ابوحمزه، روحانی اهل لندن، به حبس ابد در آمریکا محکوم شد
ابوحمزه المصری، روحانی اهل انگلیس، به حبس ابد در زندانی در ایالات متحده آمریکا محکوم شد.
به گزارش « محبت نیوز»، زمانه به نقل از خبرگزاری رویترز خبرداد ، محکومیت ابوحمزه المصری بر اساس اتهامات مربوط به رابطه با تروریسم و نقش او در آدمربایی سال ۱۹۹۸ گردشگران غربی در یمن است که در جریان این آدمربایی چهار نفر از گروگانها نیز مرده تحویل داده شدند.
به گزارش رویترز، قاضی اهل منهتن، کاترین فارست، این حکم را برای ابوحمزه جمعه هشتم ژوئیه/۱۹ دی صادر کرد. حکم او پس از شنود مکالمهای از ابوحمزه و پی بردن هیئت منصفه به گناهکار بودن او در جریان آدمربایی اعلام شد.
ابوحمزه پیش از این نیز برای فرستادن دو پیروی خود به ایالت اورگان به منظور تأسیس اردوگاهی تمرینی برای پیکارجویان و همچنین اعزام افراد دیگری به افغانستان برای کمک رساندن به القاعده و طالبان، مجرم شناخته شده بود.
کاترین فارست خطاب به ابوحمزه گفته «شما نه اظهار ندامت میکنید، نه همدردی.»
خطابه آتشین ابوحمزه در دادگاه
به گفته این قاضی تنها یک حبس ابد میتواند این اطمینان را بدهد که او دیگر هرگز نمیتواند علیه مردم بیگناه دست به خشونت بزند. ابو حمزه پیش از محکومیت خود در برابر قاضی اعلام بیگناهی کرده بود.
ابوحمزه ۵۶ ساله، شهرت خود را از نطقهای آتشین در مسجد پارک فاینسبری در لندن به دست آورده بود که به گفته مقامات آمریکایی و بریتانیایی الهامبخش نسلی از پیکارجویان بوده است.
برخی از روزنامههای بریتانیا به او به خاطر استفاده از قلاب فلزی پروتز به جای دست قطع شدهاش، لقب 'چنگک' دادهاند.
وکلای مدافع از فارست خواستهاند به جای اینکه ابوحمزه را در سلولی مختص معلولان زندانی کنند، او را در یک مرکز پزشکی تحت درمان قرار دهند.
قاضی فارست گفت که او به مقامات اجازه میدهد تا خودشان برای استقرار ابوحمزه تصمیم بگیرند.
ابوحمزه که نام اصلیاش مصطفی کمال مصطفی است، در دفاع از خود در دادگاه شهادت داد. او اتهام فرستادن شخصی به ایالت اورگان یا افغانستان را رد کرد و مدعی شد به عنوان واسطه در زمان آدمربایی یمن، به دنبال راهحلی صلحآمیز بوده است.
همچنین درباره چگونگی قطع دستش در انفجار تصادفی در پاکستان گفت که این حادثه زمانی رخ داده که به عنوان مهندس مشغول به کار بوده است اما گزارشهای ضد و نقیض بیانگر این است که او اعضای بدنش(یک دست و یک چشم) را در جنگ شوروی در افغانستان، در دهه ۸۰ میلادی از دست داده است.
گفته میشود سخنرانی آتشین ابوحمزه در دادگاه مورد استناد قاضی قرار گرفته و در اعلام حکم علیه او موثر بوده است. از جمله مواردی که قاضی فارست به آنها اشاره کرده توجیه ابوحمزه در کشتار غیر مسلمانان و ستایش واقعه ۱۱ سپتامبر بوده است.
پریت بیهارارا، دادستان منهتن در بیانیهای گفت: «سفر ابوحمزه از روحانی به محکوم و از امام به زندانی درحال کامل شدن است.»
ابوحمزه هشت سال را به اتهام تحریک به خشونت در زندان بریتانیا به سر برده بود و در سال ۲۰۱۲ آزاد شده بود.
- By mohabatnews.com
- 1393/10/21