عربستان شهروندانی را که خارج از کشور می جنگند به شدت سرکوب می کند
این کشور اقدامات جدیدی را برای محدود کردن گسترش ایدئولوژی افراط گرایانه و مجازات کسانی که پیروان خود را تشویق به درگیر شدن در جنگ های خارجی می کنند، اتخاذ کرده است.
به گزارش « محبت نیوز» به نقل از خبرگزاری آسیای میانه، تحلیل گران به الشرفه گفتند که یک حکم سلطنتی که به موجب آن اتباع سعودی که برای جنگ به خارج سفر می کنند را مورد مجازات قرار می دهد، درست به موقع برای متوقف کردن گسترش ایدئولوژی افراط گرایانه در این کشور و در منطقه صادر شده است.
این حکم که از سوی شاه عبدالله بن عبد العزیز اوایل ماه فوریه صادر شد، هر کسی را که در مخاصمات خارج از کشور شرکت کند مشمول مجازات زندان از سه تا 20 سال قرار می دهد.
این مجازات همچنین در مورد هر کسی که به سازمان های افراط گرایی که در فهرست سازمان های تروریستی داخلی، منطقه ای یا جهانی قرار دارند وابسته بوده یا از آن حمایت کند، یا «به هر شیوه ای با آنها ابراز همدردی کند، برای آنها هرگونه کمک مادی یا معنوی فراهم کند، یا به صورت شفاهی، کتبی یا هر شیوه دیگری برای آنها تبلیغ یا مرام آنها را ترویج کند»، اِعمال خواهد شد.
در این حکم تصریح شده است که یک کمیته با نمایندگی وزارتخانه ها و سازمان های ذیربط برای تهیه فهرست گروه های غیر قانونی که به صورت دوره ای به روز خواهد شد، تشکیل می شود.
مفتی اعظم عربستان سعودی شیخ عبد العزیز بن عبدالله آل الشیخ به سرعت از صدور این حکم استقبال کرد.
او گفت: «اطلاعاتی که دربارۀ کسانی که برای جنگ در خارج کشور را ترک کرده اند داریم، مبنی بر آن است که آنها جوانان گمراهی هستند که باور دارند در راه خدا جهاد می کنند، اما در عوض طعمۀ دشمنان اسلام شده اند.»
در بیانیه ای که پس از صدور حکم منتشر شد، سفارت سعودی در آنکارا گفت که آماده است جوانانی را که از سوریه بازمی گردند اسکان دهند تا زمانی که اسناد قانونی و مراحل لازم برای بازگشت آنها به کشورشان تکمیل شود.
رییس مرکز الوسطیه (میانه روی) و مشاور وزیر دادگستری و عضو مجلس شورا، عیسی الغیث، گفت: «علاوه بر حکم پادشاه، عربستان سعودی، قانون جنایات تروریستی و تأمین مالی آن در تاریخ 31 ژانویه در عربستان به تصویب رسید.»
او به الشرفه گفت: «به این ترتیب، کشور سعودی یک نظام یکپارچه برای مبارزه با تروریسم و تمام جنایات مربوط به آن ایجاد کرد. این نظام بازتاب توجه جدی است که عربستان سعودی به مبارزه با تروریسم، تأمین مالی آن و ایده هایی که آنرا حمایت و ترویج می کنند، به ویژه در میان جوانان گمراه می کند.»
مبارزه با ایدئولوژی القاعده
الغیث گفت: «این حکم زمانی صادر شد که همه از حقیقت این سازمان های تروریستی که سال ها جوانان را با ایده های افراط گرایانه و روش های تروریستی خود گمراه کردند، به ویژه القاعده، با توجه به کاری که در عربستان سعودی، یمن و اخیرن سوریه کرده است، آگاه شده اند.»
وی گفت که فتواهای گمراه کننده صادره از سوی روحانیون تندرو یک ابزار اساسی برای تشویق جوانان به ارتکاب اعمال تروریستی بودند و اشاره کرد که این فتواها از طریق تلویزیون و رادیوی ماهواره ای و شبکه های ارتباطی اجتماعی و پایگاه های اینترنتی از مخاطبین گسترده ای در سطح جهان برخوردار شد.
وی گفت که بسیاری از کسانی که چنین فتواهایی را صادر کردند فاقد صلاحیت و دانش دینی بودند و افزود که بعضی حتی دارای سوء پیشینه جنایی هم هستند.
الغیث گفت که مکانیسم های اجرای حکم سلطنیتی باید شامل ایجاد یک مرکز ملی مبارزه با تروریسم بشود که با همکاری با سازمان های امنیتی و قضایی فعالیت کند.
وی گفت: «تروریسم تنها شامل تروریسم نظامی نمی شود، بلکه تروریسم فکری را نیز در بر می گیرد. به همین لحاظ، مبارزه با آن با خشکاندن سرچشمه های آن باید آغاز شود به ویژه که سازمان های غیر قانونی بی شماری وجود دارند که هسته هایی را تشکیل می دهند که از اینگونه ایده های نشأت گرفته از سازمان های تروریستی تندرو مانند القاعده پیروی می کنند.»
وی گفت: «این ایده ها و سازمان ها، مرضی هستند که باید از بین برود تا تروریسم به طور کلی حذف شود و این مسئولیت هم اکنون نه تنها به عهده مقامات امنیتی بلکه به عهده رسانه ها و نهادهای آموزشی و اسلامی نیز هست.»
- By mohabatnews.com
- 1392/12/07