گزارش سالانه ؛ وضعیت برابری زنان و مردان در ۱۴۲ کشور

.
گزارش سالانه 'مجمع جهانی اقتصاد' درباره شکاف جنسیتی در سطح جهان وضعیت برابری زنان و مردان در ۱۴۲ کشور را بر مبنای اطلاعات ۹ سال اخیر بررسی کرده است. جمهوری اسلامی دراین جدول رده‌بندی در کجا قرار دارد ؟

به گزارش « محبت نیوز» به نقل از خبرگزاري آلمان، 'مجمع جهانی اقتصاد' گزارش سالانه خود درباره شکاف جنسیتی در سطح جهان را روز سه‌شنبه (۲۸ اکتبر / ۶ آبان) منتشر کرده است. این گزارش با تکیه بر آمار و داده‌های ۹ سال اخیر در چهار عرصه، وضعیت برابری زنان و مردان در ۱۴۲ کشور جهان را ارزیابی می‌کند.

چهار عرصه مورد نظر برای تهیه این گزارش و جدول رده‌بندی کشورها عبارت بوده‌اند از 'مشارکت و فرصت اقتصادی'، 'امکانات آموزشی'، 'سلامت و بقا' و 'مشارکت در تصمیم‌گیری‌های سیاسی'.

در جدول رده‌بندی ‌کشورها که این گزارش عرضه کرده است، ایران در رده ۱۳۷ یعنی جزو کشورهایی با کمترین میزان برابری جنسیتی قرار گرفته است. تنها کشورهای مالی، سوریه، چاد، پاکستان و یمن رده‌های پس از ایران را اشغال کرده‌اند.

به گزارش سال ۲۰۱۴ 'مجمع جهانی اقتصاد'، ایران از نظر شکاف جنسیتی‌ای که در زمینه فرصت ‌و مشارکت اقتصادی برای زنان وجود دارد در رده ۱۳۹ جدول قرار می‌گیرد. از نظر امکانات آموزشی ایران در رده ۱۰۴، از نظر سلامت و بقا در رده ۸۹ و از نظر مشارکت زنان در تصمیم‌گیری‌های سیاسی در رده ۱۳۵ جدول قرار دارد.

در این گزارش همچنین می‌توان دید که وضعیت شکاف جنسیتی در ایران در ۹ سال اخیر همواره این کشور را جزو آخرین کشورهای جدول رده‌بندی قرار داده است.

در گزارش 'مجمع جهانی اقتصاد' آمده است که طی ۹ سال اخیر تنها بهبود اندکی در زمینه برابری جنسیتی زنان در محل کار مشاهده می‌شود. شکاف جنسیتی در رابطه با مشارکت اقتصادی در سراسر جهان در مقایسه با زمان شروع این بررسی در سال ۲۰۰۶ تنها ۴ درصد بهبود یافته است. بدین دلیل پیش بینی می‌شود که ۸۱ سال یعنی تا سال ۲۰۹۵ طول خواهد کشید تا این‌که در سراسر دنیا برابری جنسیتی در محل کار برقرار شود.

طبق این گزارش، شکاف جنسیتی در ۱۴۲ کشور مورد مطالعه در عرصه‌های 'سلامت' و 'امید به زندگی' از تمامی عرصه‌های دیگر کمتر است. در ۳۵ کشور برابری کامل میان زن و مرد در این دو عرصه وجود دارد. سه کشور توانسته‌اند در عرض ۱۲ ماه اخیر به برابری در این عرصه‌ها برسند.

شاخص شکاف جنسیتی در زمینه 'به پایان رساندن تحصیلات' در سراسر جهان ۹۴ درصد است و در نتیجه کمترین نابرابری جنسیتی در این عرصه، پس از عرصه‌های 'سلامت' و 'امید به زندگی'، دیده می‌شود. ۲۵ کشور توانسته‌اند شکاف جنسیتی در عرصه یادشده را از میان بردارند.

اگرچه همچون گذشته یکی از بزرگترین شکاف‌های موجود میان دو جنس در رابطه با مشارکت و فرصت برابر در عرصه اقتصاد مشاهده می‌شود، اما شکاف بین دو جنس در زمینه مشارکت در امر سیاست‌گذاری از این هم بیشتر است، اگر چه در ۹ سال اخیر بیشترین پیشرفت برای بسته شدن این شکاف در این عرصه بوده است.

در میان کشورهای خاورمیانه و آفریقای شمالی، کویت بخاطر پیشرفت‌هایی که در زمینه بهبود درآمد شهروندان (و زنان نیز) داشته با رده ۱۱۳ در جدول موفق‌ترین کشور این مناطق در برداشتن شکاف جنسیتی ارزیابی شده است.

در امارات متحده عربی نیز در سال‌های اخیر بر شمار زنانی که در دو بخش اقتصاد و سیاست مشارکت دارند افزوده شده و این کشور در رده ۱۱۵ جدول قرار گرفته است.

آخرین رده جدول هم به یک کشور خاورمیانه‌ای، یمن، اختصاص یافته است.

  • By mohabatnews.com
  • 1393/08/09

گروه

تازه های اخبار روز

افزایش درجه آماده‌باش در کانادا برای مقابله با ترور اسلام‌گرایان

افزایش درجه آماده‌باش در کانادا برای مقابله با ترور اسلام‌گرایان

پس از سوءقصد احتمالن تروریستی علیه دو سرباز ارتش کانادا، دولت این کشور درجه آماده‌باش برای مقابله با...

عزاداری محرم با محصولات وارداتی چینی

عزاداری محرم با محصولات وارداتی چینی

رییس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی و تصویری گفته است بخش اعظم محصولات فرهنگی ایام محرم از چین وارد می...

گزارش سالانه ؛ وضعیت برابری زنان و مردان در ۱۴۲ کشور

گزارش سالانه ؛ وضعیت برابری زنان و مردان در ۱۴۲ کشور

گزارش سالانه 'مجمع جهانی اقتصاد' درباره شکاف جنسیتی در سطح جهان وضعیت برابری زنان و مردان در ۱۴۲ کشور...

اینترنت راه یافتن غذای نذری را آسانتر کرد !

اینترنت راه یافتن غذای نذری را آسانتر کرد !

در حاليكه فشارهای اقتصادی ناشی از تحريم وضعيت زندگی مردم را مختل كرده است به نظر می رسد هيأتهای مذهبی...