليب يا ناقوس تا چهار كليسا را هم ببينيد.

تصور عمومی درباره كره جنوبی به‌عنوان يك كشور خاور دور اين است كه اعتقاد به بوديسم در فرهنگ آن غلبه داشته باشد. با اين حال در اين كشور پيروان بودا تنها 25 درصد مردم اين كشور را تشكيل مي‌دهند و تعدد و حضور كليساها بسيار پررنگ‌تر و چشمگيرتر است تا معابد بودايي!

به گزارش « محبت نیوز» به نقل از خبرنگار گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران، در كشور كره طبق آمارهاي ارايه‌شده حدود نيمي از مردم از مذهب و دين خاصي تبعيت نمي‌كنند. اساسن از يك سو به‌نظر مي‌رسد تعصب در نزد مردم اين كشور مقوله كمرنگي است اما از سوي ديگر مقاومت فرهنگ آنان در برابر مواردي چون غذاها و خوراك وارداتي – برخلاف مواردي چون پوشاك غربي – چنان برجسته است كه به‌نظر مي‌رسد از حساسيت و تعصبي خاص نشات گرفته است. در جمع نيم ديگر مردم كره هم كه به دين، مذهب يا فرقه خاصي گرايش دارند، تركيب به اين شكل است كه 25 درصد مردم اين كشور پيرو بوديسم و حدود 20 درصد مسيحي كاتوليك هستند.

اين آمار يعني كه مسيحيت با توجه به قدمت كمي كه از تبليغ محسوس آن در كره جنوبي مي‌گذرد، تقريبن توانسته به‌اندازه پيروان بودا طرفدار و معتقد جمع كند و از اين لحاظ شانه به شانه آن‌ها بزند. البته هرچند علاوه بر اين آمار، تكثر بعضن غيرمعقول كليساهاي مسيحي در سطح كشور كره جنوبي – بويژه در مناطق كوچك و خارج از پايتخت – بسيار پررنگ‌تر است تا معبدهاي بودايي، اما واقعيت امر اين است كه بوديسم در فرهنگ مردم اين كشور از پايگاه و شيوع بيشتري در ذهن و زندگي افراد برخوردار است.

پونه ندائي در كتاب «سرزمين ققنوس» آورده است: «...لامذهب‌ها در كره بازهم به‌طور ناخودآگاه طبق آموزه‌هاي بودايي رفتار مي‌كنند و اين به فرهنگ كشورشان برمي‌گردد. پيش از آن‌كه در سال 372 بودائيسم از چين به كره شناسانده شود، مذهب بومي مردم كره شمنيسم بود. از آن‌جا كه بودائيسم تقابلي با فرهنگ شمني نداشت، بنابراين اين دو با يكديگر مخلوط شدند.... در هر حال بودائيسم در هر كشوري به‌نوعي تفسير و تمرين و باور مي‌شود اما بودائيسم كره‌اي نوع خاصي از بودائيسم و شمنيسم است. اين نوع در دوره امپراتوري گوگوريو و شيلا طرفدار داشت اما بعد با ورود نئوكنفسيونيسم در دوره امپراتوري چوسان انديشه كنفسيونيستي رواج يافت. بعدها با كوشش راهبان بودايي دوباره غلبه بوداييسم بيشتر شد تا اين‌كه امروزه شرايط فرق كرده و ورود دين‌هاي ديگر مثل مسيحيت تغييرات ديني ديگري را در كره به‌وجود آورده است....»

آن‌چه مسلم است اين‌كه ترویج مسيحيت كاتوليك در كره در سال‌هاي اخير بسيار چشمگير بوده و در سفر به اين كشور قطعن در خيابان‌ها هر روز راهبه‌هاي مسيحي را مشاهده مي‌كنيد و در متروها ممكن است با تراكت‌هاي تبليغاتي آيين مسيحيت روبه‌رو شويد. ضمن آن‌كه آن‌چه به‌شكل غالبي به‌چشم مي‌آيد، تعداد بسيار زياد كليساها در اين كشور است كه حتا در نقاط غيرشهري و جايي‌ كه چند خانه اجتماع داشته باشند، به‌وفور ديده مي‌شود. به‌جرات مي‌توان گفت كه سرانه كليساها در كره جنوبي از تعداد مسجدها و حسينيه‌ها در ايران قطعن بيشتر است. تا جايي‌كه ممكن است در يك شعاع حدود 500 متري، برج صليب يا ناقوس تا چهار كليسا را هم ببينيد.

ا.زسوي ديگر معبدهاي بودايي كه به‌نظر مي‌رسد از ضريب نفوذ بيشتري برخوردارند، به‌رغم كم‌شمارتر بودن، از رونق نسبي بيشتري برخوردارند. بسياري از اين معبدها كه محل تزكيه ذهن و بدن هم به‌شمار مي‌روند، در مناطق كوهستاني اين كشور سرسبز قرار دارند. معبدهايي چون بگدام و فانوس وتوس از اعتبار ويژه‌اي برخوردارند و يكي از تورهايي كه براي علاقه‌مندان كره‌اي و بويژه گردشگران خارجي توصيه مي‌شود و به‌شكل نسبي خواهان دارد، برنامه اقامت در معبد (Temple Stay) است كه به فرد اجازه مي‌دهد چند روزي را در معبدها به‌شيوه راهبان سپري كند و مراقبه بياموزد. بي‌شك آن‌ها از اين طريق به توسعه و تبليغ گرايش مذهبي خود نيز كمك مي‌كنند.

يك نكته قابل توجه درباره معبدهاي بودايي در كره اين است كه افراد خارجي و پيروان هر دين و اعتقادي به‌راحتي مي‌توانند در معبدها حضور يافته، در جمع عبادت‌كنندگان نشسته و از فاصله بسيار نزديك از اجزاي معبد و نوع نيايش پيروان آن فيلم و عكس تهيه كند. حتا ممكن است يك فرد خارجي يا غيربودايي مورد ملاطفت قرار گرفته و در تقسيم‌بندي نذورات معبد سهم بيشتري به او تعارف شود. البته در اين زمينه هم نيايشگران و مراجعان معبدها را بيشتر افراد مسن و ميانسال تشكيل مي‌دهند.

اما يك نكته جالب توجه ديگر اين‌كه معبدهاي بودايي حصار نداشته و درگاه‌هاي آن‌ها هم هيچ‌گاه بسته نيست. كافي است هنگام قدم زدن در خيابان تهران در سئول به پشت ساختمان عظيم اداري و فروشگاهي COEX مراجعه كنيد يا وقتي از خيابان فرهنگي اين‌سائه‌دونگ به‌سمت برج مخابراتي سئول سرازير مي‌شويد، به يكي از اين معبدها ورود يافته، تا هر وقت كه دلتان مي‌خواهد در آن اقامت كنيد و از رفتار آدم‌ها فيلم و عكس بگيريد. ضمن آن‌كه در همين خيابان در بخش مركزي سئول ساختمان امور معابد كره قرار گرفته كه در طبقه همكف آن فروشگاه مجسمه‌هاي بودا و ديگر وسايل مربوط قرار دارد و در زيرزمين آن نيز كتابفروشي بودايي با تعداد پرشمار كتاب‌هايي به زبان‌هاي رايج دنيا درباره تفكر بوديسم. در نزديكي اين مركز مغازه‌هاي كوچك و بزرگ ديگري هم وجود دارند كه مجسمه‌ها و زينت‌آلات بودايي را در انواع و اقسام مختلف به خريداران عرضه مي‌كنند.

به‌واقع مي‌توان گفت كه معبدها و كليساها در كره جنوبي علاوه بر فعاليت‌هاي تبليغي، در خدمت صنعت گردشگري اين كشور نيز قرار گرفته است. ضمن آن‌كه پيروان ديگر اديان همچون اسلام نيز در سئول سهم دارند و اتفاقن بزرگ‌ترين مسجد سئول در يكي از خيابان‌هاي پررفت‌وآمد مورد علاقه‌ي گردشگران قرار دارد .

  • By mohabatnews.com
  • 1391/08/12

گروه

تازه های مسیحیت

مسیحیان و بودائیان خواستار ترویج اقتصاد عادلانه شدند

مسیحیان و بودائیان خواستار ترویج اقتصاد عادلانه شدند

مسیحیان و بودائیان طی دیداری در تایلند فراخوان مشترکی در رابطه با اقتصاد عادلانه با عنوان ' کلام مشترک...

بزرگترین مجسمه عیسی مسیح + عكس

بزرگترین مجسمه عیسی مسیح + عكس

بزرگترین مجسمه عیسی مسیح در شهر مرزی لهستان با آلمان نصب شد. ساختن این مجسمه 33 متری 5 سال طول کشید....

پاپ: مذاکره می تواند منتهی به صلح در خاورمیانه شود

پاپ: مذاکره می تواند منتهی به صلح در خاورمیانه شود

پاپ بندیکت شانزدهم بر اهمیت گفت و گو در خاورمیانه به عنوان راهی برای پایان دادن به درگیری های اسراییل...

شرط استعفا برای پاپ

شرط استعفا برای پاپ

وی در کتابي که اخيرا منتشر شده اعلام کرد که اگر از نظر جسماني و حتي معنوي نتواند کليسا را هدايت کند،...