ایام كریسمس به طرز خاصی برای اقلیت های مسیحی خطرناک است

.
ایام کریسمس بندرت برای مسیحیان خاورمیانه زمان سرور و شادی بوده است. آنان اجازه برپایی کلیسا ندارند و کلیساهای خانگی هم مورد هجوم و آزار مقامات و گروه های مختلف هستند.

 

بیش از پانصد هزار مسیحی ساکن عراق هستند و این رقم نسبت به سال 2003 به میزان سیصد تا نهصد هزار نفر کاهش یافته است. جفاهایی که بر جامعه مسیحیان عراق از طریق حملات به خانه ها و کلیساها روا داشته می شود سالانه از تعدادشان می کاهد و سبب می شود که آنها از سرزمین شان فرار کنند.

به گزارش آژانس خبری مسیحیان ایران 'محبت نیوز'، به نقل از کریسشن تودی، ایام کریسمس بندرت برای مسیحیان خاورمیانه زمان سرور و شادی بوده است. ایشان اجازه برپایی کلیسا ندارند و کلیساهای خانگی هم مورد هجوم و آزار مقامات و گروه های مختلف هستند. کارشناسان این منطقه می گویند که ایام تولد مسیح به طرز خاصی برای اقلیت های مسیحی خطرناک است و دلیلش بروز تعداد زیادی اعمال خرابکارانه و خشن است.

آخرین حمله از این دست در تاریخ 2 دسامبر در عراق اتفاق افتاد که سبب زخمی شدن 25 تن (اکثرن مسیحی) شد. این حمله توسط یک گروه کرد در منطقه دهوک در شمال این کشور رخ داد.

به گزارش سی-ان-ان تعداد زیادی از جوانان کرد که توسط یک آخوند برانگیخته شده بودند به صدها محل کسب و کار در شهر زاخو حمله کردند. زاخو شهری مرزی در مرز عراق با ترکیه است. گفته می شود که هدف این مهاجمان اماکن توریستی به خصوص اماکن متعلق به مسیحیان و ایزدی ها بوده است. (ایزدی ها یکی از کوچکترین گروه از اقلیت های مذهبی عراق هستند که اعتقاداتشان مشتقی از مسیحیت، یهودیت و آیین زرتشتی است.)

چنین خشونت هایی در مصر هم اتفاق افتاده است. تنش ها میان مسیحیان قبطی و مسلمانان از زمان سقوط حسنی مبارک و خیزش های بهار عربی شدت یافته است. مبارک به طور علنی از مسیحیان حفاظت می کرد اما پس از انقلاب مصر چندین گروه تندرو اسلامی قدرت را به دست گرفتند.

سقوط صدام و حمله آمریکا در سال 2003 سبب ایجاد خشونت های قومی شد به طوری که خود عراقی ها از جمله شیعه ها و سنی ها هم از آن شوکه شدند. اما این مسئله برای جامعه آسیب پذیر مسیحیان این کشور فاجعه بار بوده است.

به عقیده کارشناسان مسیحیان عراقی در میان جنجال های سیاسی میان اکثریت شیعه و سنی و کرد ها(شمال عراق) گرفتار شده اند.

از سال 2003 تا کنون حد اقل 54 کلیسای عراقی هدف بمب گذاری و دست کم 905 مسیحی در اعمال خشونت آمیز مختلف کشته شده اند.

طبق آمار ارائه شده توسط سازمان ملل بیش از نیمی از جمعیت مسیحی عراق به دلیل خشونت های شورشیان و تندروهای اسلامی از کشورشان آواره شده اند.

جفا نه تنها سبب فرار مسیحیان عراقی از کشورشان شده است بلکه سبب شده تا آنها هویت شان را برای حفظ امنیت پنهان نگهدارند. گروه بین المللی حقوق اقلیت ها اعلام کرده است که مسیحیان و دیگر اقلیت های مذهبی در عراق مجبور شده اند تا برای حفظ امنیت خود در برابر حملات روسری به سر کنند. زنان مسیحی در موصل و کرکوک می گویند که خارج از خانه به شدت احساس نا امنی می کنند.

اخیرن سراسقف کلیسای کاتولیک کلدانی در استان کرکوک و سلیمانیه، اسقف لوئیس ساکو گفت: ' اگر حملات با این شدت ادامه یابد امکان خالی شدن عراق از مسیحیان وجود دارد.'

طبق آمار کامپیوتری سازمان ملل، اقلیت های مذهبی از جمله ایزدی ها کمتر از 5 درصد از جمعیت عراق را تشکیل می دهند.

با نزدیک شدن کریسمس مسیحیان عراقی ضمن به یاد آوردن تولد عیسی یاد دوران تلخی که سال گذشته در چنین روز هایی تجربه کردند را هم از خاطر می گذرانند.

  • By mohabatnews.com
  • 1390/10/01

گروه

تازه های جفا بر کلیسا

زن مسیحی پاکستانی زندگی پنهانی را آغاز کرد

زن مسیحی پاکستانی زندگی پنهانی را آغاز کرد

خانواده آسیه بی بی ، یک زن مسیحی که دادگاهی در پاكستان او را به اتهام توهین به مقدسات مسلمانان به مرگ...

دادگاهی كه برای یك زن مسیحی حكم اعدام درخواست كرد !

دادگاهی كه برای یك زن مسیحی حكم اعدام درخواست كرد !

دادگاه محلی این زن 45 ساله را که مادر پنج فرزند است، به جرم بدگویی به محمد، پیامبر مسلمانان، به مرگ محکوم...

جلوگیری از ساخت یک کلیسا در مالزی

جلوگیری از ساخت یک کلیسا در مالزی

اگر این کلیسا تخریب شود و یا روند ساختش متوقف شود ، دومین کلیسایی خواهد بود که توسط مقامات به بهانه های...

تداوم حملات به رهبران مسیحی در اندونزی

تداوم حملات به رهبران مسیحی در اندونزی

اندونزی به علاوه اینکه سومین دموکراسی بزرگ جهان و بزرگترین دولت مجمع الجزایری جهان است، بزرگترین جمعیت...