مسیحیان ترکیه مورد تبعیض و حملات هستند
مسیحیان ترکیه با وجود وعده های در بهبود اوضاع همچنان مورد آزار دیگر شهروندان ترک و تبعیض از سوی مقامات پایین دست دولتی هستند. بر اساس تحقیقات یک گروه پروتستان مسیحیان در کتب درسی و رسانه ها نیز مورد بدگویی و اهانت قرار دارند.
به گزارش آژانس خبری مسیحیان ایران به نقل از گزارش سالانه نقض حقوق بشر ; كه به تازگی انتشار یافته است، انجمن کلیساهای پروتستان ترکیه به برخی از پیشرفت ها در وضعیت شان اشاره کردند اما همچنین گفتند که ریشه ای از عدم تحمل نسبت به مذاهب غیر اسلامی در جامعه ترکیه وجود دارد. این گزارش همچنین بیان می کند که از میان برداشتن این ریشه عدم تحمل مشکلی فوری است که هنوز در صدد حل آن هستند.
'مینا یلدیریم'، از اعضای کمیته حقوقی این انجمن گفت: 'هنوز جای پیشرفت بسیاری وجود دارد.' گزارش مذکور 12 حمله علیه مسیحیان را در سال 2011 مستند کرده است. از جمله این حملات حادثه ای است که در آن افرادی بخاطر صحبت در مورد اعتقادشان مورد ضرب و شتم قرار گرفته بودند، و ضمن تهدید اعضای کلیسا به ساختمان های کلیسا نیز حمله شده بود. هیچ یک از مهاجمین متهم نشدند. این گزارش می گوید رهبران کلیسا در برخی نقاط ترکیه باید تحت حفاظت پلیس روزگار بگذرانند.'
دست کم پنج کلیسا هستند که دارای محافظ هستند و حداقل دو تای از آنها دارای خط مستقیم برای تماس فوری با پلیس می باشند.
سرویس خبری بین المللی آشوریان گزارش داد، در آخرین حمله به اقلیت های قومی-مذهبی، تلویزیون آشوری 'سورویو' مستقر در سوئد گزارش داد که انجمن آشوریان در روستایی از توابع شهر طور عبدین در شرق ترکیه، مورد حمله افرادی ناشناس قرار گرفت. این حمله در 23 بهمن ماه رخ داد. آشوریان شهر طور عبدین از مقامات خواسته اند تا تحقیقات در این زمینه را به عنوان جنایتی علیه جامعه آشوریان آغاز کنند. آشوریان (که با نام های کلدانی و سریانی هم شناخته می شوند) مسیحی هستند و در گذشته در ترکیه مورد آزار و جفا بوده اند. جمعیت مسیحیان آشوری ترکیه به دلیل جفا ها از 130 هزار به 5 هزار تقلیل یافته و اکثر آشوریان به اروپا و عمدتن به کشورهای سوئد، هلند و آلمان مهاجرت کرده اند.
با این وجود پیشرفت های مثبتی هم نسبت به سالهای پیش در ترکیه بوده است. از جمله آنها توجه بیشتر مدیران مدرسه به حقوق دانش آموزان غیر مسلمان برای عدم شرکت در کلاس های دولتی تعالیم اسلامی است. به علاوه بر اساس یک حکم قضایی، شهروندان ترک اجازه یافته اند که قسمت مربوط به مذهب را در کارت های شناسایی خود خالی بگذارند.
- By mohabatnews.com
- 1390/12/10