لایحه نسلکشی ارامنه روی میز کنگره آمریکا
همزمان با سفر رجب طیب اردوغان به واشنگتن لایحه به رسمیت شناختن کشتار ارامنه به دست حکومت عثمانی به کنگره آمریکا ارایه شد.
به گزارش « محبت نیوز» پایگاه تحلیلی - خبری ایران بالکان (ایربا) به نقل از تودیززمان نوشت؛ مایکل گریم، آدام شیف، دیوید والادائو و فرانک پالوئه از قانونگذاران جمهوریخواه و دموکرات آمریکایی هستند که لایحه نسلکشی ارامنه در سال 1915 میلادی توسط حکومت عثمانی را به کنگره آمریکا ارایه کردند.
ارایه این لایحه به عنوان 'قانون عدالت و حقیقت نسل کشی ارامنه' با سفر رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه به واشنگتن برای گفتوگو با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در خصوص تحولات اخیر در خاورمیانه متقارن است.
این قانونگذاران از دولت آمریکا خواستهاند تا ادعای ارامنه را مبنی بر اینکه قربانی نسل کشی حکومت عثمانی در جریان جنگ جهانی اول بودند به رسمیت بشناسند.
یکی از قانونگذاران ارایه دهنده این لایحه به کنگره گفت: هم اکنون زمان آن برای آمریکا فرا رسیده تا به صورت رسمی قتل عام ارامنه را پس از یک وقفه طولانی به رسمیت بشناسد. آمریکا بدون خستگی از عدالت و حقوق بشر در سراسر جهان دفاع کرده و ما هم اکنون وظیفه داریم تا یک بار دیگر از این بیعدالتی که در حق ارامنه روا داشته شده دفاع کنیم.
اوباما در جریان مبارزات انتخاباتیاش متعهد شده بود تا ادعای ارامنه را به رسمیت بشناسد اما تاکنون در این امر ناکام مانده است.
دولت ترکيه هيچگاه وقوع چنين «نسل کشی» و قتل عام يک ميليون و ۵۰۰ هزار نفر از ارامنه در فاصله سالهای ۱۹۱۵ تا ۱۹۱۸ توسط دولت های حاکم بر ترکيه را نپذيرفته است. آنکارا مدعی است که تعداد ارامنه ای که کشته شده اند بسيار کمتر از اين است و اين کشتار نه يک اقدام طرح ريزی شده برای از بين بردن مسيحيان بلکه در نتيجه درگيری و اختلافات قومی روی داده است.
مردم ارمنستان مى گويند حکومت عثمانی از ۲۴ آوريل سال ۱۹۱۵ صدها نفر از روشنفكران ارامنه را كه آن زمان شهروندان امپراطورى عثمانى محسوب مى شدند، به تبعيد فرستاد كه بيشتر آنان در تبعيد جان باختند و كشتارهاى بيشتر طى ماه ها پس از اين واقعه ادامه يافت.
ترکیه این اتهامات را رد می کند و می گوید در آن روزها خشونت ها از جانب هر دو طرف اعمال می شده است.
- By mohabatnews.com
- 1392/02/29