آیا مسیحیان لیبی در امنیت باقی خواهند ماند ؟

.
مسیحیان لیبی با وجود جنگ ها و آشوب ها میان نیروهای وفادار به قذافی و نیروهای مخالف در امنیت هستند و هر روزه دور هم جمع می شوند و برای مردمشان دعا می کنند. اما در این میان نگرانی هایی نسبت به آینده آنها نیز وجود دارد.

به گزارش آژانس خبری مسیحیان ایران «محبت نیوز» ؛ کریسشن پست در مقاله ای به نقل از سازمان 'درهای باز ' آورده که مسیحیان در طرابلس هر روز دور هم جمع می شوند و با دعا یکدیگر را بنا می کنند و شکرگزار هستند که در میان این همه جنگ و درگیری آسیبی جدی به آنها وارد نشده است.

تخمین زده می شود که مسیحیان بومی لیبی بسیار کم تعداد باشند. عددی تقریبن در حدود 150 نفر. اما قبل از این درگیری ها جمعیت کارکنان مسیحی غیر بومی در سراسر لیبی بسیار زیاد بود.

دعای این مسیحیان برای برقراری آرامش و آسیب نرسیدن به اجتماعشان همچنان ادامه دارد. نیروهای مخالفان همچنان در طرابلس و دیگر شهرهای لیبی به دنبال قذافی هستند تا با دستگیر کردن او پیروزی خود را قطعی کنند. آنها حتی برای سر قذافی جایزه ای 2 میلیون دلاری گذاشته اند. ناتو هم در این تعقیب و گریز برای دستگیری رهبر پیشین لیبی به مخالفان کمک خواهد کرد.

اسوشیتدپرس گزارش داد که موسی ابراهیم ، سخنگوی قذافی در مصاحبه ای تلفنی گفته است که قذافی در مکانی امن پنهان شده و در سلامت کامل ،جنگ علیه مخالفان خود را رهبری می کند. او افزود که ' قطعن قذافی رهبری جنگ را تا آزادی و استقلال ما بر عهده دارد.' و اینکه قذافی توانایی ' هفته ها ، ماه ها و سالها ' جنگ با مخالفان را دارد تا بتواند دوباره به رهبری برسد.

جدای از بحث قذافی ، نگرانی دیگر مربوط به زمانی است که قذافی دستگیر شود و مخالفان بخواهند قدرت را در دست بگیرند و قانون اساسی جدیدی برای خود تدوین کنند.

وب سایت اخبار مذهبی جهان (WWRN) در این باره نوشت که برخی از دیدن پیش نویس قانون اساسی جدید لیبی بسیار نگران شده اند. در این پیش نویس آمده که ' اسلام مذهب رسمی کشور و مرجع قانون گذاری فقه اسلامی است '.

قانون اساسی افغانستان و عراق هم برخی از اصول اسلامی را شامل می شوند و اسلام را مذهب رسمی کشورشان می دانند اما در عین حال مانند پیش نویس قانون اساسی جدید لیبی ، از اقلیت های مذهبی هم حمایت می کنند. به طور قطع نمی توان گفت که لیبی هم همین مسیر عراق و افغانستان را خواهد پیمود.

این سخنان به این معنا نیست که عراق و افغانستان نمونه های بارزی از دموکراسی و سکولاریسم هستند. در این سال ها باز شاهد هستیم که اقلیت های مذهبی در این دو کشور تحت جفا و محدودیت های شدیدی هستند. اما باز حداقل این است که قانون اساسی پشت آنهاست . اما در مورد لیبی ، آمریکا مانند افغانستان و عراق نفوذ مستقیم ندارد که بتواند این قوانین را به آنها دیکته کند.

در حال حاضر تنها با نگاهی خوش بینانه می توان گفت که پس از درگیری های حدودن شش ماه اخیر شاهد خشونت های افغانستان و عراق در قبال اقلیت های مذهبی نخواهیم بود. معمولن در چنین شرایطی افراط گرایی گسترش می یابد. البته از طرفی هم در جایی که ایده های زیادی برای عرضه وجود داشته باشند و خشونتی هم برای سرکوب عقیده ها وجود نداشته باشد ، فرصت های بیشتری در جامعه فراهم می شود که مردم به عدالت میل پیدا کنند.

در همین ارتباط وب سایت ' کریسشن تودی ' نوشت که 'ریپکن ' ، فردی که 25 سال در رابطه با جفای نوکیشان مسیحی خدمت کرده از جامعه جهانی مسیحیان خواسته تا دعا کنند که پایداری سیاسی و اجتماعی در لیبی برقرار شود. به طوری که دسترسی به عیسی مسیح از حقوق اولیه شهروندان لیبی به حساب آید.

  • By mohabatnews.com
  • 1390/06/05

گروه

تازه های جفا بر کلیسا

زن مسیحی پاکستانی زندگی پنهانی را آغاز کرد

زن مسیحی پاکستانی زندگی پنهانی را آغاز کرد

خانواده آسیه بی بی ، یک زن مسیحی که دادگاهی در پاكستان او را به اتهام توهین به مقدسات مسلمانان به مرگ...

دادگاهی كه برای یك زن مسیحی حكم اعدام درخواست كرد !

دادگاهی كه برای یك زن مسیحی حكم اعدام درخواست كرد !

دادگاه محلی این زن 45 ساله را که مادر پنج فرزند است، به جرم بدگویی به محمد، پیامبر مسلمانان، به مرگ محکوم...

جلوگیری از ساخت یک کلیسا در مالزی

جلوگیری از ساخت یک کلیسا در مالزی

اگر این کلیسا تخریب شود و یا روند ساختش متوقف شود ، دومین کلیسایی خواهد بود که توسط مقامات به بهانه های...

تداوم حملات به رهبران مسیحی در اندونزی

تداوم حملات به رهبران مسیحی در اندونزی

اندونزی به علاوه اینکه سومین دموکراسی بزرگ جهان و بزرگترین دولت مجمع الجزایری جهان است، بزرگترین جمعیت...