پخش سریال اوشین زمینهچینی و آغازی برای شرایط بد اقتصادی
یکی از جنجالهایی که در زمان پخش این سریال به راه افتاد شاید هنوز از ذهن بسیاری نرفته باشد.
به گزارش « محبت نیوز» رادیو کوچه خبر داد که ، سریال «سالهای دور از خانه» که در بین مردم کوچه و بازار به «اوشین» شهرت داشت، مدتی است از «شبکه تماشا» مجددن پخش میشود. یکی از جنجالهایی که در زمان پخش این سریال به راه افتاد شاید هنوز از ذهن بسیاری نرفته باشد.
ماجرا از این قرار بود که در رادیو از خانمی درباره الگویی که زن مسلمان باید داشته باشد سوال شد و او به جای «فاطمه» دختر «محمد» پیامبر مسلمانان، «اوشین» را بهجای الگوی خود معرفی کرد و در نهایت تا آنجا پیش رفت که «روح الله خمینی» با نوشتن حکمی بسیار تند گفت که اگر عمد در کار باشد، احکام کسانی که مسبب این ماجرا بودهاند اعدام است ! با وجود چنین اتفاقی پخش اوشین قطع نشد و ادامه پیدا کرد و گفته شد که «هاشمی» رییس وقت صدا و سیما حضور «آیتاله خمینی» رسید و طلب عفو برای دست اندرکاران برنامه کرد و البته از سرنوشت خانمی هم که در مصاحبه آن حرف را زده بود، لااقل بنده خبری جایی ندیدم.
در آن دوره مشکلات اقتصادی از نوع مشکلات امروزی نبود ولی اوضاع مردم دستکمی از امروز نداشت. از آنجا که هنوز ماهواره و دیش در اختیار عموم ایرانیها وجود نداشت، پس ارتباط با محصولاتی فرهنگی خارج از ایران محدود میشد به فیلمهایی که از طریق ویدیو میشد تماشا کرد. عده زیادی از مردم این امکان را هم نداشتند. پس تنها و تنها رسانه، همان رسانه ملی و سریالها و فیلمها و برنامهها بود. بههمین دلیل ارتباط بسیار زیادی بین مخاطب و سریال هایی مثل «سالهای دور از خانه» بهوجود میآمد. تا جایی که در زمان پخش سریال، خیابانها کاملن در همه جای ایران خلوت میشد و حتی اداره برق سعی میکرد قطعیها تا جای ممکن در زمان پخش سریالهای این چنینی محدود باشد. این مساله باعث میشد که بهراستی مردم از شخصیتهای این سریالها بهعنوان الگو درس بگیرند و با آنها ارتباط برقرار کنند.
به تازگی با شروع مشکلات اقتصادی و بیشتر شدن تحریم ها و احتمال بدتر شدن وضع مردم، از هر سو سخنان مسوولین شنیده میشود که مردم مقاوت کنند و مردم پایداری کنند و چنین و چنان...
در این میان پخش دوباره سریالی چون «سالهای دور از خانه» که به زندگی یک زن ژاپنی در دورانهای مختلف میپردازد و نمایشگر گذران سختیها توسط او در کمبودهای غیر قابل تصور است، این ظن را تقویت میکند که پخش دوباره این سریال، زمینهچینی است برای تحمل تحریم و شرایط بدتر اقتصادی از سوی مردم. در واقع به نوعی نشان دادن وضعیت بدتر برای تحمل یک وضعیت بد.
اما، آیا این حربه سازگار است؟ مسلمن نه. چرا که امروز دیگر اوضاع مانند دهه شصت نیست. حتی در روستاهای دور افتاده ایران هم میتوان تجهیزات دریافت تصاویر ماهوارهای را مشاهده کرد. کامپیوتر و اینترنت و سی دی و فیلم و ما بقی را هم به آن اضافه کنید. هر چند این دسترسیها محدود است، ولی وجود دارد. امروز توقع مردم از زندگی و درخواستهایشان برای رفاه با گذشته تفاوت دارد و البته باید چنین باشد. اصل مقایسه امروز بیشتر با بالادست انجام میشود تا پایین دست. اتفاقن همین خصوصیت در همه جوامع در دو قرن اخیر باعث پیش رفت های فرهنگی و اقتصادی شده. شاید این حس عمومی در شروع، ایجاد اندوه و انرژیهای منفی کند ولی در بلند مدت این نیاز تبدیل به خواستهای عمومی شده و دولتها را مجبور به بهتر کردن اوضاع خواهد کرد. این سریالها و فیلمها داروی دهه شصت بود ولی امروز نه.
- By mohabatnews.com
- 1392/03/02