خدمات پزشکی مسیونرهای مسیحی به مردم غرب ایران
این بیمارستان با حمایت مسیونرهای مسیحی و توسط دکتر بلانش ویلسون (میسز استد) در سال ۱۹۱۶ تاسیس شده است
به گزارش«محبت نیوز»- بیمارستان مسیح (وست مینستر) معروف به مریض خانه آمریکایی ها در کرمانشاه مربوط به اواخر دوره قاجار است.
این بیمارستان با حمایت مسیونرهای مسیحی و توسط دکتر بلانش ویلسون (میسز استد) توسط معماری به نام «ال گال» در سال ۱۹۱۶، میان زمین وسیعی به مساحت تقریبی پنج هزار متر مربع در کرمانشاه بنا شد. پس از ویلسون، دکتر پاکارد به ریاست بیمارستان میرسد.
وی که پیش از این در میان نسطوریان ارومیه فعالیت میکرد، در پی درگیریهای میان ایرانیان و روسها، پس از وقفهای کوتاه فعالیتهایش را در کرمانشاه و با بنای بیمارستان وست مینستر از سر میگیرد.
دکتر پاکارد در ۱۹۴۳ بازنشسته شد و پس از او دکتر باسدیکر ریاست بیمارستان را به عهده داشت.
دارا بودن امکانات و تجهیزات پیشرفته پزشکی نسبت به آن دوره و وجود پزشکانی ماهر و بنام به این بیمارستان اعتباری ویژه بخشیده بود. از این رو بیماران بسیاری از شهرهای دور دست از جمله استان های کنونی همدان، کردستان، ایلام و لرستان برای درمان به کرمانشاه که در آن دوران مرکزیت غرب کشور به شمار می رفت مراجعت کرده و در این بیمارستان بستری شده، مورد مداوا قرار می گرفتند.
این بیمارستان بعدها به بیمارستان مسیح و سپس دکتر مرادیان تغییر نام داد زیرا دکتر مرادیان آخرین کسی بود که ریاست آن را بر عهده داشت.
این بیمارستان قدیمی ترین بیمارستان غرب کشور محسوب می گردد اما مورد بی مهری و کم توجهی مسوولان قرار گرفت و امروزه فقط به متروکه ای تبدیل گشته است!
این اثر در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۱۴۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده اما بعدها با رای دیوان عدالت اداری کشور از لیست میراث ملی خارج شده است !
- By Mohabat News
- 1395/03/24
- بلانش ویلسون, بیمارستان, کرمانشاه, مسیحیان ارومیه, مسیونرهای مسیحی