قطعنامه محکومیت ایران در کمیته حقوق بشر سازمان ملل
در قطعنامهی جدید کمیتهی حقوق بشر سازمان ملل، از ایران بهعلت سرکوب فعالان حقوق بشر، روزنامهنگاران و مخالفین و افزایش استفاده از مجازات اعدام انتقاد شده است؛ انتقاداتی که ایران با قرار دادنشان تحت عنوان «ایران هراسی» از پاسخگویی به آنها شانه خالی میکند.
به گزارش «محبت نیوز» کمیتهی حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل، روز پنجشنبه، نوزدهم نوامبر، با تصویب قطعنامهای، نسبتبه نقض حقوق بشر در ایران بهشدت ابراز نگرانی کرد.
به گزارش رویترز، این قطعنامهی غیر الزامآور که پیشنویس آن توسط کانادا مطرح شد، در کمیتهی سوم مجمع عمومی سازمان ملل با ۷۶ موافق، ۳۵ مخالف و ۶۸ رأی ممتنع به تصویب رسید. آمریکا و کشورهای اروپایی همگی از جمله حامیان این قطعنامه بودند، درحالیکه متحدان ایران یعنی روسیه، چین و سوریه به آن رأی منفی دادند.
در این قطعنامه به بسامد بالا و نگرانکنندهی استفاده از مجازات مرگ در جمهوری اسلامی اشاره شده است و اینکه ایران با وجود امضای کنوانسیونهای بینالمللی، به اعدام افراد زیر سن قانونی ادامه میدهد.
حسین دهقانی، معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل، امروز در واکنش به این قطعنامه، آن را «تحریف گزینشی و سیاسی واقعیتها دانست که براساس حدس و گمانهای بیپایه، شایعات و … ایرانهراسی» شکل گرفته است. او با لحنی تند کانادا را مورد خطاب قرار داد و گفت که آن کشور «سرسختانه به پیگیری عامدانهی سیاست تحریکآمیز خود» در برابر ایران ادامه میدهد.
دهقانی اعلام کرد که این قطعنامه درست در زمانی صادر شده است که توافق اخیر اتمی ایران «افقهای جدیدی را برای همکاری» با جامعهی جهانی در زمینهی مسائل مختلف گشوده است.
این قطعنامه ادامهی آزار و اذیت، ارعاب، بازجویی و بازداشت خودسرانهی مخالفین سیاسی، مدافعان حقوق بشر، فعالان حقوق زنان و اقلیتها، فعالان کارگری و فعالان دانشجویی را محکوم کرده و از ایران خواسته تا در برخورد با مخالفین و فعالان حقوق بشر، به «اعمال محدودیتهای جدی و گسترده در قانون و عمل بر ضد آزادی بیان، اندیشه، ایجاد نهادها و تجمعات مسالمتآمیز» پایان بخشد.
کمیتهی حقوق بشر سازمان ملل متحد در این قطعنامه، همچنین خواستار بهبود شرایط زندانها در ایران و اطمینانبخشی در مورد عدم استفاده از شکنجه در آن کشور شده است.
این قطعنامه ماه آینده همراه با قطعنامههایی مشابه در رابطه با کرهی شمالی، میانمار و سوریه، برای رسیدگی و رأیگیری مجدد به جلسهی مجمع عمومی سازمان ملل خواهد رفت.
- By Mohabat News
- 1394/08/29
- حقوق بشر ایران, سازمان ملل, فعالان حقوق بشر