اعتراض شهردار پاريس علیه حکم اعدام مادر مسیحی به اتهام کفرگوئی
شهردار پاریس- خانم 'آن هیدالگو' ضمن اعتراض به صدور حکم اعدام علیه یک مادر مسیحی پاکستانی به جرم توهین به پیامبر مسلمانان، اعلام کرده است که شهر پاریس متعهد می شود که وی و افراد خانواده اش را در این شهر بپذیرد و به آنها پناه دهد.
به گزارش «محبت نیوز» خبرگزاری فرانسه به نقل از نشریه فیگارو، روز ١٥ نوامبر مقالهای را از شهردار پاریس- خانم 'آن هیدالگو'، منتشر کرده است که در آن وی به نمایندگی از سوی مردم پاریس در نامه ای به رئیس جمهوری پاکستان، ضمن اعتراض به صدور حکم اعدام علیه یک زن مسیحی پاکستانی به جرم توهین به « محمد» پیامبر مسلمانان خواهان آزادی فوری او شد.
شهردار پاریس، توضیح می دهد که روز ١٦ اکتبر گذشته، دادگاهی در پاکستان این زن چهل ساله روستائی را محاکمه و به اعدام محکوم کرده است؛ این در حالی است که وی با قاطعیت اتهام توهین به پیامبر را رد می کند. همسر این
این مادر مسیحی بارها تذکر داده است که برخی همسایه های مسلمان از سر اختلاف با همسرش، وی را متهم به کفرگوئی کرده اند.
خانم هیدالگو تأکید می کند که این خانم پاکستانی بطور قطع هیچ جرمی و هیچ جنایتی مرتکب نشده است؛ اتهامی را که به او نسبت داده اند، یعنی توهین به پیامبرمسلمانان، تا کنون صدها قربانی در میان مسلمانان پاکستان داشته است.
به روایت شهردار پاریس، تمام شواهد نشان می دهند که دلیل واقعی این حادثه را باید در سنت های محلی جست که زنان تهمت زننده در این روستای پاکستان به قصد انتقام جوئی علیه این همسایه مسیحی برانگیخته و هیچ ربطی به مذهب اسلام ندارد. در واقع نادانی و تاریک اندیشی پدیده های اصلی بوجود آورنده این واقعه هستند.
به عقیده شهردار پاریس، این خانم کاتولیک پاکستانی که اعتقادات دینیاش را پنهان نمی کند و مطابق قوانین پاکستان هم این اعتقادات جرم محسوب نمیشوند، دو راه برای نجات خود در پیش رو دارد: راه اول این که دیوان کشور پاکستان پروندهاش را بازبینی کند و حکم دادگاه قبلی را مردود اعلام نماید. بعقیده خانم هیدالگو، قضاتی که از این طریق دفاع این زن مسیحی را بعهده گیرند براحتی جانشان توسط طالبان محلی به مخاطره می افتد.
و راه دومی که نویسنده مقاله پیشنهاد می کند، بخشش این زن محکوم به اعدام، توسط رئیس جمهوری پاکستان- ممنون حسین است.
شهردار پاریس خاطرنشان می کند ، همانطور که وزیر امور خارجه فرانسه از سوی دولت این کشور اظهار نظر کرده است، من نیز از سوی مردم پاریس از رئیس جمهوری پاکستان می خواهم که از قدرت خود برای نجات این زن استفاده کند.
آن هیدالگو در ادامه ، ضمن یادآوری اعتقاد راسخ خود در مخالفت با حکم اعدام ، تصریح می کند که علیرغم دیدگاه کسانی که طرفدار نسبیت فرهنگی و در نتیجه تفسیرهای محلی از حقوق بشر هستند، وی معتقد است که هیچ کس نباید بخاطر توهین و کفر گوئی تحت تعقیب قرار گیرد. چرا که این کار آزادی اعتقادات مذهبی و ازادی عقیده و بیان را به مخاطره می اندازد.
در واقع همانقدر که اعلام حق داشتن اعتقادات مذهبی و رعایت شئونات دینی مشروع است ، به همان میزان نیزپافشاری بر حق آزادی اعتقاد نداشتن و عدم پایبندی به قواعد این یا آن مذهب ،ضروری است. این حق باید آزادی تغییر دین را نیز شامل شود.
آن هیدالگو، تأکید می کند که تقاضای آزادی فوری و بدون قید و شرط 'آسیه بیبی' و سپس آزادی کامل او برای انتخاب محل زندگیاش، به هیچکس این حق را نمی دهد که بر آتش جنگ تمدن ها میان غرب و شرق بدمد و یا آن را به نبردی علیه اسلام تعبیر کند.
برعکس تقاضای آزادی این زن کاتولیک نوعی یادآوری وضعیت ناگوار صدها مسلمانی است که در پاکستان و یا کشورهای دیگر، ضمن داشتن اعتقادات دینی و پایبندی عمیق به اصول مذهبیشان، مورد ستم قرار میگیرند و در سوءقصدهای تروریستی به قتل می رسند و یا دیدگاهشان توسط یک اقلیت مذهبی فناتیک و بنیادگرا مورد سانسور قرار میگیرد.
شهردار پاریس سپس از 'ملاله یوسف زای'- برنده پاکستانی جایزه صلح نوبل، یاد میکند که اراده کرده است اعتقادات دینی اش را با حق داشتن هویت و حق بهره گیری از آموزش و پرورش بقصد شکوفائی شخصیتی آشتی دهد و طالبان میخواستند این حق را از او بگیرند.
بروایت شهردار پاریس، اینک در پاکستان همچون ایران دیروز و در بسیاری از مناطق جهان، زنان اولین قربانیان فرامینی هستند که مذهبیون در قدرت، میکوشند آنرا به قواعد مذهبیشان نسبت دهند.
شهردار پاریس در پایان اعلام کرده است که شهر پاریس متعهد می شود که 'آسیه بیبی' و نیز افراد خانواده اش را در شهر پاریس بپذیرد و به آنها پناه دهد.
- By mohabatnews.com
- 1393/08/29