سکسشاپهای اسلامی و البته حلال
ترکیه تنها کشور مسلمانی است که خرید و فروش کالاهای پورن در آن آزاد است. در سایر کشورهای اسلامی نیز بازار سیاه این نوع کالا، زیر سایه قوانین سختگیرانه داغ است. اما چه چیز یک سکسشاپ را «حلال» میکند و چه چیزی نه؟
« محبت نیوز» - با وجود همه این ممنوعیتها، بر پایه گزارش اخیر شرکت گوگل، کشور مسلمان پاکستان بیشترین میزان جستوجو درباره مسائل جنسی را روی این موتور جستوجوگر داشته است.
به گزارش زمانه به نقل از fb ، هالوک مورات ۳۸ ساله است. او نخستین «سکسشاپ آنلاین حلال» را در ترکیه، برای پاسخگویی به تقاضاهای روزافزون مشتریهای مجردش باز کرده است. این نخستین باری هم نیست که کسی در چنین کاری سرمایهگذاری میکند. پیشکسوتان این حرفه، در جاهای دیگری از دنیا مانند مانند بحرین، هلند و آتلانتا فعال هستند.
به راه افتادن چنین تجارتهایی، به خودی خود پرسشهایی را مطرح میکند؛ برای نمونه، چه چیز یک سکسشاپ را «حلال» میکند و چه چیزی نه؟ چه چیزی باعث گسترش آن میشود؟
حمزه یوسف، یک آمریکایی مسلمان و موسس کالج زیتونا در برکلی است. او اعتقاد دارد که چنین روندی، برآمده از سازگاری اسلام با سرمایهداری است.
یوسف در این زمینه به فارن پالیسی میگوید: «تمامی این مسائل در کشورهای اسلامی وجود دارد، اما برای آن تبلیغی دیده نمیشود. واقعیت این است که همه این فعالیتها به کسب درآمد از دین برمیگردد. بالاخره صاحبان این سکسشاپهای حلال، با انگیزه سود رفتهاند سراغ این تجارت و اسلام هم که به خودی خود، زمینههای زیادی برای کار تجاری دارد.»
با این همه، فرهنگ اسلامی، قوانین سختگیرانهای نیز در پیوند با رابطهی جنسی پیش از ازدواج دارد، اما از آن سوی، برخلاف آنچه در برخی از فرقههای مسیحی آمده، قرآن و روایتهای اسلامی، رابطه جنسی را تنها به «تولید مثل» خلاصه نکردهاند.
«محمد» به مردان مسلمان توصیه میکند که زنانشان را بیش از شش ماه تنها نگذارند. همچنین در احادیث اسلامی، توصیههای فراوانی به عشقبازی شده است و... به گفته یوسف، فرهنگ اسلامی در این زمینه متظاهر عمل نمیکند، ولی برای خودش ملاحظاتی هم دارد و یکسری از رفتارها را «بهجا و مودبانه» میداند و یکسری دیگر را نه. برای نمونه، در میان زوجهای مسلمان، آداب خاصی برای رابطه جنسی تعریف شده که «حرام» را از «حلال» جدا میکند.
چالشها و شرایط کار
سکسشاپهای آنلاینی که روی اینترنت یافت میشود، معمولن عکسهایی پورنو دارند که مسلمانان را معذب میکند.
دمیرل که یک مغازهدار ترک است میگوید: «ما لرزاننده (ویبراتور) نمیفروشیم، زیرا چنین ابزارهایی در اسلام تائید نشده است.»
به گفته حمزه یوسف نیز در بین علمای اسلام پیرامون خودارضایی و وسایلی که برای آن به کار میرود (ماننده لرزانندههایی که زنان استفاده میکنند) معمولن اختلاف نظر وجود دارد.
او درباره خودارضایی، میگوید که برخی از علمای اسلامی آن را حرام میدانند و برخی دیگر هم میگویند که خودارضایی مکروه است. کسانی که میگویند خودارضایی مکروه است، بر این باورند که این رفتار جنسی، تنها میتواند برای جلوگیری از زنا یا برای آرامش و تسکین فرد توجیه شود.
در قرآن آمده است که «مومنان» کسانیاند که اندامهای جنسی خود را تنها به همسرانشان نشان میدهند. افرادی که در پی لذتهای جنسی بیش از این هستند، گناهکارند.
از سویی دیگر، ویبراتور و وسایل مشابه آن، به این خاطر که جسمی خارجی را وارد بدن میکنند، در اسلام منع شدهاند. به گفته یوسف، حتی «تنقیه» نیز در اسلام مکروه است.
عبدالعزیز، در هلند یک سکسشاپ را به نام الاسیرا میگرداند. او در سال ۲۰۱۰ به روزنامه لسآنجلس تایمز در این باره گفته است: «در عالم اسلام، فتواهای زیادی درباره استفاده از ابزارهای جنسی وجود دارد و این وسایل را حرام میکند. اگر حلال بودند، من هم میفروختم.»
در فروشگاه آنلاین سکسشاپهای اسلامی، برای کسانی که وارد این وبسایت میشوند، صفحههای ویژهای برای زنان و مردان در نظر گرفته شده است و این صفحات، براساس ضرورت حفظ سنت اسلامی «حجاب»، از هم جدا هستند. در سکسشاپهای آنلاین حلال، عکسهای پورنو یافت نمیشود. در این وبسایتها، نمایش عکسهای پورن حرام است به خاطر اینکه قسمتهایی از بدن را نشان میدهند که به اصطلاح «عورت» نامیده میشوند.
به گفته حمزه یوسف، زنان اجازه ندارند که قسمتهای بین ناف و زانوی زن دیگری را حتی ببینند. همچنین مردان هم فقط میتوانند صورت و دستان زنان را ببینند.
ترکیه تنها کشور مسلمانی است که پورن در آن آزاد است، اما بازار سیاه پورن در سایر کشورهای اسلامی نیز زیر سایه قوانین سختگیرانهای حکومتها در جریان است.
با وجود همه این ممنوعیتها، بر پایه گزارش اخیر شرکت گوگل، پاکستان بیشترین میزان جستوجو درباره مسائل جنسی را روی این موتور جستوجوگر داشته است.
شاید مشخصترین جنبه به اصطلاح «حلال» این سکسشاپها این باشد که معمولن تنها روغنهای ماساژ، لوبریکانتها و مواردی از این دست را میفروشند.
برای مثال، عرضه کالاهایی که در آنها از فرآوردههای خوک استفاده میشود حرام و ممنوع است. همچنین، تنها باید از فرآوردههای حیواناتی استفاده شود که «ذبح» آنها شرعی بوده است. حمزه یوسف در این زمینه میگوید: «کاندومهایی که در آنها از چربی خوک استفاده میشود، حرام است.»
معمولن راهاندازی یک سکسشاپ در جاهایی که نسبت به مسائل جنسی محافظهکارند، با مشکل روبهرو است. خدیجه احمد، در بحرین یک سکسشاپ دارد. او در سال ۲۰۱۰ درباره مشکلات کاریاش به رویترز گفته بود: «مامور گمرک بحرین، به او اجازه ورود تعدادی از بستههای حاوی حلقههای ویبراتور را نداده است.»
سکسشاپ و برنامههای دولت اسلامی ترکیه
راهاندازی نخستین سکسشاپ حلال در ترکیه، به نوعی بازتاب تحولات متناقضی است که در بستر دولت و جامعه ترکیه در جریان است. از یک طرف، ترکیه، قلمروی برای سکولاریسم در خاورمیانه به شمار میرود و تلاشهای پرشماری هم برای الگوبرداری از دموکراسیهای غربی داشته (هرچند این تلاشها ناقص بوده است)، اما از سویی دیگر، برنامههای اسلامگرایانه رجبطیب اردغان، رئیس جمهوری ترکیه که خود نیز در یک مدرسه مذهبی درس خوانده، به بحثهایی درباره دستور کار پنهان دولت، برای اسلامی کردن جامعه دامن زده است.
نمونهای از این برنامههای اسلامی دولت را در محدودیتسازی دسترسی به مشروبات الکلی و اظهاراتی که در زمینه تقویت جوانان مذهبی انجام گرفته است میتوان سراغ گرفت. بازگشایی سکسشاپهای حلال در ترکیه، در متن چنین کشمکشهایی است. با این حال، این احتمال هم هست که نسبت به بازگشایی این مراکز خیلی سر و صدا شود.
حمزه یوسف اشاره میکند که به سختی میتوان درباره مسائلی از این دست نظر داد. حتی گزارشهایی نیز وجود دارد که حاکی از برگزاری مهمانیهایی در کشورهای اسلامی است که در آنها ابزار و آلات جنسی در معرض دید قرار میگیرند و خرید و فروش میشوند.
به هر حال، به نظر میرسد که شمار مراجعان به وبسایتهای پورن در ترکیه، بیش از حد انتظار بوده است. به ویژه تقاضای بیش از اندازهای برای خرید محصولات مربوط به زنان گزارش شده است. برای نمونه، یکی از این وب سایتها در یک روز یکشنبه، ۳۳۰ هزار بیننده داشته است.
ما میدانیم که «سکس» فروش دارد، اما اگر به آن سنتهای مذهبی قدیمی هم افزوده شود، میتواند از فرد یک «تاجر موفق» بسازد.
منبع: FP
- By mohabatnews.com
- 1392/08/29