وزیر ارشاد: پس از ۳۵ سال چه کار کردهایم ؟
وزیر ارشاد طی سخنانی اظهار داشت؛ شما نگران ساپورت پوشی هستید، ما نگران شغل و مسکن جوانان / پس از ۳۵ سال چه کار کردهایم/ جامعه ما دچار دروغ و جوسازیهای بیجهت شده است.
به گزارش «محبت نیوز» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید نیز نگران بوده اما نگرانی آنان با نگرانی دلواپسان متفاوت است، گفت: دولت تلاش کرده تا کرامت انسانها را حفظ کند
پیک ایران به نقل از ایلنا نوشت، علی جنتی در همایش «ما دلآرامیم» که پنج شنبه شب در هتل المپیک توسط حزب مردمسالاری برگزار شد، گفت: انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲، فصل نوینی در تاریخ سیاسی کشور ایجاد کرد. دولت در شرایطی روی کار آمد که کشور در حوزههای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی دچار مشکلات و تنگناهای عدیدهای بود.
وی ادامه داد: از نظر اقتصادی همین یک جمله بس که در سال ۹۱، رشد کشور منفی 6.8 بود. درسیاست خارجی نیز با بسیاری از کشورهای همسایه و غیر همسایه دچار سردی و تیرگی روابط بودیم و تحریمهایی ظالمانه از قدرتهای جهانی به ما تحمیل شد و تحریمهای خودساختهای که هم به خود تحمیل کردیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ما در حوزه فرهنگی در یک فضای انقباضی قرار گرفته بودیم یادآور شد: بسیاری از فرهیختگان و اصحاب هنر ناامید از ابراز اندیشههایشان بودند و با وزارت فرهنگ و ارشاد قهر کرده بودند. من در روزهای نخستی که به وزارت رسیده بودم با هنرمندان جلساتی داشتم و بسیاری از آنها میگفتند ۴ سال و برخی میگفتند ۸ سال به وزارت ارشاد نیامدهاند.
جنتی با بیان اینکه امروز با کسانی مواجه هستیم که دولت هر قدمی در سیاست خارجی برای رفع تحریمها و گشایش برمیدارد و یا در عرصه فرهنگی دولت برای باز شدن فضا گام برمیدارد ابراز دلواپسی میکنند تصریح کرد: من در هشت سال دوره آقای احمدینژاد ندیدم این افراد ابراز نگرانی کنند در حالی که در حوزه اقتصادی، فرهنگی و سیاسی و... اتفاقات بسیاری افتاده است.
همانهایی که در طول هشت سال گذشته سیاستهای دولت قبل را توجیه میکردند و همه نابسامانیها و مشکلات و تنگناها راتوجیه میکردند امروز از سیاست خارجی و سیاست فرهنگی ابراز نگرانی میکنند و ظاهرا این اقدامات فرار به جلو است و خودشان را به عنوان مدعی مطرح میکنند.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید در خصوص برخی از انتقاداتی که به وزارت ارشاد میشود، اظهار داشت: بسیاری از فیلمها مجوزش در دولت قبل صادر شده و در آن دولت ساخته شدهاند چرا آن موقع ابراز دلواپسی نمیکردند؟ یا برخی از کتابها مجوزش در دولت قبل صادر شده و در دولت ما منتشر نشدهاند ولی میگویند چرا این کتابها منتشر شدهاست. مثلن ۱۲ کتاب از صادق هدایت در دولت قبل مجوز انتشار گرفت و در این دولت کتابی از صادق هدایت تجدید چاپ نشده است ولی فریادشان بلند است که چرا کتابی از صادق هدایت تجدید چاپ شده است.
وی با اشاره به برخی از توهینها به مقدسات در رسانهها در دولت قبل بیان کرد: در دولت نهم و دهم بسیاری از توهینها به مقدسات در رسانهها صورت میگرفت ولی این افراد ساکت بودند ولی اینک مدعی هستندکه فرهنگ در حال منحرف شدن است و توهین به مقدسات صورت میگیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه دولت تلاش کرده تا کرامت انسانها را حفظ کند تاکید کرد: دولت سعی میکند به اساتید، هنرمندان و نخبگان جامعه احترام بگذارد و فضایی ایجادکند تا همه سلایق در آنجا حضور داشته باشند.
وی با اشاره به یادداشتش در روزنامه ایران با نام «ما هم دلواپسیم» ابراز داشت: ما هم نگرانیم اما نگرانی ما با دلواپسی شما فرق میکند. نگرانی شما از ساپورت پوشیدن زنان و رای عدم اقناع به وزیر کشور است اما ما معتقد به روشهای مدیریتی صحیح هستیم و نگرانی ما عمیقتر است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ما نگران آینده کشور و وضعیت اقتصاد کشور هستیم. نگران میلیونها جوانی که شغل ندارند، مسکن ندارند و نمیتوانند ازدواج کنند و این عدم ازدواج خود امالفساد کشور است و باید حل گردد.
عضو دولت تدبیر و امید با بیان اینکه ما نگران سقوط اخلاقی کشور هستیم، عنوان کرد: بعد از ۳۵ سال در جمهوری اسلامی با وجود ۵۰ شبکه تلویزیونی و دهها روزنامه شاهد هستیم که جامعه دچار دروغپردازی و جو سازیهای بیجهت شدهاست. یکی میتواند بپرسد که این مسائل به خاطر چیست و متاسفانه بسیاری از این اقدامات توسط مدعیان اسلاممداری صورت میگیرد.
جنتی با اشاره به رشد طلاق در کشور گفت: ما نگران فروپاشی خانواده ها هستیم متاسفانه در تهران از هر ۳ ازدواج یکی طلاق میگیرد و باید پرسید مشکل متزلزل شدن بنیان خانوادهها چیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه دولت باید چندین سال تلاش کند تا ما از نقطه زیر صفر به صفر برسیم اظهار داشت: در حوزه فرهنگی باید بسیار کار شود تا نگرانیها رفع شود. بازسازی روابط خارجی زمان طولانی نیاز دارد و ترمیم برخی نهادها کار دشواری است و باید جامعه راقانع کرد تا دولت بتواند آرام آرام مشکلات راحل کند.
وی یکی از مشکلات دولت را ایجاد حاشیه سازی بالاخص در حوزه فرهنگی دانست و یادآور شد: درحوزه فرهنگی همه اظهار نظر میکنند وخود را صاحب نظر میدانند و برای هر مسئله حاشیه میسازند. در روزنامه چیزی منتشر میشود در جایی از یک کتاب جملهای نوشته میشود آنوقت یقه وزارت ارشاد را میگیرند. لیلا حاتمی با پوشش مناسبی به فرانسه میرود و حال یک خطای ناخواسته و البته غیر قابل دفاع صورت میگیرد به جای آنکه افتخار کنند یک ایرانی داور یک جشنواره مهم بینالمللی شده است یقه دولت را میگیرند که چرا چنین اتفاقی رخ داده است.
عضو دولت تدبیر و امید سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی را پایه و اساس خوبی برای حرکت دانست و تاکید کرد: دولت از این سیاستها استقبال میکند و زمینه خوبی است تا همه قوا آن را اجرا کنند و راه نجات کشور اجرای این سیاستهاست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سیاستهای ابلاغی اصل ۴۴ قانون اساسی تصریح کرد: ما شاهد بودیم که در یک دهه گذشته کاری صورت نگرفت و فقط ۵ درصد واگذاریها، واقعا به بخش خصوصی و اگذار شد و یکی از سیاستهای اقتصاد مقاومتی کوچک کردن دولت است و یکی از کارنامههای بد دولت قبل استخدام نیروهای ناکار آمد و بیسواد و بدون هیچ دلیلی بود.
جنتی با بیان اینکه دولت قبل با انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی، ساختار مدیریتی کشور را متلاشی کرد، ابراز داشت: با انحلال سازمان مدیریت، مغز برنامهریزی کشور از بین رفت وبنابراین یک دولت حجیم، ناکارآمد و متورم به میراث گذاشته شد.
وی با تاکید براینکه یکی از اقدامات دولت که عمیقا به آن اعتقاد دارد شفافیت و پاسخگویی است خاطر نشان کرد: ما سعی کردیم کلیه فعالیتها را شفاف کنیم، قانون انتشار و آزادی دسترسی اطلاعات که مدتها خاک میخورد را من از رئیس جمهور خواستم تا آنرا امضا کند و ابلاغ شود. این امر یکی دو روز پیش صورت گرفت و این امر میتواند به مطبوعات و رسانههای ما کمک بسیاری کند.
- By mohabatnews.com
- 1393/04/13