نخست وزیر جدید عراق از مسیحیان خواست مهاجرت نکنند
خالی کردن منطقه خاورمیانه از مسیحیان یکی از اهداف مشترک همه گروههای تند رو اسلامی سنی و شیعه در خاورمیانه و شمال آفریقا می باشد.
به گزارش آژانس خبری مسیحیان ایران « محبت نیوز»، حیدر العبادی نخست وزیر منتخب عراق روز جمعه در دیدار با یکی از رهبران مسیحی این کشور تاکید کرد که در دوران زمامداری اش، در برابر همه شهروندان عراق صرف نظر از فرقه، دین و یا قومیت مسئول خواهد بود.
العربیه به نقل از دفتر نخست وزیری عراق نوشت که حیدر العبادی در ملاقات با پاپ فاروق، رئیس کلیسای انجیلی مسیحی عراق و جهان، به بررسی مسئله مهاجرت مسیحیان عراق و خطراتی که از سوی گروه 'تروریستی' داعش موجودیت آنها را تهدید می کند، پرداخت.
در این دیدار نخست وزیر منصوب عراق از مسیحان خواست به خارج مهاجرت نکنند و در کشورشان باقی بمانند. این درخواست را همچنین پاپ بندیکت شانزدهم رهبر سابق کاتولیکهای جهان در یکی از آخرین سفرهایش به خاورمیانه از مسیحیان ساکن آن منطقه کرده بود.
العبادی در ادامه گفتگوی خود با روحانی بلند پایه مسیحی گفت: 'جامعه مسیحیان عراق بخش بسیار مهمی از تنوع ملی، مذهبی و فرقه ای را در عراق تشکیل می دهند'. وی تاکید کرد :'من در برابر همه عراقی ها بدون در نظر گرفتن فرقه، مذهب یا قومیت آنها مسئول هستم'.
نخست وزیر جدید عراق اظهار داشت که دولت او به موضوع مسیحیان آواره و حمایت از آنها اهمیت بیشتری خواهد داد. یکی از مواردی که باعث نارضایتی فراوان از نوری المالکی نخست وزیر شیعه قبلی عراق می شد، فرق گذاشتن بین پیروان ادیان و مذاهب مختلف در این کشور همسایه ایران بود. او کار را به جائی رسانده بود که عراقی ها او را فقط نخست وزیر شیعیان می دانستند نه تمام عراقی ها.
پس از حمله آمریکا به عراق و سرنگونی صدام حسین رهبر پیشین آن کشور، در جریان جنگهای فرقه ای سالهای 2005 تا 2008، تندروهای اسلامی حملات متعددی علیه مسیحیان عراق انجام دادند. این مسئله باعث شد که بخش عمده ای از آنها از مناطق مرکزی عراق یا به خارج از کشور یا به منطقه خودمختار کردستان در شمال عراق مهاجرت کنند. اقوام مسیحی سابقه حضور ی بیش از دو هزار سال در این منطقه از جهان را دارند.
به گفته لوئیس ساکو، رهبر کلدانیان عراق و جهان، پس از حمله داعش به شمال عراق و اشغال شهر موصل دومین شهر بزگ این کشور، بیش از 100 هزار تن از مسیحیان به سمت اربیل مرکز استان کردستان فرارکردند.
خالی کردن منطقه خاورمیانه از مسیحیان یکی از اهداف مشترک همه گروههای تند رو اسلامی سنی و شیعه در خاورمیانه و شمال آفریقا می باشد. به همین دلیل با آنکه مسیحیان جز موارد استثنائی در مورد مسائل سیاسی منطقه رویه بی طرفی دارند، ولی مرتب هدف حملات کور اسلامگرایان و طرفداران اسلام سیاسی در منطقه قرار می گیرند.
- By mohabatnews.com
- 1393/05/31