سریال جنجالی ، انتقام‌جوی برقع‌پوش

.
در یک سریال تلویزیونی زنی با برقع از دانش‌آموزان در برابر حملات بنیادگرایان دفاع می‌کند. در این نبرد خیر و شر، زن قهرمان داستان، با قلم و کتاب بر خیل دشمنان پیروز می‌شود.

« محبت نیوز» - برقع، پوشش سراسری بسیاری از زنان مؤمن مسلمان در افغانستان و پاکستان است. این پوشش برای بسیاری از افراد متجدد، نمادی از نابرابری زنان است، زیرا سیمای زن را از او می‌گیرد و حضور او را در جامعه به حداقل می‌رساند. اما همین پوشش در سریال تلویزیونی نماد مبارزه با ظلم و جهل شده است.

به گزارش خبرگزاری آلمان، سریال پرجنجالی که به مناسبت ماه رمضان از یک کانال تلویزیون خصوصی در پاکستان پخش می‌شود 'انتقام‌جوی برقع‌پوش' نام دارد. قهرمان اصلی این سریال کارتونی زنی جوان و زیرک و نیرومند است که برقع یا روبنده بر چهره دارد و چیزی جز چشمان او پیدا نیست.

در سریال 'انتقام‌جوی برقع‌پوش' یک خانم آموزگار جوان نقش اصلی را دارد که از دختران دانش‌آموز در برابر نیروهای سیاه و خطرناک جامعه دفاع می‌کند، و اینها سیاستمداران فاسد هستند و روحانیون متعصب.

در داستان مرد بدسیمایی هست که نماینده دولتمردان فاسد و پول‌پرست است. او مایل است مدرسه دخترانه تعطیل شود، تا بودجه آن را خود به جیب بزند. اما او برای این که به این تبهکاری خود مشروعیت بدهد به حمایت نیروهای دینی نیازمند است، و اینها روحانیون متعصبی مشابه طالبان هستند که با درس خواندن دختران مخالفت می‌کنند و آن را خلاف شرع می‌دانند.

رئیس بدهیبت و ریشوی روحانیون متعصب، جادوگری به نام 'بابا بندوک' است که رفتار و گفتاری شبیه افراد طالبان دارد. او جلوی مدرسه دخترانه فریاد می‌زند: «زنان را چه به درس خواندن؟ آنها باید در خانه بنشینند، به همسران خود برسند و بچه بزرگ کنند.»

سوادآموزی، امری خطرناک

نیروهای جهل و تاریکی که قصد دارند دختران را از تحصیل باز دارند، با مقاومت دانش‌آموزان روبرو می‌شوند. آنها دوست دارند مدرسه بروند و درس بخوانند. برای نمونه دختری به نام آشو فریاد می‌زند: «دختران امروز مادران فردا هستند. اگر مادران سواد نداشته باشند، سرنوشت نسل‌های بعد چه خواهد شد؟»

زمانی که نیروهای جهل قصد دارند صدای بچه‌ها را خاموش کنند، خانم معلم برقع‌پوش وارد میدان می‌شود و با قلم و کتاب به دشمنان آموزش حمله می‌کند، آنها را شکست می‌دهد و از بسته شدن مدرسه جلوگیری می‌کند.

این داستان در سرزمینی که در سالهای گذشته طالبان صدها مدرسه را ویران کرده‌اند، بسیار معنی‌دار است. آنها از سکوت و گاه حتی حمایت مقامات محلی برخوردار هستند که ترجیح می‌دهند بودجه‌های عمرانی را بالا بکشند.

به گفته کارشناسان، بیشتر یاری‌های نقدی که برای حمایت از پیشرفت و آبادی به پاکستان سرازیر می‌شود، پیش از هر چیز جیب زمامداران فاسد را پر می‌کند.

پیام انسانی

هارون رشید، هنرمند پاکستانی، اولین سریال کارتونی و کامپیوتری این کشور را تهیه کرده است. او با نام هنری 'هارون' در صحنه واریته و موسیقی پاکستان پرآوازه است. به گفته هارون، از سریال ۱۳ بخش تهیه می‌شود که هر بخش ۲۲ دقیقه طول دارد.

سریال لحنی شاد و پرهیجان دارد و هر بخش آن با پیامی انسانی همراه است که در داستان‌های ساده و سرگرم‌کننده هم برای کودکان سودمند است و هم به آنها امید می بخشد. مسائلی مانند آلودگی محیط زیست، حقوق اقلیت‌ها یا مشکلات روزمره مردم به زبانی ساده در داستان‌ها روایت شده است.

هارون درباره پوشش 'برقع' قهرمان اصلی داستان می‌گوید که به پشتوانه‌ی دینی این نوع حجاب نظر نداشته و تنها قصد داشته هویت او را از دیده‌ها پنهان نگه دارد. درست مانند 'زورو' که با بستن نقابی بر چهره، صورت خود را از نگاه دیگران پنهان می‌کند تا بهتر بتواند مأموریت‌های خطرناک خود را به انجام برساند.

  • By mohabatnews.com
  • 1392/05/13

گروه

تازه های فرهنگ و هنر

وجود مجسمه اسب بهمراه نام امام اهانت آمیز است

وجود مجسمه اسب بهمراه نام امام اهانت آمیز است

رئيس شوراي اسلامي شهر ساري درباره ناپديد شدن مجسمه‌هاي ميدان امام ساري گفت: برداشت مجسمه‌هاي ساري با...

دستور پایین آوردن مجسمه آریوبرزن صادر شد

دستور پایین آوردن مجسمه آریوبرزن صادر شد

دادستان یاسوج به شهرداری این شهر دستور داد مجسمه آریوبرزن را از میدانی به همین نام در شهر یاسوج پایین...

مخالفت امام جمعه یاسوج با تخريب مجسمه آريوبرزن

مخالفت امام جمعه یاسوج با تخريب مجسمه آريوبرزن

امام جمعه ياسوج و عضو مجلس خبرگان رهبری با برداشتن مجسمه آريوبرزن مخالفت کرده است.روزنامه مردم‌سالاری...

انتقاد از فیلم سینمایی جدید ضد یهودی در ایران ! + پوستر فیلم

انتقاد از فیلم سینمایی جدید ضد یهودی در ایران ! + پوستر فیلم

نمایش یک فیلم سینمایی جدید که در آن یهودیت مورد توهین و ناسزا قرار گرفته، موجب انتقاد بسیاری از ایرانیان...