موضع گیری رهبران ترکیه به رأی پارلمان آلمان در باره نسل کشی ارامنه
یلدریم: پس از بررسی مسائل پشت پرده تصمیم آلمان، واکنش لازم را نشان خواهیم داد
«محبتنیوز» –تاکنون ۲۵ کشور روی دادنِ یک «نسل کشی» در ترکیه را به رسمیت شناخته اند. نخستین آنها در سال ۱۹۶۵ اروگوئه بود و آخرین آنها هم آلمان است. از این میان تنها چهار کشور آن را با رأی مجلس پذیرفته اند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه که در سفری آفریقایی به سر می برد در سخنرانی اش در کنیا به رای نمایندگان پارلمان جمهوری فدرال آلمان درباره به رسمیت شناختن «نسل کشی» ارامنه به دست حکومت عثمانی واکنش نشان داد.
وی با تاکید بر اینکه تصمیم اتخاذ شده در پارلمان آلمان «آسیبی جدی» به روابط آلمان و ترکیه وارد می کند یادآور شد که پس از بازگشت به کشورش وضعیت را بازبینی کرده و درباره اینکه چه گامی باید برداشته شود گفت و گو خواهد کرد.
- در همین زمینه:انتقاد ترکیه به آلمان برای نسلکشی خواندن قتل عام ارامنه
بن علی ییلدیریم، نخست وزیر جدید ترکیه نیز انگشت اتهام را به سوی لابی ارامنه نشانه گرفت و با «نژادپرست» خواندنش، آن را مسئول تصمیم پارلمان آلمان دانست. او افزود:«در گذشته ما هیچ حادثه ای که باعث خجالت و روسیاهی ما باشد وجود ندارد»
نعمان کورتولموش، معاون نخست وزیر ترکیه نیز در حساب رسمی شبکه اجتماعی توییتر، اعلام کرد: مجلس آلمان با دانستن ادعاهای بی اساس و تحریف شده حوادث ۱۹۱۵ به عنوان نسل کشی مرتکب اشتباه شده است .
وی همچنین گفته است: این اقدام برازنده روابط دوستانه ترکیه و آلمان نیست.
سال گذشته بود که رئیس جمهوری آلمان واژه «نسل کشی» را در این باره بکار برد. در یکصدمین سالگرد این رویداد، شماری از سران کشورهای همنظر با ارمنستان، به احترام قربانیان در ایروان، پایتختِ این کشور گرد آمدند. پاپ فرانچسکو نیز این واقعه را که ۱.۵ میلیون ارمنی در آن جان باختند یکی از نخستین نسل کشی های سده بیستم خواند گرچه دولت ترکیه شمار کشتگان دو طرف را در کل ۸۰۰ هزار نفر می داند و آن را جزو عوارض ناخواسته جنگ داخلی بر می شمارد.
- By Mohabat News
- 1395/03/16
- آلمان, ارامنه, ارمنستان, ترکیه, ترکیه آلمان, ترکیه ارامنه, دولت عثمانی, رجب طیب اردوغان, نسل کشی ارامنه