چگونه جوانان مسلمان اروپائی جذب جهاد در سوریه می شوند؟

.نکته ای که کارشناسان را بخود جلب کرده است نقش این نیروها در دعوت مردم به پیوستن به جهاد است. آنها از نظر ایدئولوژیک قادرند اطرافیان خود را بسیج کنند و این توانائی مقامات امنیتی را نگران کرده است. اکنون می توان فهمید که نقش این داوطلبان خارجی در انجام عملیات انتخازی نقش برجسته ای است.

به گزارش «محبت نیوز» به نقل از خبرگزاری فرانسه، روزنامه فیگارو چند گزارش مفصل از وضعیت جهادگران خارجی در سوریه دارد. در یکی از این مطالب که ژرژ مالبرونو تهیه کرده است وی توضیح می دهد که مقاله اش نتیجه تحقیقاتی است که بکمک گزارش های متعدد سازمان های اطلاعاتی غربی توسط فیگارو انجام شده و شامل هفتصد جهادگری می شود که در این جنگ کشته شده اند و خبر مرگ آنها- از ژوئیه سال 2012 تا کنون- در یکی از شبکه های اجتماعی( فیس بوک و یا تویتر ) منعکس شده است.

بررسی این اطلاعات نشان می دهد که نزدیک به دو سوم حدود ده هزار نفری که برای شرکت در جنگ سوریه از خارج وارد این کشور شده اند ، شهروندان سه کشور عربستان ، لیبی و تونس هستند. این ها از حدود اواسط سال 2012 وارد خاک سوریه شده اند. یعنی همان زمان هائی که رژیم بشار اسد تضعیف شده بود. با این بررسی شش ماه اخیر نشان می دهد که ورود جنگجویان داوطلب لیبیائی و تونسی بمراتب از گذشته کمتر شده و در عوض بر تعداد داوطلبان مسلمان اروپائی افزوده شده است.

نویسنده فیگارو برای توضیح این استقبال جدید اروپائی ها از شرکت در جنگ سوریه ، یکی انتشار اخبار مربوط به حضور شیعیان لبنان را در کنار بشار اسد برجسته می کند، و دیگری موضوع استفاده از بمب های شیمیائی که هزار و چهارصد کشته داد و تلویحن رژیم سوریه مسبب آن شناخته شد. بعقیده فیگارو نفرت سنی ها از شیعیان نقش مهمی در بسیج جوانان اروپائی داشت.

فیگار می نویسد که در میان کشته شدگان بیشترین رقم به شهروندان سعودی اختصاص دارد. این روزنامه سپس از قول تحلیلگران سازمان های امنیتی می نویسد که علت این امر آنست که ریاض، به امید آنکه از شر عناصر تندرو و متعصب خلاص شود، سیاست مماشات را علیه داوطلبان جهاد در پیش گرفته است. این کار در عین حال بی ثباتی بیشتری هم در سوریه ایجاد خواهد کرد. تحلیلگران امنیتی همچنین مواردی را افشا می کنند که عربستان زندانیانی را بشرط آنکه تعهد کنند بطور فوری به سوریه خواهند رفت آزاد کرده است.

این تحلیل ها نشان می دهند که عربستان کشوری است بیش از بقیه در جنگ داخلی سوریه دخالت دارد. جهادگرانی که از این کشور به سوریه می روند عمدتن از اهالی القصیم هستند که مرکز بنیادگرایان اسلامی است. اینها فعالیت هایشان را در داخل سوریه پنهان نمی کنند و در تویتر می نویسند. بسیاری از این ها مردان متاهل هستند که زن و بچه را رها کرده و به جنگ آمده اند . کسانی حتی ازدواج شان را بهم زده اند تا به یاران خود بپیوندند. مشاهده می شود که شهروندان عربستان در درون شبکه های وابسته القاعده از بقیه جنگجویان تخصص بیشتری در امور شرعی دارند.

این تحلیل نشان می دهد که شهروندان عربستان و اردن بیشتر از بقیه برای عملیات انتخاری مورد استفاده قرار می گیرند.

لیبیائی ها از نظر تعداد داوطلب دومین گروه در میان جهادگران هستند.

جوانان مسلمان اروپائی در میان این هفتصد موردی که تحت مطالعه قرار گرفته اند سومین نیرو بحساب می آیند. یعنی حدود صد نفر از آنها در عملیات به قتل رسیده اند. تحلیلگران معتقدند که شاید شمارشان حتی بیشتر از این ها هم باشد.

با این حال می توان فهمید که نقش این داوطلبان خارجی در انجام عملیات نظامی با کیفیت بالا نقش برجسته ای است. بویژه در عملیات انتحاری .

اما نکته ای که کارشناسان را بخود جلب کرده است نقش این نیروها در دعوت مردم به پیوستن به جهاد است. آنها از نظر ایدئولوژیک قادرند اطرافیان خود را بسیج کنند و این توانائی مقامات امنیتی را نگران کرده است. این تحلیلگران حتی از یک ' گرایش نوین ' در این حوادث نام می برند. گروههای کوچک مسلمانان اروپائی که نقش مبلغ بخود میگیرند.

این مقاله همچنین یادآوری می کند که مرزهای ترکیه مهم ترین محل ورود این داوطلبان به داخل خاک سوریه است و مقامات این کشور اشکارا هیچ ممانعتی بر سر راه آنها ایجاد نمی کنند. گرچه مقامات ترکیه از ورود شهروندان ترک به سوریه جلو می گیرند.

گزارش مفصل دیگری در همین شماره فیگارو از نقش اینتر نت در جذب جوانان به جهاد و استخدام جهادگران جدید پرده بر میدارد. فیگارو نوشته است که تبلیغات شیفتگان الله در شبکه های اجتماعی روز بروز بر تعداد داوطلبان جوان می افزاید.

  • By mohabatnews.com
  • 1392/11/10

گروه

تازه های مذاهب و اسلام

گردشگران ایرانی در معبد بهاییان

گردشگران ایرانی در معبد بهاییان

معبد بهاییان در دهلی نو با نام لوتوس (نیلوفرآبی) که به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری هند معرفی شده یکی...

کشته شدن منتقد یک گروه اسلامی افراطی در نیجریه

کشته شدن منتقد یک گروه اسلامی افراطی در نیجریه

مردان مسلح در شمال نیجریه یک واعظ مسلمان را که از فرقه اسلامی افراطی «بوکو حرام»، انتقاد می کرد، کشته...

جوابیه تند فرزندان زرتشت و كوروش به سخنان مكارم شیرازی

جوابیه تند فرزندان زرتشت و كوروش به سخنان مكارم شیرازی

مكارم شيرازي در پاسخ به استفتاء شنوندگان برنامه زمزم احكام راديو معارف، اعمالي كه در چهارشنبه سوري انجام...

شكستن شیشه خودرو با نماد فروهر توسط لباس شخصی ها+ عكس

شكستن شیشه خودرو با نماد فروهر توسط لباس شخصی ها+ عكس

عده ای از نیروهای موسوم به لباس شخصی و بسیج اقدام به شکسن شیشه خودرویی کردند که روی آن نماد «فروهر» نقش...