خطرناک ترین شهر برای مسیحیان !
موصل یکی از خشن ترین شهر های عراق است که در آن مسیحیان و دیگر اقلیت ها از طرف اسلامگرایان مورد خشونت و حمله قرار دارند و هزاران تن از آنها به همین دلایل این کشور آشفته را ترک می کنند.
به گزارش سرویس ترجمه « محبت نیوز» به نقل از خبرگزاری بسنیوزلایف، آقای کارل مولر، رئیس سازمان درهای باز هشدار داد که حملات علیه مسیحیان در موصل به به حد 'کشتار مذهبی' رسیده است.
وی اضافه کرد، 'مسیحیان شهرهایی مانند موصل و بغداد گرفتار تروریسم شده اند. آنها دسته دسته فرار می کنند. گزارشات رسیده حاكی است که دست کم ظرف روزهای گذشته دست كم 20 نفر در انفجار و تیراندازی در عراق کشته شدند.'
طبق بر آورد های سازمان درهای باز، پیش از سال 2003 میلادی موصل منزلگاه 75هزار مسیحی بود که 70 درصد شان عضو کلیسای کلدانی و 30 درصد بقیه ارتدکس و کاتولیک سوریانی بودند. این سازمان طی بیانیه ای افزود: 'اکنون حدود 25 هزار تن از 2 میلیون جمعیت موصل مسیحی هستند. همچنین مسیحیان بیشتری در استان نینوا یعنی شهر های اطراف موصل ساکن هستند.'
مسیحیان پس از حمله نظامی آمریکا در سال 2003 و سقوط صدام حسین شروع به فرار از موصل کردند. جنگ موجب بوجود آمدن موجی از خشونت های دنباله دار در موصل به عنوان دوم شهر بزرگ عراق شد.
ملت فراموش شده؟
آقای مولر گفت: 'حال که نگاه ها بیشتر متوجه سوریه، نیجریه، افغانستان است و نیروهای نظامی آمریکا نیز خاک این کشور را ترک کرده اند، دیگر کمتر توجهی به این کشور می شود. اما ما به عنوان مسیحیان ساکن کشور های غربی باید به دعا و حمایت از برادران و خواهرانمان در عراق ادامه دهیم تا مبادا به دست فراموشی سپرده شوند.'
به گفته آقای مولر، روزی نیست که کسی در موصل بر اثر تیراندازی یا بمبگذاری کشته نشود. مسیحیان، پلیس ها، سربازان و مقامات دولتی نیز کشته می شوند.
سازمان درهای باز اظهار داشت، 'در میان تمامی این خشونت ها، یافتن نمونه هایی از افزایش خشونت علیه مسیحیان کار دشواری نیست. از این میان می توان به موردی اشاره کرد که 20 خانواده مسیحی در موصل 'نامه های تهدید آمیز' دریافت کردند. اینطور که گزارش شده در این نامه ها تهدید شده بود که اگر آنها موصل را ترک نکنند با خشونت و یا آدم ربایی روبرو خواهند شد.
همچنین به نقل از یکی از مسیحیان موصل نیز گزارش شد که 'تروریست ها در موصل به سراغ چهار بنگاه معاملات املاک رفتند و از آنها آمار مسیحیانی را خواستند که به تازگی خانه های خود را فروخته اند. طبق اظهارات سازمان درهای باز، آنها با این اطلاعات می توانند بفهمند که چه کسی پول دارد تا یکی از نزدیکانشان را بربایند.
یکی از کارکنان معاملات املاک که از دادن این اطلاعات به تروریست ها سر باز زد، کشته شد. همچنین بر اساس گزارشات رسیده از گروه های آگاه، منزل یکی از مسیحیان به آتش کشیده شد و پلیس نیز یک بمب را که در خودروی یک مسیحی دیگر کار گذاشته شده بود خنثی نمود.
رئیس کل پلیس موصل، ژنرال احمد م.الجبوری طی اظهارات منتشر شده ای گفت که نیروهایش از سال 2005 تا 2011، تعداد 69 مورد سوء قصد به مسیحیان را ثبت کردند که در میان آنها دانشجو، روحانی، کارمندان مؤنث و زنان خانه دار به چشم می خوردند.'
دو موج کشتار و ارعاب میان سال های 2008 تا 2010 چنان مسیحیان را برای خروج از موصل به تکاپو انداخت که سازمان ملل مجبور شد ترتیب رسیدگی اضطراری به این موضوع را بدهد. هزاران مسیحی عراقی به سوی ترکیه، اردن، اروپا و ایالات متحده فرار کردند.
سازمان 'درهای باز' در این رابطه گفت که پیش از جنگ خلیج در سال 1991 حدود 1 میلیون مسیحی در عراق ساکن بودند اما اکنون در سال 2012 این کشور رتبه 9 را در لیست دیدبانی کشورهایی قرار داده که بیشترین جفا را به مسیحیان می رسانند.
طبق چندن منبع مسیحی بررسی شده توسط بسنیوزلایف، تعداد مسیحیان در سال 2003 به 750 تا 850 هزار کاهش یافت. سازمان درهای باز که تعداد جمعیت کنونی مسیحیان در عراق را 345 هزار تخمین می زند، می گوید که تعداد مسیحیان از آن سال 2003 به بعد به شدت کاهش یافت.
- پخش کتاب مقدس
سازمان درهای باز می گوید که خدماتش در عراق شامل پخش کتاب مقدس و ادبیات مسیحی برای کلیسا ها و آوارگان مسیحی که در عراق مانده اند می شود. آنها همچنین از پروژه ای برای ترجمه متون مسیحی از جمله کتاب مقدس به زبان کردی حمایت می کنند.
در بخشی دیگر نیز این سازمان رهبران کلیسایی، نو ایمانان مسیحی و افرادی را در مشاوره آسیب شناسی بخصوص برای کودکان تعلیم می دهد.
مسیحیان عراقی جزئی از 100 میلیون مسیحی هستند که در سراسر جهان مورد بازجویی، دستگیری و یا حتی اعدام بخاطر ایمانشان به مسیح روبرو می شوند. همچنین میلیون ها مسیحی دیگر در جهان نیز از تبعیض و طرد شدگی روبرو هستند.
این سازمان می گوید که ایمانداران مسیحی در دشوارترین مناطق جهان را از طریق پخش کتاب مقدس و ادبیات مسیحی، تعلیم و یاری دادن به رهبران مسیحی حمایت کرده و تقویت می بخشد. سازمان درهای باز همچنین به توسعه جوامع مسیحی کمک می کند و از طریق دعا، خدمت و حمایت از مسیحیان رنج دیده حمایت می کند.
- By mohabatnews.com
- 1391/06/02