رقابت فقرا برای فروش کلیه در ایران + عكس
میزان رقابت در فروش کلیه را می توان از این امر دریافت که شماری از این آگهی ها پاره شده اند و برخی نیز آگهی خود را بر روی آگهی دیگری چسبانده اند.
گاردین / ترجمه و تلخیص: کارمن کشیشیان,
« محبت نیوز» - ایران تنها کشوری است که 'خرید و فروش کلیه' در آن قانونی می باشد و در نتیجه، نه تنها کمبودی از این نظر در این کشور وجود ندارد – بلکه بین کسانی که در تلاش هستند کلیه شان را به فروش برسانند، رقابت زیادی نیز وجود دارد.
در یکی از آگهی های فروش کلیه می توان نوشته خطی 'کلیه برای فروش، گروه خونی دهنده (+O) اوو مثبت، شماره تلفن همراه و تاکید بر 'فوریت' آن و 'ارائه تخفیف' را خواند. بسیاری از این آگهی ها دست خط می باشند، اگرچه برخی هم برای اینکه ظاهر بهتری داشته باشند، تایپ شده اند: '24 ساله، کلیه برای فروش، سالم'.
میزان رقابت در فروش کلیه را می توان از این امر دریافت که شماری از این آگهی ها پاره شده اند و برخی نیز آگهی خود را بر روی آگهی دیگری چسبانده اند. برخی دیگر آگهی خود را بر روی در خانه ها چسبانده اند یا به سادگی با ماژیکی بر روی درختی که فکر کرده اند می تواند توجه مردم را جلب کند، نوشته اند.
در قلب تهران، در نزدیکی انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی، شمار آگهی های کلیه، خیابان را به نوعی eBay (وبسایت فروش آنلاین کالا) کلیه تبدیل کرده است. علی می گوید که فرزند شش ماهه اش پس از افتادن (از دست همسرش) فلج شده است و برای عمل جراحی نیاز به 20 میلیون ریال دارند. وی امیدوار است که با فروش کلیه اش، بتواند 12 میلیون ریال آن را تهیه کند.
سیستم تهیه کلیه ایران که توسط بسیاری از کارشناسان مورد تحسین و همچنین انتقاد قرار گرفته است، اجازه می دهد که مردم تحت نظارت دو سازمان غیر انتفاعی دولتی؛ 'انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی' و 'بنیاد خیریه برای بیماری های خاص'، کلیه را به خرید و فروش برسانند. این سازمان های خیریه با بررسی سازگاری اهداکننده و تضمین تجارت منصفانه، روند 'اهدا'ی کلیه را تسهیل می کنند. مصطفی قاسمی، مدیر بنیاد خیریه حمایت از بیماران کلیوی، در مصاحبه ای با خبرگزاری 'مهر'، قیمت رسمی کلیه را حدود 7 میلیون ریال تخمین می زند که از این مقدار یک میلیون ریال را دولت تقبل می کند. فروش کلیه در ایران به کسانی که شهروند این کشور نیستند، مجاز نمی باشد.
از تعداد کل 2285 پیوند کلیه در سال 2010 در ایران، 1690 کلیه از اهداکنندگان و 595 کلیه نیز از کسانی که ایست مغزی داشته اند، تامین شده است. بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، اکثریت کسانی که کلیه شان را به فروش می رسانند، بین سنین 20 تا 30 ساله می باشند. برخلاف کنترل دولت، بوروکراسی و طولانی بودن روند، با باز گذاشتن در برای مذاکرات مستقیم غیر رسمی، این سیستم را بیشتر شبیه بازار کلیه کرده است.
دکتر بنجامین هیپن، نفرولوژیست پیوند، به همراه مرکز پزشکی کارولینا در شمال کارولینای ایالات متحده، موفقیت، مشکلات و ابهامات سیستم ایران را مورد مطالعه قرار داده است. وی می گوید، این که این سیستم 20 ساله را در کل موفق بدانیم، پیچیده است، ولی اکثریت کسانی که کلیه شان را در ایران می فروشند، به طور نامتناسبی فقیر هستند و در مورد تاثیر طولانی مدت آن اطلاعات در دسترس، بسیار محدود می باشد. همچنین مشخص است که در ایران نه تنها یک سیستم یکپارچه، بلکه چندین سیستم مختلف وجود دارد.
هیپن با مقایسه ایران و پاکستان (کشوری که در آن قاچاق اندام غیر قانونی است، ولی همچنان اتفاق می افتد) معتقد است که چنانچه ایران چنین سیستمی را تشویق نکرده بود، اکنون وضعیتش بسیار شبیه به کشورهائی چون پاکستان می شد. در سال 2010 در ایالات متحده بیش از 100 هزار نفر در فهرست انتظار برای پیوند کلیه بودند و از سال 1999 بیش از 30 هزار بیمار کلیوی جانشان را از دست داده اند. این در حالی است که در ایران، فهرست انتظار، در سال 1999 حذف شده است./شهرزاد
- By mohabatnews.com
- 1391/03/19