رونمایی از بنای یادبود کشته شدگان یهودی در جنگ ایران و عراق

.
محمدحسن ابوترابی فرد از مجلس شورای اسلامی با بیان این که یهودیان ایران همواره از ابتدای پایه گذاری جمهوری اسلامی آن را پشتیبانی کرده‌اند، گفت «‌آنها بنابر آموزه‌های دینی خود اطاعت خود را از رهبری بنیانگذار جمهوری اسلامی نشان داده‌اند.»

به گزارش «محبت نيوز»، طی مراسمی از بنای یادبود سربازان یهودی (کلیمی) کشته شده در جنگ هشت ساله ایران و عراق رونمایی شد.

اگرچه این مراسم در روز دوشنبه ۲۴ آذر ماه در گورستان «بهشتیه» کلیمیان تهران برگزار شد، اما رسانه‌های غیرفارسی با گذشت یک هفته به این موضوع پرداخته‌اند.

​به نوشته روزنامه واشنگتن پست این بنای یادبود برای یهودیانی که در طول سال های ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸ میلادی (۱۳۵۹ تا ۱۳۶۷ خورشیدی) در جنگ دو کشور کشته شده‌اند، ساخته شده است.

این جنگ هشت ساله برای دو طرف نزدیک به یک میلیون کشته بر جای گذاشت. به نقل از این رسانه در محل برگزاری مراسم، پرچم جمهوری اسلامی ایران به همراه منوره (شمعدانی هفت شاخه که سمبل سه هزار ساله دین یهود است) قرار داشته و در پشت آن نیز جملاتی بر روی پارچه نوشته شده که در آن از سربازان یهودی که «شهیدان» خوانده می‌شدند به دو زبان عبری و فارسی تقدیر شده بود.

​همچنین خبرگزاری دولتی ایرنا در بخش انگلیسی خود با ذکر رونمایی از بنای یادبود سربازان «شهید» یهودی به انتشار عکس‌های این مراسم پرداخته است.

به نقل از صداي آمريكا، در مراسم رونمایی این بنای یادبود محمدحسن ابوترابی فرد از مجلس شورای اسلامی با بیان این که یهودیان ایران همواره از ابتدای پایه گذاری جمهوری اسلامی آن را پشتیبانی کرده‌اند، گفت «‌آنها بنابر آموزه‌های دینی خود اطاعت خود را از رهبری بنیانگذار جمهوری اسلامی نشان داده‌اند.»

وی همچنین از رفتار «خشونت آمیز و غیر انسانی» بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل انتقاد کرد.

نویسنده مقاله در واشنگتن پست همچنین اشاره‌ای به نوشته هم ‌کار خود «جیسون رضائیان» می‌کند که او در مقاله‌ای در همین رسانه سال گذشته اشاره به رفتار آشتی‌جویانه حسن روحانی رئيس جمهوری اسلامی نسبت به یهودیان می‌کند، در حالی که سلف او، محمود احمدی‌نژاد منکر هولوکاست نیز بود.

«سیامک مره صدق» نماینده کلیمیان در مجلس در گفت‌ و‌گویی به با این خبرنگار واشینگتن پست اشاره کرده بود که «ما میهمان این کشور نیستیم بلکه ما ایرانیانی با بیش از سی قرن تاریخ هستیم» هم چنین یک کلیمی ساکن اصفهان به آقای رضاییان اشاره کرده بود که تفاوتی بین یهودیان و اسراییل وجود دارد «از نظر یهودیان ایران چیزی وجود ندارد که اسراییل بخواهد برای آن‌ها انجام دهد. این کشور (ایران) عشق ماست.»

اکنون آقای رضائیان بیش از پنج ماه است که به اتهام نامشخصی در ایران در بازداشت به سر می‌برد.

سال پیش در سفر به ایالات متحده آقای روحانی را نماینده یهودیان در مجلس شواری اسلامی مشایعت می‌کرد و هم چنین در حساب توییتری که منسوب به رئيس جمهوری اسلامي است سال نو یهودی (روش هشانا) به یهودیان تبریک گفته شده بود.

به نقل از تارنمای اسلیت، پس از آن نیز در سال جاری میلادی دولت آقای روحانی نزدیک به چهارصد هزار دلار به بیمارستان اختصاصی یهودیان تهران کمک کرد. برادر آقای روحانی در مراسم اعلام این کمک اشاره کرده بود «دولت

ما به دنبال وحدت همه گروه‌های قومی و دینی (در کشور) است و ما مصمم به کمک به شما هستیم.»​

اگرچه ممکن است برگزاری این مراسم برای کسانی که بر این باور هستند که جمهوری اسلامی در برابر اسرائیل و کسانی که به هر روی به این کشور مرتبط می‌شوند عصبانی است، کمی غافل‌ گیرکننده باشد و هیچگاه حاکمیت در ایران، اسراییل را که «رژیم صهونیستی» می‌خواند به رسمیت نشناخته اما این نکته مهم است که ایران پس از اسرائیل بیشترین جمعیت یهودیان را در خاورمیانه دارد.

همچنان، این اشاره ای انکارناپذیر است که بسیاری از اسرائیلی‌ها ریشه ایرانی دارند چنانچه در بین اعضای عالی رتبه دولت آن کشور نیز اسراییلی‌های ایرانی تبار دیده می‌شوند. برای نمونه «موشه کاتساو» رییس جمهوری پیشین این کشور متولد ایران بود. اکنون در این کشور بین ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر یهودی زندگی می‌کنند.

بنابر اسناد تاریخی قدمت حضور یهودیان و یا به روایتی کلیمی‌ها در ایران به بیش از سه هزار سال می‌رسد. در کتاب استر فصلی از عهد عتیق (کتاب مقدس) اشاره می‌شود که استر به کمک عموی خود (مردخای) به عقد خشایارشا فرزند داريوش بزرگ درمی‌آید و می‌تواند به مدد جایگاه خود تهدیدهایی را که متوجه یهودیان بوده است را از میان بر دارد.

یهودیان جهان هرساله در مراسمی موسوم به «پوریم» یاد این رویداد را گرامی‌ می‌دارند. ​هم چنین در زمان کورش بزرگ پادشاه ایرانی یهودیان اجازه پیدا کردند تا به اسرائیل که در آن زمان بخشی از امپراطوری کورش هخامنشی بود بازگشته و عبادتگاه‌های خود را بسازند.

بخشی نیز که در ایران ماندند توانستند آزادانه دین خود را حفظ کنند. از این رو است که در قسمتی دیگر از عهد عتيق به مدارای این پادشاه ایرانی اشاره شده و یهودیان جهان او را یکی از نجات دهندهگان قوم یهود ‌می‌دانند.

دولت ایران در تلاش است که حضور یهودیان ایرانی تبار در کشور ادامه یابد و آن را نشانه‌ای از تنوع فرهنگی و همچنین احترام به سایر ادیان

می‌داند.

  • By mohabatnews.com
  • 1393/10/04

گروه

تازه های فرهنگ و هنر

اعتراض اهالی تئاتر به ساخت مسجد در مجاورت تئاتر شهر

اعتراض اهالی تئاتر به ساخت مسجد در مجاورت تئاتر شهر

دو تن از کارشناسان تئاتر کشور در برنامه زنده مجله تئاتر كه از شبكه چهار سيما پخش مي‌شود با اعتراض به...

ممنوعیت برگزاری تورهای شب یلدا در ایران + سند

ممنوعیت برگزاری تورهای شب یلدا در ایران + سند

سازمان گردشگری ایران، به تمامی آژانس‌های خدمات مسافرتی و گردشگری اعلام کرده است، از برگزاری تورهای ویژه...

رونمایی از بنای یادبود کشته شدگان یهودی در جنگ ایران و عراق

رونمایی از بنای یادبود کشته شدگان یهودی در جنگ ایران و عراق

محمدحسن ابوترابی فرد از مجلس شورای اسلامی با بیان این که یهودیان ایران همواره از ابتدای پایه گذاری جمهوری...

تعطيلی دفاتر شبكه های ماهواره ای در قم

تعطيلی دفاتر شبكه های ماهواره ای در قم

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی می‌گوید دفاتر ۱۷ شبکه ماهواره‌ای در ایران به جرم تفرقه‌اندازی تعطیل شده‌اند....