آثار کشف شده در کلیسای وانک تحویل خلیفه گری ارامنه اصفهان شد

مدیر روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: آثار تاریخی کشف شده در کلیسای وانک تحویل شورای خلیفه گری ارامنه اصفهان شد.


به گزارش « محبت نیوز» شهرام امیری در گفت و گو با ایرنا افزود: اشیایی که در هفته گذشته در پی عملیات مرمت بخشی از بنای تاریخی کلیسای وانک به دست آمد، تحویل شورای خلیفه گری ارامنه اصفهان شد و در بین امول کلیسای وانک قرار گرفت.

وی با اشاره به توافق انجام شده بین اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با شورای خلیفه گری ارامنه اصفهان و جنوب ایران، کلیسای وانک اصفهان بصورت دوره ای مرمت می شود، افزود: امسال عملیات مرمت بخشی از قسمت ناقوس خانه و دیوار جنوب غربی نمازخانه جنوبی این کلیسا که دچار آسیب دیدگی جزئی شده بود، اجرایی شد.

امیری توضیح داد: در جریان این عملیات، دو پنجره قدیمی با هنر گره چینی و متعلق به دوره صفوی که روی آن ها دیوار کشیده شده بود بیرون آمد و علاوه بر آن چهار قطعه سنگ به شکل صلیب نیز کشف شد. براساس فرمت و شکل، به نظر می آید این سنگ ها متعلق به کلیساهای غرب استان اصفهان در روستاهای فریدن و فریدونشهر باشد که به کلیسای وانک منتقل شده است. بر اساس نظر کارشناسان مرمت، مقرر شد این سنگ ها بصورت صحیح مرمت و جلاسازی و به انبار کلیسای وانک تحویل شود.

معاون حفط و احیای اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان نیز با اشاره به اینکه طرح مرمت کلیسای وانک شامل استحکام بخشی و تمیز کاری پنجره های چوبی دوران صفویه و دیوارهای پیرامون آن در دست اجراست، افزود: در جریان این عملیات، پنجره های جدیدی از دوره صفوی به دست آمد.

ناصر طاهری اظهار کرد: با توجه به بررسی فرم های تزئینی و لایه های دیواره های کلیسا، از لایه ها نمونه برداری و مشخص شد که در زیر لایه های گچ و کاهگل، پنجره های چوبی وجود دارد. با برداشتن لایه ها، پنجره های دوره صفوی نمایان و عملیات مرمت و استحکام بخشی بر روی آن ها انجام شد.

معاون حفط و احیای اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اظهار کرد: در بخشی هایی از لایه برداری انجام شده در کلیسای وانک اصفهان به دیوار اصلی دوره صفویه رسیدیم و سپس طاقچه ها و فرم اصلی از زیر لایه های گچی کشف و مقرر شد، این دیواره صفوی نیز برای مشاهده گردشگران با شیشه سکوریت پوشانده شود.

کلیسای وانک یا آمنا پرکیچ به معنی (کلیسای نجات دهنده مقدس)، نام کلیسایی است در محله جلفا (اصفهان)، که از نام کلیسای «سورپ آمِناپرکیچ وانک» جوغا در نخجوان گرفته شده و از کلیساهای تاریخی ارمنیان اصفهان و در زمان شاه عباس دوم ساخته شده است. مساحت این کلیسا هشت هزار و ۷۳۱ متر مربع است که سه هزار و ۸۵۷ متر مربع آن ساختمان و بقیه فضای سبز و باغ است.

  • By Mohabat News
  • 1394/12/26
  • ارامنه ایران, اصفهان, تخریب میراث فرهنگی, خلیفه گری ارامنه, کلیسای ایران, کلیسای وانک, مسیحیان اصفهان

گروه

تازه های مسیحیان ایران

محبت نیوز   آثار کشف شده در کلیسای وانک تحویل خلیفه گری ارامنه اصفهان شد

آثار کشف شده در کلیسای وانک تحویل خلیفه گری ارامنه اصفهان شد

مدیر روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: آثار تاریخی...

محبت نیوز   بازگشت داوطلبانه یک پناهجوی مسیحی به ایران

بازگشت داوطلبانه یک پناهجوی مسیحی به ایران

بر اساس گزارش منابع خبری یک پناهجوى ایرانی درخواست پناهندگی خود را پس گرفت.به گزارش «محبت نیوز» یک پناهجوى...

محبت نیوز   عقاید “قریب آبادی”در مورد آزادی اقلیت های دینی در ایران

عقاید قریب آبادی در مورد آزادی اقلیت های دینی در ایران

معاون ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در ایران گفته است: هیچ کس در ایران به صرف داشتن عقیده ای خاص تحت تعقیب...

محبت نیوز   هشدار به زندانیان مسیحی و ممانعت از برگزاری عید پاک

هشدار به زندانیان مسیحی و ممانعت از برگزاری عید پاک

منابع غیر رسمی گزارش دادند دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی قصد جلوگیری از برگزاری مراسم عید پاک توسط زندانیان...