درخواست رسیدگی به کشیش زندانی در ترکمنستان
شوهر من در برابر اتهاماتی که علیه او زده شده بی گناه است و من میخواهم که او به خانه باز گردد. همه اینها فقط بخاطر ایمان مسیحی وی می باشد.
همسر یک کشیش پروتستان زندانی از دیدبانان حقوق بشر( از جمله سازمان امنیت و تعاون در اروپا) خواسته که اگر مورد شوهرش در آینده به دادگاه کشیده شد ، به آن توجه کنند.
به گزارش آژانس خبری مسیحیان ایران به نقل از بسنیوزلایف ، 'مایا نورلییوا 'در نظراتی گفت : من از ایشان (دیدبانان حقوق بشر) می خواهم که به عنوان شاهد در دادگاه حاضر شوند و مواظب باشند که عدالت اجرا شود. شوهر من در برابر اتهاماتی که علیه او زده شده بی گناه است و من میخواهم که او به خانه باز گردد. همه اینها فقط بخاطر ایمان مسیحی وی می باشد.
المراد نولییو، کشیش کلیسای پنطیکاستی نور جهان در خانه اش در شهر جنوب شرقی مری به اتهام جعلی کلاه برداری کلان دستگیر شد. سه نفر شکایتی علیه او تنظیم کردند مبنی بر اینکه او 491 دلار از آنها پول گرفته است. اما همسر المراد و بقیه اعضای کلیسایش با پافشاری اعلام می کنند که این اعترافات کذب است و تحت شکنجه پلیس گرفته شده اند. به گفته بازرسان دادگاه ، اگر او مجرم شناخته شود ممکن است با 5 سال زندان روبرو شوند.
همسر این کشیش گفت: من همچنین نامه ای به رئیس جمهور ترکمنستان نوشتم و از او خواستم در این پرونده مداخله کند.
تکذیب مقامات
مقامات رخ دادن هرگونه اشتباه را تکذیب کردند. دادستان رزمراد دوردیف در یک واکنش منتشر شده اظهار داشت : هیچ کس برای نوشتن اعتراف تحت فشار نبوده و همه چیز طبق قانون انجام شده است. هنگامی که از دادستان پرسیده شد که چرا معتقد است که نورلییو پولها را غیر قانونی گرفته است ؟ او در جواب گفت: از خود او بپرسید پول ها را از کجا دریافت کرده است.
همسر کشیش به خبرنگاران گفت: من از زمان دستگیری شوهرم هیچ دسترسی به او نداشته ام. اما او در ادامه گفت که می گویند شوهرش در سلولی نگهداری می شود که برای 12 نفر درست شده ولی 47 زندانی در آنجا به سر می برند و جو خیلی بد است. بسیاری از زندانیان سیگار می کشند و از آنجایی که کشیش المراد سیگاری نیست بسیار تحت تأثیر بد سیگار قرار می گیرد. او پیش از این تقاضای جابجایی داده ولی بی فایده بوده است.
خانم نورلییوا گفت که همسرش همچنین به دلیل بیماری دیابت نیاز به درمان ماهانه در بیمارستان دارد و او می ترسد که بدون این توجهات منظم پزشکی سلامت همسرش با خطر روبرو شود.
این اولین باری نیست که کشیش نورلییو از سوی مقامات تحت فشار قرار می گیرد. به گفته مسیحیان او در سال 2007 پس از درخواست کلیسایش برای ثبت رسمی ، ممنوع الخروج شد. گزارش شده که پلیس در تلاش هایی برای ساختن یک پرونده برای این کشیش اوایل امسال شروع به بازجویی از اعضای کلیسا نمود و آنها را برای نوشتن بیانیه ای اتهامی علیه او تحت فشار قرار داد.
شاهدان اجباری
بنا به گفته بعضی ، به یکی از اعضای کلیسا گفته شده که اگر با خواسته های پلیس موافقت نکند زندانی خواهد شد. پلیس سرانجام سه شاهد به دست آورد که اتهام نامه ای علیه کشیش نورلییو بنویسند. دو تن از آنان زنانی بودند که در چند جلسه کلیسایی شرکت کرده بودند و الان به گفته چند عضو کلیسا که به ماجرا نزدیکند ، ایمانشان را انکار کرده اند. شاکی دیگر برای اعضای کلیسا ناشناس است.
خانم نورلییو گفت که دلیل انتخاب همسرش از سوی مقامات این است که او یک رهبر مسیحی بومی ترکمن است. بنا به گفته فعالین حقوق بشر ، مقامات رسمی هر از گاهی ترکمن های غیر مسلمان را به اتهام خیانت تحت فشار می گذارند تا ایمانشان را رها کنند.
همسر کشیش اضافه کرد: پلیس هنوز پاسپورت ، پول ، مدرک واعظی و دیگر وسایل شوهرش را که در طی دستگیری ضبط شدند پس نداده است. کلید آپارتمانشان تنها چیزی بود که پس دادند.
به گفته دیدبانان غربی ، تمام گروه های مذهبی در ترکمنستان در کنترل دولت هستند. حتی اسلام هم تحت فرمان دولت در آمده حال آنکه دیگر اعتقادات تحت نظارت شدید قرار دارند.
- By mohabatnews.com
- 1389/11/01