ايران در میان کشورهای اسلامی مقام سوم خودکشی را دارد !
كارشناسان زنگ خطر افسردگي در ايران را به صدا درآوردهاند. افسردگی، تجربه همه انسانها به شمار می رود؛ و باید به به عنوان عامل مهم در اقدام به خودکشی به آن توجه داشت.
به گزارش « محبت نیوز» به نقل از تهران امروز، «جعفر بوالهری» رئیس انستیتوي روانپزشکی دانشگاه علومپزشکی تهران به شیوع بالای افسردگی در کشور اشاره ميكند و ميگويد:« افسردگی، تجربه همه انسانها به شمار می رود؛ شخص با هر نوع درگیری، مثلن با کارفرما، همسر و فرزندان،مبتلا به افسردگی می شود که باید به همین دلیل و به عنوان عامل مهم در اقدام به خودکشی به آن توجه داشت.
انتخاب وسیله یا روش خودکشی نشان دهنده وضع روحی و روانی فرد است،به طوری که هرچه ابزار و روش خودکشی فجیعتر باشد، فرد در شرایط روحی و روانی نامناسبتری قرار دارد که میتوان به روشهایی همچون رگزنی، سقوط از بلندی و... اشاره کرد.
آسيبشناسان زنگ هشدار خودكشي در كشور را يكبار ديگر به صدا درآوردند و اعلام كردند كه ايران در ميان كشورهاي اسلامي پس از «سودان» و «تونس» مقام سوم خودكشي را دارد.
«احمدعلي نوربالا» روانپزشك و استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران هم ميگويد: «در حالي كه در دنيا نرخ خودكشي افراد مجرد 2 برابر افراد متاهل است، در ايران اقدام به خودكشي در افراد متاهل بيشتر از مجردهاست.» اين درحالي است كه به گفته او و ساير آسيبشناسان و رفتارشناسان «تاهل از عوامل حفاظتي در برابر خودكشي به حساب ميآيد اما پژوهشهايي كه در كشور ما انجام شده نشان ميدهد اختلالات رواني در افراد متاهل بيش از افراد مجرد است و اين در حالي است كه نهاد خانواده، نهاد آرماني ماست اما به نظر ميرسد كه اين نهاد خود نهادي آسيبزا شده است.»
- نقش 75 درصدي خانوادهها در خودكشي
«مجيد ابهري» آسيبشناس، ميگويد: « ۷۵ درصد از کسانی که خودکشی میکنند در دوران کودکی و نوجوانی در خانوادههای متلاشی و متشنج بودهاند یا پدر ومادر این افراد زندانی یا سابقه اعتیاد داشتهاند.» البته هيچ كس آمار واقعي خودكشي را در كشور ندارد. اين مسئله را هم نوربالا و هم ابهري تاييد ميكنند: «به دلیل نبود اطلاعات دقیق از آسیبهای اجتماعی و اطلاعرسانی نكردن خانوادهها از خودکشی بستگانشان در این زمینه آمار دقیقی در اختیار نداریم ولی با توجه به آمارهایی که وجود دارد، خودکشی در تهران افزایش پیدا کرده است.»
هرچند اين روزها خودكشيها در تهران در صدر اخبار رسانهها قرار گرفته است اما خودكشي در بخشي از استانهاي كشور بهويژه استانهاي شمالي پيشينه تلخ و طولاني دارند. «خودسوزيبلوطها» استعارهاي از خودكشي زنان استانهاي غربي، بهويژه ايلام و كرمانشاه است كه تاكنون هيچ راهحلي براي جلوگيري از آن پيش بيني نشدهاست.
- By mohabatnews.com
- 1391/07/05