باستان‌شناسان در جستجوي معبد لائوديسه به نهاوند مي‌روند

.باستان‌شناسان براي سومين بار، پس از انقلاب به نهاوند مي‌روند تا شايد اين‌بار ردپاي بهتري از معبد ملکه لائوديسه، همسر آنتيوخوس سوم، پادشاه سلوکيان را در اين شهر تاريخي بيابند.

هرچند تا کنون آثاري از اين معبد بدست‌آمده اما تراکم ساخت‌وسازها مانع از کشف آن شده‌است.

به گزارش «محبت نیوز» به نقل از گروه ميراث فرهنگي ـ باستان‌شناسان در حالي پس از عيد نوروز 91 دوباره براي يافت ردپايي از معبد لائوديسه، به نهاوند مي‌روند که تراکم ساخت و سازهاي انجام گرفته در اين شهر تاريخي، بقاياي اين معبد باستاني را که به سلوکيان تعلق دارد مدفون کرده‌است. هنوز طرحي براي نجات بخشي محدوده‌اي که احتمالن بقاياي معبد لائوديسه در آن واقع شده، داده نشده‌است.

به گزارش CHN معبد لائوديسه توسط آنتيوخوس،‌ پادشاه سلوکي در شهر نهاوند ساخته شده‌است. بر اساس مدارک موجود اين معبد براي همسر آنتيوخوس، ملکه لائوديسه ساخته شده و اکنون زير خروارها ساخت و ساز مدفون شده‌است.

سال 1322 باستان‌شناسان با حضور در شهر نهاوند از تپه‌اي که احتمالن اين معبد در آن بنا شده‌است کتيبه‌اي به خط يوناني يافتند که به آنتيوخوس سوم تعلق داشت.

همچنين گفته مي‌شود که رومن گريشمن در حفاري‌هاي تپه دو خواهران نهاوند، از محل احتمالي معبد، پيکر برنزي 4 الهه يوناني را کشف کرده‌است.

تا کنون حفاري‌‌هاي انجام گرفته در اين معبد که بيشتر پيش از انقلاب و قبل از تراکم ساخت و سازهاي فعلي بوده، بقاياي ستون‌ها، سرستون‌ها و سنگ‌هاي تراش‌خورده زيادي کشف شده که برخي معتقدند اين سنگ‌ها با بقاياي معبد لائوديسه در ارتباط است. هرچند برخي باستان‌شناسان هم احتمال مي‌دهند که اين آثار به حمامي از دوره قاجار تعلق دارد.

«مهدي‌ رهبر»، باستان‌شناس پيش‌کسوت سازمان ميراث فرهنگي سال گذشته (1389) براي دومين بار راهي نهاوند شد تا محل اين معبد باستاني را پيدا کند.

وي دراين‌باره به CHN مي‌گويد: «سال گذشته به نهاوند رفتيم تا بقاياي اين معبد باستاني را که به زن آنتيوخوس سوم تعلق دارد، پيدا کنيم؛ اما در کمال تعجب با تراکم بيش از گذشته ساخت و ساز در اين منطقه مواجه شديم که احتمالن باعث از بين رفتن بخش بيشتري از آثار شده‌است.»

وي در ادامه مي‌گويد: «طي گمانه‌زني‌هاي انجام گرفته آثاري از دوره سلوکيان کشف شد اما تراکم خانه‌ها و بيشتر از آن خيابان‌هاي منطقه امکان گمانه‌زني بيشتر را نداد. احتمالن اين ساخت‌وسازها روي محدوده معبد انجام گرفته‌است.»

دو زيرستون از دوره سلوکي که بر سر جاي اصلي خود نبودند به همراه مقداري سفال دوره سلوکيان و 11 سکه نقره دوره اشکاني از جمله يافته‌هاي هيات باستان‌شناسي در سال 1389 بوده‌است.

به گفته رهبر برخي از اين آثار جلوي در خانه‌هاي تازه ساخته شده پيدا شدند.

پيش از اين و در سال 1384، وقتي نخستين‌بار باستان‌شناسان پس از انقلاب راهي نهاوند شدند، مهدي رهبر از سازمان ميراث فرهنگي همدان خواسته بود تا با تملک خانه‌هاي اطراف تپه دو خواهران، امکان کاوش در اين محوطه باستاني را براي يافتن معبد لائوديسه فراهم کند.

اکنون روي اين تپه باستاني امامزاده‌اي به نام امامزاده دو خواهران قرار گرفته‌است که ميان مردم نهاوند جايگاه ويژه‌اي دارد.

  • By mohabatnews.com
  • 1390/12/21

گروه

تازه های فرهنگ و هنر

وجود مجسمه اسب بهمراه نام امام اهانت آمیز است

وجود مجسمه اسب بهمراه نام امام اهانت آمیز است

رئيس شوراي اسلامي شهر ساري درباره ناپديد شدن مجسمه‌هاي ميدان امام ساري گفت: برداشت مجسمه‌هاي ساري با...

دستور پایین آوردن مجسمه آریوبرزن صادر شد

دستور پایین آوردن مجسمه آریوبرزن صادر شد

دادستان یاسوج به شهرداری این شهر دستور داد مجسمه آریوبرزن را از میدانی به همین نام در شهر یاسوج پایین...

مخالفت امام جمعه یاسوج با تخريب مجسمه آريوبرزن

مخالفت امام جمعه یاسوج با تخريب مجسمه آريوبرزن

امام جمعه ياسوج و عضو مجلس خبرگان رهبری با برداشتن مجسمه آريوبرزن مخالفت کرده است.روزنامه مردم‌سالاری...

انتقاد از فیلم سینمایی جدید ضد یهودی در ایران ! + پوستر فیلم

انتقاد از فیلم سینمایی جدید ضد یهودی در ایران ! + پوستر فیلم

نمایش یک فیلم سینمایی جدید که در آن یهودیت مورد توهین و ناسزا قرار گرفته، موجب انتقاد بسیاری از ایرانیان...