قصر دیگر زندان نیست
این خبری بود که خوشحالی ساکنین منطقه 7 را که سالها از وجود یک زندان در منطقه مسکونی اظهار ناراحتی می کردند را فراهم کرد.
« محبت نیوز» - 'زندان قصر با تغییر کاربری به موزه و محلی برای گردشگری و تفریح تبدیل می شود.' این خبری بود که خوشحالی ساکنین منطقه 7 را که سالها از وجود یک زندان در منطقه مسکونی اظهار ناراحتی می کردند را فراهم کرد.
به گزارش سایت شفاف ، هرچند که براساس قانون چنین مراکزی ملزم به خروج از حریم شهرها هستند اما این امر به واسطه مسائلی که عمدتن ریشه سیاسی داشت، محقق نمی شد تا اینکه بالاخره با تلاش های شهردار وقت تهران یعنی محمد باقر قالیباف به ثمر رسید وسرانجام بعد از این همه سال، امنیت و سلامت ساکنین منطقه که برای وجود زندانی در مرکز شهر همواره در معرض خطر بود، تامین شود.
اولین تلاش ها در این خصوص اما در زمان غلامحسین کرباسچی صورت گرفت. شهردار تهران در دهه70، پیشنهادهای مختلفی را برای انتقال این مجموعه به سازمان زندان ها ارائه داد که هیچ کدام مورد قبول واقع نشد.
«ملک مدنی» و «الویری»، شهرداران بعدی تهران هم نتوانستند کاری از پیش ببرند تا اینکه در زمان «محمدحسین مقیمی» که سرپرستی شهرداری تهران را برعهده داشت، سازمان زندان ها آمادگی و موافقت خود را با انتقال زندان به خارج از شهر اعلام کرد.
طلسم شکسته شد و در نهایت در تاریخ 22 آبان ماه 1382، با پرداخت 10میلیارد تومان، مجموعه زندان قصر به شهرداری تهران واگذار و در مدت چند ماه تخلیه شد اما این تازه آغاز ماجرا بود و انجام این پروژه رسمن تا سال 84 به طول انجامید و با حضور شهردار جدید، یعنی قالیباف، رسمن آغاز به کار کرد.
این مجموعه در ابتدا به شهرداری منطقه هفت واگذار شد اما به دلایلی ازجمله تخریب های غیراصولی ای که در سال های 1383تا 1385 در آن اتفاق افتاد، بازسازی و مرمت آن به مرکز توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران محول شد و شهرداری تهران خود به طور مستقیم برعملکرد آن نظارت داشت.
افتتاح این مجموعه بی شک کاری بزرگ و مهم در مجموعه فعالیت های شهرداری تهران تلقی می شود.
گفته می شود، درزمان قبل از انقلاب، زندان قصر محل حبس بسیاری از مخالفان رژیم پهلوی بود.
پس از آن این زندان در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی محل حبس و محاکمه تعدادی از مسوولان رژیم سابق شد.
این زندان پس از انقلاب، محل حبس زندانیان غیرسیاسی شد و در سال 1382 به دلیل حضور زندان در میانه شهر و بافت قدیمی و فرسوده آن، تصمیم به تعطیلی این زندان تاریخی گرفته شد.
ابتدا قرار بود این فضا تبدیل به مکانی تجاری و برج های عظیم شود و حتی قسمتی از این مکان به همین دلیل تخریب شد.
اما در سال 1386 با دستور مستقیم شهردار تهران، جهت حفاظت و صیانت از یادمان های انقلاب اسلامی و گذشته سیاسی ایران و همچنین تراکم بالا و نیازمندی منطقه به اماکن تفریحی و مراکز فرهنگی تصمیم به تبدیل این زندان به باغ - موزه شد.
- By mohabatnews.com
- 1391/08/14