سرنوشت نمایش فیلم پرسپولیس در تونس، نمادی از بردباری مذهبی

.در این فیلم صحنه ای هست که در آن خدا در هیات یک پیرمرد سالخورده با محاسن سپید ، در مقابل دخترکی خردسال ظاهر میشود، این صحنه با اعتراض وسیع کسانی مواجه شده است که تصویر کردن خدا را در میان آدمیان بر نمی تابند و آنرا توهین به مقدسات میشمارند.

« محبت نیوز» - ماجرای نمایش فیلم پرسپولیس،ساخته مرجان ساتراپی وبرنده جایزه فستیوال کن، در یکی از تلویزیون های تونس ، درسال گذشته میلادی چنان هیاهوئی در این کشور برانگیخت که این فیلم را بطور سمبلیک به دماسنجی برای اندازه گیری تنش ها و موانع درونی ساختمان جامعه نوین تونس تبدیل کرد.

در این فیلم صحنه ای هست که در آن خدا در هیات یک پیرمرد سالخورده با محاسن سپید ، در مقابل دخترکی خردسال ظاهر میشود، تا به روایت داستانسرا، بنده خردسال و مغمومش را دلداری دهد و راهنمائی کند.

این صحنه در تونس با اعتراض وسیع کسانی مواجه شده است که تصویر کردن خدا را در میان آدمیان بر نمی تابند و آنرا توهین به مقدسات میشمارند.

گر چه مدیر تلویزیون پخش کننده فیلم از این گروهها عذر خواهی کرده است، با این حال آنها نه فقط در حین تظاهرات در مقابل ساختمان تلویزیون و منزلش با کوکتل مولوتف آتش بپا کرده و حادثه آفریده اند، بلکه از او به دادگاه نیز شکایت برده اند.

از ماه اکتبر سال گذشته تا بحال سه بار دادگاه تشکیل جلسه داده تا به اتهامات وی رسیدگی کند. با این حال دو جلسه اول و دوم دادگاه به محلی برای هماوردی مسلمانان متعصب و هواداران آزادی بیان تبدیل شد و درگیری ها آنچنان بالا گرفت که دادگاه تعطیل شد و سرانجام روز پنجشنبه گذشته دادگاه علیرغم تظاهرات وسیع در مقابل ساختمان- سرانجام به پرونده رسیدگی کرد و حکم خود را تا چند روز دیگر در تاریخ سوم ماه مه صادر خواهد کرد.

در این حادثه آنچه اهمیت دارد وجود تفاوت های پر اهمیت فرهنگی و اجتماعی میان مردم تونس و البته چگونگی تعامل این نیروها برای ساختن جامعه نوینی است که باید بر خرابه های استبداد پایه بگیرد.

خبرگزاری فرانسه در گفتگوئی با خانم سوده راد فعال حقوق زنان در فرانسه ، که همکاری های نزدیکی با فعالان زن تونسی پس از سرنگونگی رژیم سابق داشته است، وی با اشاره به حوادث پیرامون نمایش فیلم پرسپولیس می گوید باید در نظر داشت که تونس در یک شرایط گذار بسر می برد . این کشور از استبداد 'بن علی ' که برای هر چیزی یک خط قرمز تعیین کرده بود، رها شده و در حال ترسیم مجدد خط قرمز های دیگری است.

سوده راد توضیح می دهد که هم اکنون در تونس کسانی که مشغول قانون گزاری هستند و البته خودشان را لائیک هم می دانند، بدنبال روش های جدیدی بقصد جدا کردن دین از سیاست و قدرت سیاسی هستند.

بعقیده سوده راد ممکن است در سالهای آینده ما شاهد حضور نوع دیگری از مفهوم جدائی دین از سیاست باشیم که در تونس خلق شده باشد و شاید هم بتواند راهی باشد برای خیلی از جوامعی که 'کشور های اسلامی' لقب گرفته اند. شاید هم راه نجاتی باشد برای اینکه دین و سیاست و حکومت و قدرت سیاسی از یکدیگر جدا شوند.

  • By mohabatnews.com
  • 1391/02/07

گروه

تازه های فرهنگ و هنر

وجود مجسمه اسب بهمراه نام امام اهانت آمیز است

وجود مجسمه اسب بهمراه نام امام اهانت آمیز است

رئيس شوراي اسلامي شهر ساري درباره ناپديد شدن مجسمه‌هاي ميدان امام ساري گفت: برداشت مجسمه‌هاي ساري با...

دستور پایین آوردن مجسمه آریوبرزن صادر شد

دستور پایین آوردن مجسمه آریوبرزن صادر شد

دادستان یاسوج به شهرداری این شهر دستور داد مجسمه آریوبرزن را از میدانی به همین نام در شهر یاسوج پایین...

مخالفت امام جمعه یاسوج با تخريب مجسمه آريوبرزن

مخالفت امام جمعه یاسوج با تخريب مجسمه آريوبرزن

امام جمعه ياسوج و عضو مجلس خبرگان رهبری با برداشتن مجسمه آريوبرزن مخالفت کرده است.روزنامه مردم‌سالاری...

انتقاد از فیلم سینمایی جدید ضد یهودی در ایران ! + پوستر فیلم

انتقاد از فیلم سینمایی جدید ضد یهودی در ایران ! + پوستر فیلم

نمایش یک فیلم سینمایی جدید که در آن یهودیت مورد توهین و ناسزا قرار گرفته، موجب انتقاد بسیاری از ایرانیان...