عربستان دو تن از اعضای کلیسای خانگی را بدون محاکمه زندانی کرد
کشیش 'وارا' یکی از این دو زندانی ، در اظهارات انتشار یافته ای گفته است که در زندان مخوف عربستان به او فشار می آورند که مسلمان شود. اما او این خواسته آنان را رد کرده است. وی گفت : ' اگر باید برای خدا بمیرم ، همین جا برای او خواهم مرد. '
به گزارش آژانس خبری مسیحیان ایران 'محبت نیوز' به نقل از خبرگزاری بسنیوز لایف، یکی از رهبران کلیسا روز یکشنبه دهم آوریل به این خبرگزاری گفت : دو تن از مسیحیان هندی از یک کلیسای خانگی پنطیکاستی در عربستان سعودی از بازداشت موقت به زندانی در پایتخت این کشور ریاض منتقل شدند.
آنها حق عبادت و یا خواندن کتاب مقدس را در این زندان ندارند و از کمبود غذا و توجهات پزشکی رنج می برند.
همچنین یکی از بزرگان کلیسا در مصاحبه ای تلفنی از شهر ریاض به این خبرگزاری گفت: ' واسانتها سخر وارا ' 28 ساله و ' نسه یوهان ' 31 ساله از اعضای کلیسای خانگی ' شادی در کلیسای خداوند ' هستند. آنها ابتدا در ماه ژانویه دستگیر و به اتهامات تغییر مذهب به مسیحیت و یا ' نوکیش بودن ' 45 روز بازداشت موقت برای این افراد صادر شد.
وی افزود: ' سپس این دو مسیحی بدون تشکیل هیچ دادگاهی از پاسگاه پلیس به زندان مرکزی بدنام ریاض منتقل شدند. اصلن مشخص نیست که قرار هست دادگاهی تشکیل شود و اگر حتی قرار به تشکیل دادگاه باشد ، زمان آن نامعلوم است.
این بزرگ کلیسا به دلیل تلاش برای آزادی این دو نوکیش مسیحی نخواست هویتش فاش شود. نیروهای امنیتی سعودی کلیسای وی را نیز مورد یورش قرار دادند.
او با صدایی لرزان گفت : ' وقتی هفته گذشته با آنها در زندان ملاقات کردم ، اشک از چشمانم جاری شد. آنها حق دعا کردن و خواندن انجیل را ندارند. مو های آنها تراشیده شده بود و بسیار لاغر به نظر می رسیدند. به آنها غذای کافی داده نمی شود. 'یوهان' سرفه می کند ، شاید علتش سل باشد. درمان هم برای او مهیا نیست. دنیا باید از مخمصه ای که این برادران در آن گرفتارند ، مطلع شود.
زندان اشباع شده
این مقام رسمی کلیسایی گفت: ' این دو جوان در زندان بیش از حد شلوغ ریاض به سختی می خوابند. آنها تنها مسیحیانی هستند که بخاطر ایمانشان در آن زندان به سر می برند. مابقی زندانیان از جنایت کاران هستند.
کشیش 'وارا' یکی از این دو زندانی ، آقای ' کوما جلدی ' از هند چندی پیش در اظهارات انتشار یافته ای گفت که ' وارا' در تماسی تلفنی به او گفته است که در زندان به او فشار می آورند که مسلمان شود. اما او این خواسته آنان را رد کرده است. او گفت که وارا می گوید : ' اگر باید برای خدا بمیرم ، همین جا برای او خواهم مرد. '
این فرد ارشد کلیسایی تأیید کرد که ' وارا ' و ' یوهان ' در ژانویه درحالی در یک آپارتمان دستگیر شدند که گروه مطالعه کتاب مقدسی را سازمان دهی می کردند. در آن آپارتمان کلیسای 70 نفری و بیشتر آنان از کارگران مهاجر هندی تشکیل می شد.
نیروهای امنیتی سعودی آپارتمان این کلیسای خانگی پنطیکاستی را غارت کردند.
پلیس مذهبی سعودی و دیگر پلیس ها کتاب های مقدس ، كتب الهیات مسیحی ، سیستم صوتی و ساز های کلیسا مانند گیتارها را در طی این یورش ضبط کردند.
خانواده های نگران
فرد ارشد کلیسایی گفت : ' خانواده های این دو مرد نوکیش که در هند به سر می برند بسیار نگران این برادران هستند.
اعضای کلیسا پنطیکاستی بر طبق این آموزه که تمام افرادی که به مسیح به عنوان خداوند و نجات دهنده ایمان می آورند فرزندان خدا هستند ، یکدیگر را برادر و خواهر خطاب می کنند.
سفارت هند تاکنون هیچ کمک قانونی انجام نداده و بطور آشکارا عربستان سعودی را برای آزادی این دو شهروند هندی تحت فشار قرار نداده است و از آن به عنوان امور مذهبی داخلی سخن به میان آورده است.
این بزرگ کلیسا گفت که کلیسا نتوانسته وکیلی برای آنان استخدام کند. وی گفت : ' اعضای کلیسای ما را کارگرانی کم درآمد تشکیل می دهند. به همین دلیل هم پولی برای گرفتن وکیلی خوب برای دفاع از برادرانمان در دادگاه نداریم. '
خدمت این کلیسا ادامه دارد
این ارشد کلیسایی گفت که اعضای کلیسای ما با وجود سختی ها و تهدیدات برای بازداشت های بیشتر، همچنان به عبادت و یا حتی تعمید ایمانداران جدید در مکان های مختلف ادامه می دهند. ' ما باید به پرستش خداوند ادامه دهیم ، چه کار دیگری از ما ساخته است؟ این کلیسایی زنده است. در بین افرادی دیگر از دیگر مذاهب هم اشتیاقی برای شرکت در مراسم ما وجود دارد.
گروه های حقوقی می گویند که عربستان سعودی ، کشوری که به شدت اسلامی است ، پیشینه ای طولانی از سرکوب مسیحیان دارد. طبق اظهارات محققان حقوقی در سال 2004 ، 28 کارگر مسیحی بخاطر انجام مراسم مذهبی شان دستگیر شدند. سرانجام اتهامات رفع شد اما در سال 2010 باز اتهامات مطرح شدند و به دیپورت یک کارگر و دستگیری یکی دیگر از آنها انجامید.
در پرونده ای دیگر ، 16 کارگر هندی در فوریه 2008 دستگیر و پس از سه روز آزاد شدند. در سال 2010 هم هشت نفرشان باموافقت خودشان این کشور را ترک کردند. از هشت نفر باقی مانده هم برای سه نفرشان دستور دیپورت صادر شد و اخراجشان کردند.
در گزارشی تازه از وزارت خارجه ایالات متحده در مورد آزادی مذهب ، نگرانی هایی درمورد اقلیت های مذهبی در عربستان مطرح شده است.
کتب درسی بحث برانگیز
دستیار وزارت امورخارجه آمریکا در امور دموکراسی ، کار و حقوق بشر ، آقای ' مایکل پسنر ' گفت : انجام عمومی امور مذهبی هنوز در این کشور ممنوع است و عربستان سعودی به تعهدش برای حذف تحریکات مذهبی در کتب درسی اش عمل نکرده است.
او در مراسم معرفی گزارش وزارت امورخارجه به خبرنگاران گفت: ' ... هنوز در کتب درسی عربستان ، اشارات بسیار منفی به مسیحیان ، یهودیان و دیگر ادیان به عنوان مهاجمان وجود دارد. '
مقامات سعودی نقض حقوق بشر توسط این کشور را رد کرد و در اقدامی جدید از فعالین سیاسی خواست که تظاهرات دموکراسی خواهانه دیگر ممالک عربی را تکرار نکنند.
عربستان سعودی با 26 میلیون جمعیت رسمن 100 درصد مسلمان است ، اما گزارش هایی مانند سایر کشورهای عرب از عربستان به گوش می رسد که علاقه به مسیحیت رو به رشد است. این در حالی است که بسیاری از خارجی های این کشور مسیحی هستند.
خبرگزاری ' بوسنیوزلایف ' در سال 2009 از هیئت جهانی عرب در هلند نقل کرد که مسیحیان در مکه کلیسای خانگی برپا کرده اند. مکه از دیدگاه مسلمانان ' مقدس ترین شهر ' به حساب می آید اما ده ها هزار مسیحی عربستانی از طریق اینترنت به پرستش می پردازند.
- By mohabatnews.com
- 1390/02/01