مهم ترین مانع و چالش بین اسلام و مسیحیت بحث تبشیر مسیحیان است
اولین نشست تخصصی مرکز گفتگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با موضوع «مبانی الهیاتی گفتگوی دینی در کلیسای کاتولیک» برگزار شد.
عکس آرشیو
به گزارش « محبت نیوز» خبرگزاری حکومتی مهر خبر داد، این نشست روز سه شنبه 21 آذرماه در اتاق کنفرانس مرکز گفتگوی ادیان برگزار شد، دکتر علی محمد حلمی سرپرست مرکز گفتگوی ادیان با اشاره به دو دهه فعالیتهای مرکز گفتگوی ادیان گفت: برگزاری نشستهای دینی از اصلیترین وظایف مرکز گفتگوی ادیان است.
وی افزود: هدف از این نشست تخصصی نیز آشنایی بیشتر و دانش افزایی علاقهمندان با حوزههای فکری و سازمانهای اجرایی گفتگوهای بینادینی ادیان ابراهیمی و همچنین فرصتی خواهد بود که ظرفیتهای فکری و علمی حوزوی و دانشگاهی و نیز صاحبنظران و اندیشمندان این عرصه بیش از پیش شناخته شوند و در تعامل با حوزههای کارشناسی مرکز گفتگوی ادیان و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قرار گیرند.
دکتر احمدرضا مفتاح استادیار دانشگاه ادیان و مذاهب نیز با اشاره به عنوان نشست ابتدا توضیحاتی در خصوص مفهوم گفتگو و غنی بودن منابع اسلامی برای ورود به گفتگو با دیگر ادیان ارائه کرد و در ادامه «تبشیر» را به عنوان مهمترین چالش الهیاتی خواند و گفت: مهم ترین مانع و چالش در گفتگوی بین اسلام و مسیحیت بحث تبشیر مسیحیان است. کلیسای کاتولیک بعد از قرن شانزدهم و بعد از تشکیل شورای ترانت همان پافشاری را بر تبشیر دارد.
دکتر مفتاح در ادامه مروری بر شورای واتیکان دو نموده و گفت: در بخشی از بیانیه این شورا آورده شده که مسیح یگانه راه نجات است. در این بیانیه اشاره کلی به مسلمانان شده و اسمی از اسلام برده نشده و این در حالی است که از تعبیر بودیزم در این بیانیه استفاده شده است.
وی در ادامه افزود: پذیرفتن گفتگو به معنای نادیده گرفتن تبشیر است. در حالی که کلیسای کاتولیک تبشیر را ابزاری برای گفتگو میداند و شاهد آن بیانیههای متعدد کلیسای کاتولیک بعد از شورای واتیکان دو است که به اشکال مختلف به این مسئله پرداخته شده است.
دکتر مفتاح با مروری به بیانیه کلیسای کاتولیک در خصوص نحوه رابطه مسیحیان با مسلمانان، تصریح کرد: کلیسای کاتولیک موضوعاتی را در گفتگوها دنبال میکند که کمترین چالش را در مباحث گفتگویی ایجاد کند.
- By mohabatnews.com
- 1391/09/24