تخریب ساختمان تاریخی کلوپ ارامنه

ساختمان کلوپ ارامنه اثر رستم وسکانیان، به علت ساختمان سازی و گودبرداری غیراصولی پارکینگ طبقاتی مجتمع جدید علاء الدین فروریخت.

به گزارش «محبت نیوز» سایت سفرنویس ضمن انتشار خبر تخریب کلوپ ارامنه، خبر داده است که در نشست زمین آرشیو، اسناد و کتابخانه این کلوپ نیز  زیر خاک مدفون شد.

این گزارش می افزاید، کلوپ ارامنه درحالی بر اثر گوبرداری پارکینگ طبقاتی مجمتع جدید علاء الدین ترک برداشته و تخریب شده است که در سال های نه چندان دور بسیاری از هنرمندان، اهالی موسیقی و هنر از آن به سالن این مجموعه برای اجرا و عرضه آثارشان بهره می بردند.

سایت سفرنویس یادآوری کرده است که در سال های قبل از انقلاب، کلوپ ارامنه میزبان خوانندگانی چون گوگوش، حمیرا، ویگن و … بوده که برخی از این کنسرت ها با حضور فرح پهلوی اجرا شده بود. فاخره صبا، دختر ابوالحسن صبا، چندین برنامه اپرا را در کلوپ ارامنه اجرا کرده بود و بزرگانی چون احمدشاملو، نادر نادرپور و … در سالن وسکانیان نشستهای فراوانی داشتند و بسیاری از نقاشان به نام نیز گالری های خود را در ساختمان این انجمن برپا کرده بود که متاسفانه در این فرونشست ساختمان چند تابلو نقاشی نفیس هم به زیر آوار رفت. کلوپ ارامنه در سالهای پس از انقلاب به عنوان سالن ازدواج خیریه جامعه ارامنه ایران بود.

کلوپ ارامنه در تقاطع خیابان نوفل لوشاتو و خارک قرار داشت و لوکیشن بسیاری از فیلم ها و سریال ها مثل سرزمین کهن، شهریار و … بود و به گفته یکی از اعضای هیات امنای انجمن تا یک روز قبل از این حادثه گروهی ۵۰ نفره در بخشی از ساختمان در حال تصویربرداری برای فیلمی مستند با عنوان تاریخ شهر تهران بودند، که اگر این حادثه در روز قبل اتفاق افتاده بود، احتمال فاجعه ای انسانی را در پی داشت.

تخریب کلوپ ارامنه تلفات جانی نداشته است اما سایت سفرنویس تاکید کرده است که از بین رفتن کلیه اسناد، عکس ها، فیلم های مراسم برگزار شده در کلوپ ارامنه غیر قابل جبران است.

رستم وسکانیان معمار ساختمان کلوپ ارامنه در سال ۱۳۳۱ در شهر تبریز به دنیا آمد و از دانش آموختگان ممتاز دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و همچنین فارغ التحصیل دانشگاه هنرهای زیبای پاریس بود که از سال ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۹ به عنوان دانشیار و مدیر گروه معماری دانشکده هنرهای زیبا تهران مشغول به فعالیت بود.

از آثار به نام رستم وسکانیان می توان به بناهای چون کودکستان ارامنه تبریز سال ۱۳۵۰، ورزشگاه آرارات تهران بین سالهای ۱۳۴۹ ـ ۱۳۵۴، کودکستان ارامنه تبریز سال ۱۳۵۰اشاره کرد. مرمت قره کلیسا در چالدران به سال ۱۳۵۵و کلیسای سرکیس مقدس در نزدیکی دیر استپانوس مقدس در سال ۱۳۶۴ و بسیاری از آثار ملی دیگر ایران نیز به عهده وسکانیان بود.

  • By Mohabat News
  • 1394/06/10
  • آثار باستانی, ارامنه, ارامنه ایران, باستان شناسی

گروه

تازه های خواندنی ها

محبت نیوز   تخریب ساختمان تاریخی کلوپ ارامنه

تخریب ساختمان تاریخی کلوپ ارامنه

ساختمان کلوپ ارامنه اثر رستم وسکانیان، به علت ساختمان سازی و گودبرداری غیراصولی پارکینگ طبقاتی مجتمع...

محبت نیوز   آنگولا دین اسلام را ممنوع اعلام کرد

آنگولا دین اسلام را ممنوع اعلام کرد

آنگولا اولین کشور در جهان است که دین اسلام را ممنوع اعلام کرد.به گزارش « محبت نیوز»  “ژوزه ادواردو دوش...

محبت نیوز   چرا پناهجویان سوری به عربستان “ام القری اسلام” نمی‌روند؟

چرا پناهجویان سوری به عربستان ام القری اسلام نمی‌روند؟

چرا پناهجویان سوری، عربستان را که مدعی رهبری جهان اسلام است برای سکونت انتخاب نمی کنند؟«محبت نیوز» –...

محبت نیوز   سلاحی منقش به دعا برای “جنگ با اسلام‌گرایان”

سلاحی منقش به دعا برای جنگ با اسلام‌گرایان

یک شرکت اسلحه‌سازی در آمریکا مسلسلی جدید منقش به دعا ساخته است. به گفته مسئولان این شرکت این نماد مانع...