دانش آموز مسیحی بخاطر داشتن صلیب توسط معلمش به قتل رسید
بیش از 5000 مسیحی پس از مراسم تدفین این دانش آموز مسیحی كه توسط معلم مسلمانش به قتل رسید در خیابان ها ی شهر در محکومیت کشته شدن این دانش آموز و دیگر مسیحیان راه پیمایی کردند. آنها وی را 'شهید صلیب' می خواندند.
در اواسط ماه اکتبر رسانه های مصری خبر جدالی میان دانش آموزان مسیحی و مسلمان بر سر یک صندلی کلاسی در شهر مالاوی، استان مینیا را منتشر کردند. این درگیری ها به کشته شدن یک دانش آموز مسیحی ختم شد.
اگر چه رسانه ها این نزاع را غیر مذهبی عنوان کردند، اما وب سایت خبری 'قبطی های بدون مرز' این موضوع را تکذیب کرد و در گزارشی اعلام نمود که این دانش آموز مسیحی بخاطر برگردن داشتن یک صلیب کشته شده است.
آقای 'مارک عبید'، یکی از فعالین در این زمینه گفت: 'ما هم دلمان می خواست که گزارش رسانه ها را در این مورد بپذیریم زیرا گزارش قبطی ها یک فاجعه را نشان می دهد و موضوع جفای بر مسیحیان را به مدارس هم می کشاند.' وی همچنین سکوت کلیسای مالاوی در این رابطه را مورد سرزنش قرار داد.
والدین این دانش آموز 17 ساله مسیحی به نام 'عیمان نبیل لبیب' بالاخره سکوت خود را شکستند و تأیید کردند که پسرشان در 24 مهر ماه به دلیل اینکه قبول نکرده که صلیب ش را به دستور معلم مسلمانش از گردن دربیاورد، کشته شده است. پدر این جوان مسیحی در مصاحبه ای ضبط شده با سازمان ان-جی-او اتحاد قبطی گفت که پسرش به رسم تمامی قبطی ها صلیبی را بر مچ دستش خالکوبی کرده بود و همچنین یک صلیب هم در زیر لباس خود داشته است.
پدر و مادر عیمان تأیید کردند که همکلاسی های او که در موقع حمله، در بیمارستان و در مراسم تدفین حضور داشتند گفته اند که از عیمان خواسته شد که صلیب روی مچ دست خود را بپوشاند. او این خواسته را رد کرد و از برای مخالفت با این خواسته صلیب دیگرش را هم از زیر لباس بیرون آورد. مادر او اینطور گفت که:' معلم گلوی پسرم را گرفت و بعد دیگر دانش آموزان مسلمان به معلم پیوستند و او را کتک زدند.'
شاهدین عینی به پدر عیمان گفته اند که پسرش برخلاف چیزی که رسانه ها گزارش می دهند در حیات مدرسه مورد حمله قرار نگرفته بلکه ابتدا زد و خورد در کلاس درس اتفاق افتاده است و سپس او از کلاس گریخته و در حیات مدرسه زد و خورد ادامه یافته است.
بازرس پرونده این قتل دو دانش آموز مسلمان به نام های 'مصطفی عصام' و 'ولید مصطفی سید' را بازداشت نموده است. تحقیقات درباره این پرونده همچنان ادامه دارد.
اما تحقیق در این باره هم با سختی هایی مواجه است. مثلن پدر عیمان می گوید 'همه در شهر مالاوی می دانند که جریان این اتفاق چه بوده است اما والدین دانش آموزان اجازه نمی دهند که بچه هایشان بیایند و به پلیس شهادت دهند. آنها از مدیریت مدرسه می ترسند زیرا مدیریت می تواند به طرق مختلف آنها را مورد آزار قرار دهد. از سوی دیگر هم ترس از خانواده های دو دانش آموز مسلمان بازداشت شده وجود دارد.'
او در ادامه گفت: 'به جز این دو دانش آموز آن معلم کلاس (معلم درس عربی) ، مدیر و سرپرستان مدرسه هم باید دستگیر شوند. معلم عربی دانش آموزان را تحریک کرد که به پسرم حمله کنند. مدیر مدرسه هم به کلاس نرفته است تا ببیند چه اتفاقی افتاده است. او در دفتر خود نشسته بوده و چایی خود را آرام آرام می نوشیده است. سرپرستان هم در امر سرپرستی مدرسه کوتاهی کرده اند.
اما با تمام این اوصاف تحقیقات در این زمینه ادامه دارد و شاهدینی هم حاضر شده اند که قدم جلو گذاشته و در این باره شهادت دهند.
استاندار مینیا در این رابطه ملاقاتی با اسقف دیمیتریوس از مالاوی انجام داد تا مراتب تسلیت خود را به او ابراز کند. همچنین مدیر مدرسه و دو سرپرست آن به همراه دو مددکار اجتماعی که هنگام کشته شدن عیمان برسرکار بودند، همگی از کار تعلیق شده و به کمیته ای حقیقت یاب ارجاع داده شده اند. اما از آن زمان تا کنون تمامی این افراد ناپدید شده اند.
بیش از 5000 مسیحی پس از مراسم تدفین عیمان در خیابان های مالاوی در محکومیت کشته شده این دانش آموز مسیحی و دیگر مسیحیان راه پیمایی کردند. آنها وی را 'شهید صلیب' می خواندند.
مقاله نویس معروف روزنامه مستقل 'مصری یوم'، 'فریدا شوباشی' نوشت:' وقتی این خبر راخواندم که یک معلم دانش آموزی را مجبور کرده است که صلیب ش را در بیاورد و بعد که او بر حق خود ایستاده است معلم با چند دانش آموز دیگر همراه شده و تا جان داشته او را کتک زده اند، چهار ستون بدنم لرزید.' او همچنین این سوال را مطرح کرد که اگر یک مسلمان بخاطر درنیاوردن آیات قرآن از گردن خود کشته می شد، عکس العمل ها چگونه می بود؟
فریدا به این موضوع اشاره کرد که حساسیت و اهمیت این حادثه در مکان وقوع آن (مدرسه) و تحریک کننده آن (یک معلم) است. او البته روی انتقاد خود را به وزارت آموزش نیز گرفت.
- By mohabatnews.com
- 1390/08/20