زندان و جریمه بجرم بی اعتقادی به خدا
'وقتی این همه فقر را درکشورم میبینم، نمیتوانم قبول کنم که خدا وجود دارد.' در پی این نظرات گروههای تندرو تهدید کردهاند که اگر حکم این فرد به اندازه کافی شدید نباشد، سرش را از تنش جدا میکنند.
«محبت نیوز» - وقتی 'الکساندر آن' را در قرارگاه پلیس که از فوریه در آن زندانی بود، دیدم، گفت: 'وقتی این همه فقر را درکشورم میبینم، نمیتوانم قبول کنم که خدا وجود دارد.'
روز سهشنبه کارمند 32 ساله اهل 'دارماسرایان' واقع در شرق سوماترا محکوم به دو سال و نیم زندان و پرداخت جریمهای به مبلغ 10000 دلار شد. قاضیها او را به جرم تبلیغ و نفرتپراکنی علیه مذهب در فیس بوک، گناهکار شناختند و مدرک آنان نیز نوشتهای از وی در باره محمد بود.
این حکم مورد اعتراضات زیادی در جهان قرار گرفت. بسیاری نسبت به عدم مدارای اندونزی نسبت به اقلیتها، از جمله آتئیستها، نگران شدهاند.
به نظر میآید آتئیسم در اندونزی رو به رشد است و گروهی به نام 'آتئیستهای اندونزی' در توئیتر 1000 پیرو دارد. اکثر این افراد میترسند که شناسایی شوند، واقعیتی که نشاندهنده عدم مدارای موجود نسبت به 'بیاعتقادها' است.
گرچه در قانون اساسی آزادی مذهب برای تمام اندونزیاییها تضمین شده است، اما همچنین در آن آمده است که همه باید به خدا اعتقاد داشته باشند. این تناقض منجر به بحث در میان کارشناسان مذهبی اندونزی در باره قانونی بودن یا غیر قانونی بودن آتئیسم گشته است.
طرد راسخ آتئیسم در اندونزی از دورهای تاریک در تاریخ این کشور ریشه میگیرد. در دهه 1960 در حدود یک میلیون نفر عضو حزب کمونیست توسط نظامیان و گروههای جوان مسلمان به قتل رسیدند. یکی از دلایل اصلی جوانانی که به قاتل تبدیل شدند، کارزار تبلیغاتی نیرومندی بود که کمونیستها را بی اعتقادان، شیاطین، تصویر میکرد.
تا به امروز آتئیسم و کمونیسم در اندونزی مترادف هستند.
اما نسل جدید مدتهاست که این وقایع تاریخی دردناک را فراموش کرده است. برخی پس از آن که شاهد بودند که عدم مدارا به نام مذهب در اندونزی رشد میکند، تصمیم گرفتند به جامعه آتئیستها بپیوندند.
از زمان سرنگونی رژیم دیکتاتوری رئیس جمهور سابق، سوهارتو، در سال 1998، هزاران نفر در نزاعهای مذهبی کشته شده اند. در سالهای اخیر حمله به کلیساها و اقلیتهای مذهبی چند برابر شده است.
'اندی بایونی'، سردبیر جاکارتا پست، درباره حکم 'آن' به الجزیره گفت: 'اندونزی هنوز مردم بسیار مداراگری دارد. اما عدم مدارا را هم تحمل میکنیم.'
این درست واقعهایست که روی میدهد. من این وبلاگ را از شهری در جاوه شرقی مینویسم که حکومت محلی تصمیم گرفته است تا قوانین شرعی مغایر با قوانین کشوری را به مورد اجرا بگذارد.
وقتی از شهردار پرسیدم چرا به این قوانین نیاز است، گفت: 'من هر هفته در دفترم با اعتراضات گروههای تندرو مواجه هستم.'
قاضیهای سوماترای شرقی همین فشار را حس میکنند. گروههای تندرو تهدید کردهاند که اگر حکم 'آن' به اندازه کافی شدید نباشد، سرش را از تنش جدا میکنند.
این عدم مدارا نیست که رو به رشد است، بلکه تسلیم به فشار عدم مدارا است.
جمعیت این کشور در حدود ۲۳۸ میلیون نفر است که از این رقم ۹۰ درصد مسلمان و بقیه مسیحی، هندو یا بودایی هستند. زبان رسمی آنان «اندونزیایی» است ولی به زبانهای مختلف گویش مینمایند.
/شهرزاد برگرفته از سایت الجزیره
- By mohabatnews.com
- 1391/03/31