رهبران جهان يكصدا ترور اسلامی را محكوم ساختند
بسیاری با ملیتهای متفاوت از آفریقا تا آسیا و ادیان مختلف مسلمان و غیرمسلمان، عرب و اروپایی با پلاکاردهای گوناگون از جمله تابلوهای فارسی 'من شارلی هستم' در تظاهرات میلیونی حضور داشتند.
به گزارش «محبت نیوز»، راهپیمایی 'اتحاد'برای گرامیداشت کشته شدگان حملات اخیر فرانسه با شرکت بیش از یک میلیون نفر در پاریس برگزار شد.
به نقل از بی بی سی فارسی، تخمین زده میشود در سراسر فرانسه حدود چهارمیلیون نفر و در پاریس یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در راهپیمایی شرکت کرده باشند.
دولت فرانسه این راهپیمایی را بزرگترین گردهمایی در تاریخ این کشور خوانده است.
در صف اول راهپیمایی مقامها، فرانسوا اولاند، رئیسجمهوری فرانسه، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و چند مقام دیگر در حالی که بازوهای همدیگر را گرفته بودند، راهپیمایی را آغاز کردند.
سران بیش از ۴۰ کشور دنیا برای ابراز همبستگی با فرانسه و حمایت از آزادی بیان در این تظاهرات حضور داشتند.
فرداد فرحزاد، خبرنگار بیبیسی که در میدان جمهوری پاریس است میگوید، بسیاری با ملیتهای متفاوت از آفریقا تا آسیا و ادیان مختلف مسلمان و غیرمسلمان، عرب و اروپایی با پلاکاردهای گوناگون از جمله تابلوهای فارسی 'من شارلی هستم' در تظاهرات میلیونی حضور داشتند.
دو مسیر برای راهپیمایی مشخص شده بود. در ردیف اول یکی از مسیرها خانواده ۱۷ نفری که در حملات چند روز گذشته فرانسه کشته شدند، حضور داشتند.
در سراسر میدان جمهوری، تظاهراتکنندگانی دیده میشدند که شعار 'من شارلی هستم' را بالای سر گرفته بودند. شعاری که برای حمایت از کارکنان نشریه طنز شارلیابدو به طور گسترده استفاده شده است.
میشل حسین، خبرنگار بیبیسی میگوید فضای میدان جمهوری (ریپوبلیک) فضایی احساسی بود و در روی بعضی تابلوها نوشته شده بود 'مسلمان، یهودی، مسیحی ما کنار هم هستیم.'
مقامهای ارشد بیش از چهل کشور جهان برای شرکت در این مراسم به پاریس رفتهاند.
حدود دو هزار مامور پلیس و ۱۳۵۰ سرباز برای تامین امنیت شرکت کنندگان در این راهپیمایی به سراسر پاریس اعزام شدهاند.
لیز دوست، خبرنگار بیبیسی میگوید کودکان، زنان، مردان، سالمندان و گروههای مختلف در این راهپیمایی شرکت کردهاند.
بعضی از شرکتکنندگان از ملیتها و قومیتهای مختلف هندی، فرانسوی و ایتالیایی که در تظاهرات حضور داشتند به خبرنگار بیبیسی گفتند که برای نشان دادن اتحاد در این راهپیمایی شرکت کردهاند.
جبهه ملی فرانسه، حزب راستگرای افراطی از هواداران این حزب خواسته بود در راهپیمایی روز یکشنبه در پاریس حضور پیدا نکنند.
مارین لوپن، رهبر این حزب گفته است که دولت سوسیالیست فرانسوا اولاند در واکنش به این حملات روشی 'تفرقه انگیز' برگزیده و قصد دارد از این راهپیمایی'بهره برداری سیاسی' کند.
او گفته در مقابل در راهپیمایی شهر بوکر، در جنوب فرانسه که از پایگاههای اصلی حزب جبهه ملی است، شرکت خواهد کرد.
برنار کازنوو، وزیر کشور فرانسه گفته است که کشور در هفتههای آینده در وضعیت آمادهباش کامل خواهد بود.
او همچنین از تدابیر امینتی شدید در هنگام برگزاری راهپیمایی خبر داد و گفت حتی بر روی بام ساختمانها تک تیراندازهایی مستقر میشوند.
همزمان با تظاهرات پاریس در چند شهر دیگر فرانسه، لندن، پایتخت بریتانیا، وین پایتخت اتریش و مادرید پایتخت اسپانیا هم تظاهراتی برای همراهی برگزار شده است.
در بلژیک، تظاهرات کنندگان در پلاکاردهایشان نوشته بودند 'بروکسل شارلی است'.
دیروز هم صدها هزار نفر در سراسر فرانسه در بزرگداشت قربانیان حملات مرگبار اخیر در سکوت راهپیمایی کردند.
روز چهارشنبه ( ۷ ژانویه) سعید و شریف کواشی با حمله به دفتر مجله فکاهی شارلی ابدو، ۱۲ نفر از جمله چند کاریکاتوریست این مجله را به ضرب گلوله کشتند.
روز پنجشنبه ( ۸ ژانویه ) هم به یک فروشگاه یهودی در پاریس حمله شد و چندین نفر گروگان گرفته شدند.
اما این گروگانگیری سرانجام با حمله نیروهای پلیس و کشته شدن گروگانگیر به پایان رسید.
عاملان این حملات طی روزهای چهارشنبه تا جمعه ۱۷ نفر را کشتند.
- By mohabatnews.com
- 1393/10/22