آمریكا: سوریه و ایران به كمیته حقوق بشر تعلق ندارند

.
رزماری دی‌كارلو، نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت ایران و سوریه متعلق به شورای حقوق بشر سازمان ملل نیستند.

« محبت نیوز» - آمریكا و اسرائیل روز پنجشنبه اعلام کردند سوریه و ایران كه بنابه گفته نمایندگان سازمان ملل قصد دارند كرسی‌هایی را در شورای حقوق بشر سازمان ملل تصاحب كنند،‌ به خاطر تخلفات فاحش در این زمینه، شایستگی حضور در هیات بازرسان حقوق بشر را ندارند.

به گزارش سایت روز، مجمع عمومی سالانه سازمان ملل پاییز امسال در نیویورك انتخابات هیئت حقوق بشر 48 عضوی خود را، که در ژنو مستقر است، برگزار می‌كند. 14 كرسی این هیئت برای پنج منطقه سازمان ملل، برای یک دوره سه ساله كه از ژانویه 2014 شروع می‌شود خالی است.

دیپلمات های سازمان ملل روز چهارشنبه گفتند از گروه آسیا كه شامل خاورمیانه و آسیا می‌شود، عربستان، ایران، چین، اردن، مالدیو، سوریه و ویتنام برای تصاحب چهار كرسی تلاش می كنند.

رزماری دی‌كارلو، نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت ایران و سوریه متعلق به شورای حقوق بشر سازمان ملل نیستند.

دی‌كارلو گفت: 'تلاش از جانب هركدام از این كشورها برای پیوستن به شورای حقوق بشر با توجه به تخلفات حقوق بشر در این كشورها و پرونده آنها و همكاری ادامه‌دار این دو در نقض حقوق بشر در سوریه شدیدن بی‌تناسب است.'

بسیاری از دیپلمات‌ها می‌گویند ایران و سوریه در رای‌گیری كه 193 كشور در آن شركت می‌كنند شانسی ندارند. هیلل نویر، رئیس بازرسان سازمان ملل كه بر امور این سازمان در امور حقوق بشر نظارت می‌كند و اولین بار احتمال نامزد شدن ایران و سوریه را مطرح كرد، احتمال برنده شدن یك یا هر دو كشور را غیرممكن ندانست و گفت باید نامزدی این دو كشور حذف گردد.

وی افزود: 'هر دو ر‍ژیم اخیرن در دو پانل دیگر سازمان ملل پذیرفته شده‌اند – ایران در كمیسیون حقوق زنان و سوریه در كمیته حقوق بشر یونسكو. نمی‌توان از كنار این اتفاق ها به سادگی بگذریم.'

نویر گفت: 'سوریه در حال حاضر محبوبیت كمی دارد اما ایران رئیس دوره ای بزرگترین بلوك رای سازمان ملل یعنی جنبش عدم تعهد است. ما باید با نامزد شدن آنها مبارزه كنیم.' سوریه در سال 2011 تلاش كرد یك كرسی بدست آورد اما با فشار غرب و كشورهای عربی كنار گذاشته شد. دولت بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه و شورشیان در یك جنگ داخلی فرقه‌ای درگیر شده اند كه تا كنون منجر به كشته شدن 100 هزار نفر شده است.

ایران در سال 2010 به خاطر فشارها علیه پرونده این كشور از تلاش برای تصاحب كرسی حقوق بشر كناره‌گیری كرد. جمهوری اسلامی مثل روسیه یكی از بزرگترین متحدان سوریه است.

دیپلمات های سوریه و ایران در نیویورك در این باره اظهار نظر نکردند. نویر گفت نامزدهای دیگری كه پرونده سئوال‌برانگیزی در زمینه حقوق بشر دارند شامل، الجزایر، چاد، كوبا، چین و روسیه هستند.

مدافعان حقوق بشر در گذشته موفق شده‌اند كمپین‌هایی را علیه نامزدهای دیگری از جمله بلاروس، سریلانكا و آذربایجان سامان دهند.

منبع: عرب نیوز - 13 ژوئیه

  • By mohabatnews.com
  • 1392/04/24

گروه

تازه های حقوق بشر

برای ندرخانی رای قطعی صادر نشده است

برای ندرخانی رای قطعی صادر نشده است

سفارت جمهوری اسلامی در ایتالیا با صدور بیانیه ای اعلام داشت، قوه قضاییه برای یوسف ندرخانی رای قطعی اعدام...

جامعۀ جهانی بهائی خواهان آزادی یوسف ندرخانی شدند

جامعۀ جهانی بهائی خواهان آزادی یوسف ندرخانی شدند

جامعۀ جهانی بهائی به خواستاران آزادی یوسف ندرخانی پیوسته است. ادر این بیانیه آمده است : «حکمی که برای...

حكم جدید مجازات  گردن زدن در عربستان اعلام شد

حكم جدید مجازات گردن زدن در عربستان اعلام شد

هر سال تعدادی از شهروندان کشورهای دیگر به خاطر حمل مواد مخدر به عربستان حبس ابد یا گردن زده می شوند.سفیر...

۲۵  مهد کودک مربوط به بهایی ‌ها تعطیل شد

۲۵ مهد کودک مربوط به بهایی ‌ها تعطیل شد

در همین زمینه چندی پیش در دو استان گیلان و مازندران ۲۵ مهدکودک که مربوط به بهایی‌ها بود شناسایی و تعطیل...