پایان تمدن مسیحیت در سوریه !

.
فرار مسیحیان از کشورهای منطقه ی خاور نزدیک یکی از موضوعات مهم جهان امروز است. کارشناسان بررسی می کنند که این موضوع به نفع چه کسی است و آیا مسیحیان شانس بازگشت به خاور نزدیک را دارند.

« محبت نیوز» - امروز سومین شهر بزرگ سوریه یعنی حمص ، تقریبن به طور کامل ساکنین مسیحی خود را از دست داده است.

به گزارش خبرگزاری بین المللی «ریا نووستی» هزاران کشته و تقریبن یک میلیون پناهنده در جنگ داخلی سوریه گزارش شده است. چنین اوضاعی در حلب، حامه و سایر شهرها نیز مشاهده می شود. ساکنین مسیحی سوریه بیشترین آسیب ها را در جنگ های داخلی می بینند. جنگی که سه سال است ادامه دارد. در بهار دو کشیش برجسته ی ارتدوکس توسط اسلام گراها دستگیر شدند. در خصوص سرنوشت این اسقف ها تا به امروز خبر و اطلاعی موثقی وجود ندارد. در ابتدای دسامبر افراطیون مسلح رئیس صومعه ی زنان فکل مقدس در شهر معلوله، رئیس صومعه ی زنان پلاگیا سیاف همراه با چند راهبه را به گروگان گرفتند. همه آنها زنده اند اما هیچ ضمانتی وجود ندارد که آنها را آزاد کنند. نیکلای باشالوف ، رئیس بخش ارتباطات خارجی کلیسای مسکو می گوید :

'مشخص شده است که 16 راهبه در دستان مبارزین اسیرند. چند روز بعد از گروگان گیری در ستی ویدئویی آشکار شد که آنها از گروگان گیرها ضبط کرده بودند و از کانال ' الجزیره' پخش شد. در این ویدئو راهبه ها تاکید کردند که با آنها به خوبی رفتار می شود و امیدوارند به زودی آزاد شوند. اما هنگام حرف زدن چهره هایشان گویای چیز دیگری بود. برای ما روشن و واضح است که سازمان های دولتی سوریه ای هنوز مذاکراتی را با گروهک های مسلح در خصوص راهبه های زندانی انجام می دهند. اما آنها درخواست آزادی بسیاری از فعالین و مبارزینی را دارند که به خاطر عملیات های تروریستی در زندان هستند.

زیارتگاه های مسیحی در سوریه نیز از روی زمین محو می شود. بر اساس شمارش کارشناسان بیش از 60 کلیسا و صومعه نابود شده اند ، بسیاری از آنها تاریخ دوهزار ساله داشتند و بناهای تاریخی منحصر به فرد فرهنگ جهانی محسوب می شدند. قتل عام مسیحیان در خاور نزدیک همچنان باقی است و نجات فرهنگ مسیحیت در حال حاضر سران تمامی کلیساهای جهان از جمله ارتدوکس روسی را فرامی خواند. در روسیه توجه ویژه ای به این مشکل دارند. کشیش ارتدوکس ادامه می دهد :

در ماه ژوئن امسال در مسکو در جشن 1025 سالگی پذیرش مسیحیت در روسیه ، نمایندگان و روسای تمامی کلیساهای ارتدوکس جهان جمع شدند. آنها نقطه نظرات خود را در خصوص مشکل حفظ مسیحیت در خاور نزدیک و از جمله در سوریه در اسناد مشترکی بیان داشتند. این اسناد به رئیس جمهور روسیه ولادیمیر پوتین تقدیم گردید و عمل دولت روسیه در ارتباط با درگیری خاور نزدیک و به ویژه اوضاع سوریه بی نتیجه نبوده است. خاتمه دادن به مداخله ی خارجی در این کشور یک موفقیت است که بدون شک ممکن بود خسارت های زیادی به ساکنین و از جمله مسیحیان وارد کند.

همراه با کلیساهای ارتدوکس مسیحی ، کمک های انسانی به ساکنین نیازمند سوریه از جانب جامعه ی ارتدوکس امپراتوری فلسطینی صورت گرفت. از ابتدای امسال بیش از 70 تن بار به سوریه فرستاده شده است.

در اکتبر امسال صندوق بین المللی با نام پاول و جرج مقدس در یکی از بلندترین کوه های سوریه مجسمه ای را بنا نهادند. مجسمه برنزی مسیح را می توان از لبنان ، اردن ، فلسطین و اسرائیل دید و سمبل امید به صلح در منطقه ی خاور نزدیک محسوب می شود.

  • By mohabatnews.com
  • 1392/10/04

گروه

تازه های جفا بر کلیسا

زن مسیحی پاکستانی زندگی پنهانی را آغاز کرد

زن مسیحی پاکستانی زندگی پنهانی را آغاز کرد

خانواده آسیه بی بی ، یک زن مسیحی که دادگاهی در پاكستان او را به اتهام توهین به مقدسات مسلمانان به مرگ...

دادگاهی كه برای یك زن مسیحی حكم اعدام درخواست كرد !

دادگاهی كه برای یك زن مسیحی حكم اعدام درخواست كرد !

دادگاه محلی این زن 45 ساله را که مادر پنج فرزند است، به جرم بدگویی به محمد، پیامبر مسلمانان، به مرگ محکوم...

جلوگیری از ساخت یک کلیسا در مالزی

جلوگیری از ساخت یک کلیسا در مالزی

اگر این کلیسا تخریب شود و یا روند ساختش متوقف شود ، دومین کلیسایی خواهد بود که توسط مقامات به بهانه های...

تداوم حملات به رهبران مسیحی در اندونزی

تداوم حملات به رهبران مسیحی در اندونزی

اندونزی به علاوه اینکه سومین دموکراسی بزرگ جهان و بزرگترین دولت مجمع الجزایری جهان است، بزرگترین جمعیت...